niespodziewanie ten motyw urasta do rangi jednego z lepszych motywów w D3 - ta możliwość wrzucenia do kostki tego co nam pasuje, daje ogromne możliwości ale nie dotyczy to wszystkich postaci w równym stopniu, tylko niektórych a przede wszystkim mam na myśli, oczywiście Ołtarz jest w sezonie
bardzo istotnym elementem przy budowaniu naszych postaci,
-
Necromanta, przyznam się że zrobiłem moją panią Necrus dopiero teraz a nie planowałem jej robić, bo ostatnie kilka sezonów grałem Necrusem
a zrobiłem go, bo zobaczyłem że wielu graczy i to różnymi buildami ma porobione GR 150 i tych 150tek jest chyba najwięcej ze wszystkich postaci.
Moja necruska zadaje bardzo duże obrażenia i jest to możliwe dzięki używaniu aż cztery kosy, trzy w kostce i zrobiłem ją przedwczoraj a dzisiaj sobie biegam w naprawdę kiepskim gearze, bez caldesanów GR 125 po 2-3 minuty i jest duża szansa, że w tym sezonie trzasnę nim 150 - jedynie do poprawy + leszy gear/caldesany/i wyższy paragon (z 1K wbić i powinno wystarczyć), bo mam w tej chwili jedynie 1550, -
czarownica ( Tal Rasha) spisuje się u mnie o dziwo lepiej w tym sezonie jak w poprzednim gdzie był bardzo dobry motyw a jest to możliwe dzięki wrzuceniu dwóch kosturów do kostki,
-
szamanka, już o niej wspominałem w innym temacie, że można sobie biegać infinity kurczakiem, dzięki możliwości wrzucenia łuku i kostura do kostki i w tej chwili to jest najszybszy farmer zwykłych riftow w D3 i nawet DHacz wypada słabiej.
-
brak ograniczeń co do rodzaju itemów w kostce sprawia, że można się pobawić i poeksperymentować i tak sobie zrobiłem monka w Inie bez generatora biega w 2H Zasięg Iny zaś w kostce są dwie dwuręczne bronie i jedna naręczna Khim Lau i biegnie sobie moja pani Monk cały czas do przodu i na okrągło rozczepia ognistych sojuszników, myk polega na tym że zbijamy koszty i redukujemy sobie czas odnowienia, bardzo przyjemny build do grania ale słabszy od Necruski, bez dwóch zdań.
I w sumie jestem pozytywnie zaskoczony tym motywem sezonowym, bo wydawał się taki średni i nic ciekawego a okazało się że mam zrobione w tym sezonie wszystkie postacie i nawet
- crusa sobie zrobiłem pod ciernie w Akkhanie ale to nie jest to co było kiedyś, zmieniony Akkhan i znerfiona jego klasowa broń (korbacz + tarcza) i to aż o ile dobrze pamiętam z 400% do 200%
a to jest jednak ogromny spadek obrażeń, tak że ciernie u Crusa to już lądują na strychu.
Teraz na tapecie jest Necruska i na niej się skupiam aż do skutku.
ps.
Jak ktoś nie ma necromanty zrobionego to polecam sobie zrobić, fun z gry niesamowity i gwarantowany.
dziękuję za uwagę.