Koniec sezonu - jak to wygląda w praktyce

Cześć, jako nowy gracz mam podstawowe pytanie. Jak wygląda koniec sezonu w d3? Czy sezon 32 już się zakończył i teraz jest okres “bez sezonu”? Co się wtedy dzieje z postaciami, przedmiotami? Na moim koncie wszystkie postacie dostały magicznie 561 poziom mistrzowski, postać sezonowa stała się niesezonowa, przedmioty zniknęły, zmieniła się skrytka? Już nie wiem czy to włam czy tak ma być?
Z góry dzięki za odpowiedź.

Przerwa pomiędzy sezonami trwa około dwóch tygodni ale zwykle jest to mniej, czasami więcej, bo kolejny sezon zaczyna się w piątek i ile dni wyjdzie do tego piątku to taka jest przerwa.

Postacie sezonowe przechodzą do trybu normalnego,

• nie tracisz paragonów, bo te są dodawane do trybu normalnego po przeliczeniu (kalkulator paragonów, google) i im tych paragonów masz więcej w trybie normalnym to dostaniesz ich mniej - ja np. miałem w sezonie 2.5 tysiaca paragonów a przybyło mi w sumie coś około 100 w trybie normalnym,
  • nie tracisz żadnych przedmiotów, bo te są do odbioru, masz po lewej stronie ekranu, na dole taką ikonkę i po wciśnięciu będziesz sobie mógł to wszystko odebrać i masz na to miesiąc, surowce są automatycznie doliczane do twojej puli.

pozdrawiam

Przeliczenie polega po prostu na tym, że sumowane jest doświadczenie na nie-sezonie z tym zdobytym na sezonie, a nie liczba paragonów.

…oprócz tych ściśle związanych z motywem sezonowym - np. przedmioty eteryczne z S32 zniknęły, tak jak poprzednio po sezonie zniknęły kamienie dusz, przedmioty uświęcone itp.

Paragon jest odzwierciedleniem doświadczenia i nie ma sensu mieszać nowemu graczowi, zresztą wspominam o różnicy paragonów (doświadczenia) w sezonie i w trybie normalnym odsyłając do kalkulatora paragonów, który przelicza nam te paragony w sezonie (doświadczenie) na paragony (doświadczenie) w trybie normalnym.

Żaden motyw sezonowy nie przechodzi do trybu normalnego i to jest oczywiste i to niezależnie czy to jest przedmiot czy inna właściwość, cecha i zapewne nawet początkujący gracz sobie zdaje z tego sprawę, tak że nie wymaga to jakiegoś dodatkowego komentarza czy “dopowiadania” w stylu nie zawsze tak było, bo kiedyś niektóre motywy sezonowe przechodziły do trybu normalnego ale od jakiegoś czasu już nie przechodzą.

Dzięki bardzo za odpowiedzi, w niedzielę jak wszedłem to byłem pewien, że miałem włam na konto (kiedyś już mi zmienili maila).

Tak, zniknęła mi jakaś eteryczna broń.