Motyw sezonowy i dla mnie

niespodziewanie ten motyw urasta do rangi jednego z lepszych motywów w D3 - ta możliwość wrzucenia do kostki tego co nam pasuje, daje ogromne możliwości ale nie dotyczy to wszystkich postaci w równym stopniu, tylko niektórych a przede wszystkim mam na myśli, oczywiście Ołtarz jest w sezonie
bardzo istotnym elementem przy budowaniu naszych postaci,

• Necromanta, przyznam się że zrobiłem moją panią Necrus dopiero teraz a nie planowałem jej robić, bo ostatnie kilka sezonów grałem Necrusem
    a zrobiłem go, bo zobaczyłem że wielu graczy i to różnymi buildami ma porobione GR 150 i tych 150tek jest chyba najwięcej ze wszystkich postaci.
    Moja necruska zadaje bardzo duże obrażenia i jest to możliwe dzięki używaniu aż cztery kosy, trzy w kostce i zrobiłem ją przedwczoraj a dzisiaj sobie biegam w naprawdę kiepskim gearze, bez caldesanów GR 125 po 2-3 minuty i jest duża szansa, że w tym sezonie trzasnę nim 150 - jedynie do poprawy + leszy gear/caldesany/i wyższy paragon (z 1K wbić i powinno wystarczyć), bo mam w tej chwili jedynie 1550,

• czarownica ( Tal Rasha) spisuje się u mnie o dziwo lepiej w tym sezonie jak w poprzednim gdzie był bardzo dobry motyw a jest to możliwe dzięki wrzuceniu dwóch kosturów do kostki,

• szamanka, już o niej wspominałem w innym temacie, że można sobie biegać infinity kurczakiem, dzięki możliwości wrzucenia łuku i kostura do kostki i w tej chwili to jest najszybszy farmer zwykłych riftow w D3 i nawet DHacz wypada słabiej.

• brak ograniczeń co do rodzaju itemów w kostce sprawia, że można się pobawić i poeksperymentować i tak sobie zrobiłem monka w Inie bez generatora biega w 2H Zasięg Iny zaś w kostce są dwie dwuręczne bronie i jedna naręczna Khim Lau i biegnie sobie moja pani Monk cały czas do przodu i na okrągło rozczepia ognistych sojuszników, myk polega na tym że zbijamy koszty i redukujemy sobie czas odnowienia, bardzo przyjemny build do grania ale słabszy od Necruski, bez dwóch zdań.

I w sumie jestem pozytywnie zaskoczony tym motywem sezonowym, bo wydawał się taki średni i nic ciekawego a okazało się że mam zrobione w tym sezonie wszystkie postacie i nawet

• crusa sobie zrobiłem pod ciernie w Akkhanie ale to nie jest to co było kiedyś, zmieniony Akkhan i znerfiona jego klasowa broń (korbacz + tarcza) i to aż o ile dobrze pamiętam z 400% do 200%
    a to jest jednak ogromny spadek obrażeń, tak że ciernie u Crusa to już lądują na strychu.

Teraz na tapecie jest Necruska i na niej się skupiam aż do skutku.

ps.
Jak ktoś nie ma necromanty zrobionego to polecam sobie zrobić, fun z gry niesamowity i gwarantowany.

dziękuję za uwagę.

1 polubienie

Da sie wrzucić trzy te same itemki? Jakie masz wrzucone na nekromancie?

Oczywiście u Necrusa są do wrzucenia cztery kosy i
ja tam się przejęzyczyłem, bo napisałem “kostury” a chodziło mi o kosy i zaraz to poprawię

a te kosy to:

• 1H Przegniły Kieł Tragoula,
  • 1H Kosa Cyklu
  • 1H Pogrzebowy Oskard
  • 2H Ostrze Krwawego Przypływu
  • i lewa ręka to Żelazna Róża

Każda z tych kos bostuje nasze obrażenia w sposób prosty i niemal automatyczny ale na jedną kosę musisz zwrócić szczególną uwagę,
bo jej bost jest mocny i wyrażnie odczuwalny czyli Kosa Cyklu i musisz pilnować aby Zbroja z Kości była ciągle ładowana, ona ma skrócony czas działania ze względu na tą kosę która daje niesamowitego kopa do obrażeń, bo to jest aż + 400% i to jednej kosy.

I taki gear i takie ustawienie postaci pozwala nam założyć
dwa sety czyli Inariusa i Targoula oraz grać “bezsetowcem” - tak samo grasz , te same skille, ta sama biżuteria tylko set inny, a u besetowca zakładasz sobie różne itemy.
Tak że w trzech rankingach sobie można zaistnieć jednym ustawieniem i wszędzie są te kosy i lewa ręka takie same.

Nosisz którąś z 1H kos, bo jak są primalowe to każda z nich ma te same widełki obrażeń, oczywiście różny pomarańczowy afix.

pozdro

1 polubienie