Siemka! Gram w D3 od paru dni “Świerzak” 526 paragon dopiero. Mam niestety anglojęzyczną wersję i nie wszystko rozumiem. Aktualnie mam problem z setem pierścieni ‘legacy of nightmers’ i nie rozumiem do końca bonusu. Proszę wyjaśnijcie mi jego właściwość!
Jeśli jest to jedyna premia za zestaw, z której korzystasz, to każdy posiadany na wyposażeniu przedmiot starożytny zwiększy zadawane przez ciebie obrażenia o 750% oraz redukuje otrzymywane obrażenia o 4%.
Chodzi o to że nie możesz mieć na sobie innych zielonych (setowych) itemów, które dają jakiekolwiek premie.
Im więcej starożytnych legendarek masz na sobie tym większy bonus z tych pierścieni.
Na bardzo podobnej zasadzie działa również moc tego klejnotu Legacy of Dreams (w skrócie LoD - i tak też określa się buildy LoD):
tyle że tym razem bonus aktywowany jest również poprzez noszenie zwykłych legend.
żeby odrobinę uściślić,pojedyncze zielone itemy mozesz mieć,wtedy nie generują one żadnych premii setowych.Przy dwóch lub więcej elementach setu bonus z pierścieni nie działa
Moglibyście mi pomóc?
Gram sobie Mnichem sezonowym i nie mam żadnych setów na sobie i nie działa mi Dziedzictwo snów
Nadmienię że sezon przeszedłem Łowcą ale juz nie ma tej postaci. Wiecie może co robię nietak albo gdzie tkwi problem?
Co to znaczy “nie działa”? Jeśli to jest ten mnich co widać w Twoim profilu, to po prostu masz za niski poziom Dziedzictwa snów (2 na 99) żeby dawało jakiś porządny efekt.
Witam
Dziedzictwo Snów na minimum 25 poziom (a to jest w twoim zasięgu) i wtedy każdy starożytny przedmiot założony na postać da ci podwójną premię z tego klejnotu, potem w miarę rozwoju postaci dobijasz do maksymalnego poziomu czyli 99.
Ten klejnot w przypadku “bezsetowego” mnicha najlepiej sprawdza się robiąc go pod Falę Światła, czyli do wymiany masz w pierwszej kolejności bronie i te w kostce i noszone (od razu odczujesz wzrost mocy postaci), karwasze również do wymiany, zresztą jak gracze mają takiego mnicha zrobionego to wystarczy podczas gry sprawdzić sobie buildy z zakładki “brak szóstego elementu”- o ile dobrze pamiętam, to ta na samym dole i dotyczy buildów bez setu.
Dodam, że taki “bezsetowy” mnich to w tej chwili jest najmocniejszym mnichem ale nie jest łatwy do grania a zwłaszcza przez początkujących graczy a dodatkowo zmiana Łowcy na Mnicha to niefortunna zmiana, bo zamieniłeś mocną, czy bardzo mocną postać i to w każdym sezonie na słabego mnicha i to w zasadzie też w każdym sezonie, oczywiście jak go porównany z Łowcą albo np. Necrusem albo Czarownicą.
pozdro