Ostatni sezon w D3 z “nowym contentem” jest zarazem najsłabszy
ze wszystkich dotychczasowych, bo:
ograniczenie limitu wydawanych punktów paragonów do jedynie 800 (one się nabijają ale w sezonie wydać możemy 800) sprawia, że po wbiciu tych 800 para. chęć do gry spada drastycznie a po zrobieniu Strażnika ta chęć spada praktycznie do zera, ja w każdym razie nie będę rozpaczał i wracam do ligi (PoE) a tam drugą postać sobie będę maksował.
niestety nie ma też Ołtarza, przed sezonem pojawiały się różne spekulacje, że może wejść na stałe do D3 ale jak na razie nie widzę go ani w sezonie ani w trybie NS, gdyby był Ołtarz w NS, to tam bym sobie pograł w Diabełka i skipował ten cały sezon.
Wizje Wrogości są fajne, bo znika problem z matsami i nie trzeba robić bounty i tracić na nie czasu a zwłaszcza w SSF,
niski paragon (punkty) przekłada się i na wyniki GR i na palcach jednej ręki można policzyć tych co zrobili 150 we wszystkich trybach (nie posądzam nikogo o wspomaganie się cheatami),
fajne jest również to, że można sobie wydać 200 punktów w jednej zakładce i w zależności od potrzeb można wszystko władować w obniżenie kosztu, cc, cd czy redukcję odnowienia albo w obrażenia obszarowe i mieć 200 % z samych paragonów a to jest rzecz nie spotykana, bo zrobić tak wysokie te obszarówki grając normalnie to praktycznie jest to nie do zrobienia - można zrobić ale kosztem defensywy czy/i obrażeń i to się normalnie w ogóle nie kalkuluje a tutaj mamy to bez wysiłku, plus oczywiście to co sobie dodamy w itemach, tak że dps jest tutaj potencjalnie i realnie ogromny do uwolnienia.
Niemniej i tak ten sezon jest bardzo słaby i to widać po ilości graczy na np. czacie ogólnym podczas gry - jak na początek sezonu to mamy niespotykane wcześniej pustki i sporadycznie jest ten czat pełny (w każdym razie w moim przypadku), widać to również i po wynikach GR, np. Necrusem aby wejść do topki w SSF to wystarczy obecnie zrobić jedynie GR coś około 40 , trochę to dziwne, bo to najmocniejsza postać obecnie w tym sezonie z buildem czy buildami (dwa) pod skill Nova Śmierci i te dwie czy trzy, jak do tej pory 150 GR są zrobione właśnie tym skillem.
Czyli ogólnie mizeria i nawet nie pogram sobie tych zwyczajowych moich paru tygodni w sezonie, bo tak jak napisałem zrobienie Strażnika i wbicie 800 para to jest max parę dni, trzy, cztery czy pięć - zależy kto jaki ma “przerób”.
Czy wiecie co się dzieje z Grą od dwóch dni gra cały czas jest włączona tak jakby w tle. Nie mogę jej zresetować, próbowałem już odinstalować ale podaje komunikat że do póki gra jest włączona to nie mogę jej odinstalować ( Kod błędu: BLZBNTBTS0000005E)
takie tam błędne koło
Czasami tak się dzieje, zapewne to błąd klienta ale wystarczy zamknąć proces czy wszystkie procesy jakie widzisz z ikonką Diablo w Menedżerze Zadań, gdyby to nie pomogło (mi zawsze pomaga) to zamknij kompa czy lapka i uruchom go ponownie i wtedy zresetują ci się wszystkie procesy nawet te zbędne które sobie chodzą w tle jako pozostałość wcześniej odpalonych jakiś softów w tym i procesy Diablo - gry nie odinstalowuj, bo to nic w tym przypadku ci nie da tylko stracisz czas i niepotrzebnie będziesz zassysał GB danych.
Wg pana Radka to zapewne twoja wina w s28 zgłaszałem problem:
Osobiście w tym sezonie nic u mnie się nie dzieje, ale wierzę że nie u wszystkich może być tak kolorowo.
Co do oryginalnego posta:
" * ograniczenie limitu wydawanych punktów paragonów do jedynie 800 (one się nabijają ale w sezonie wydać możemy 800) sprawia, że po wbiciu tych 800 para. chęć do gry spada drastycznie a po zrobieniu Strażnika ta chęć spada praktycznie do zera, ja w każdym razie nie będę rozpaczał i wracam do ligi (PoE) a tam drugą postać sobie będę maksował."
Podejrzewam że ktoś się spodziewał że D4 zdąży zdechnąć, więc by ograniczyć migrację graczy specjalnie wprowadzili ograniczenie w D3 - kończysz grę i wracasz do D4. masz szybko wbić strażnika i nie tracić czasu na staroć… tylko kupić blood passa czy jak to ścierwo się zwie.
Niedoczekanie, jak wspominałem wcześniej, poczekam na przecenę D4 (już był za 249) - 159 myślę że to uczciwa cena i podejrzewam że w niedalej jak rok osiągalna.
A grać mam w co - S29, potem S30, Poe 1 i potem 2… powolutku.
Obecne D4 jest grą bez endgame a skoro tak to jak dla mnie gra nie jest warta więcej jak 50 złotych ale wątpię aby do takiego pułapu cena zeszła, Blizz poniżej pewnego pułapu swoich gier nie schodzi i to nieależnie czy gra się się sprzedaje czy nie.
Jak czekasz na obniżkę do pułapu 150-160 złotych to zapewne się doczekasz, bo tyle może Blizz być w stanie przełknąć za grę ale jak dla mnie bardziej niepokojące są plany związane z dojeniem graczy z kasy - planują czy planowali opłaty za kolejne sezony i to opłaty w wysokości gry, inaczej mówiąc “chcesz zagrać w nowy sezon to kup grę ponownie” - “nie ze mną te numery Bruner” chciałoby się powiedzieć ale jak to ostatecznie wygląda z tymi ich planami to nie wiem, bo tego nie śledzę - bez wątpienia będą starać się jakoś dobrać do kasy graczy i doić tych co grają w D4
i to doić systematycznie.
Nie kupiłem D4 i nie mam ciśnienia grania w grę bez endgame, bo przejście fabuły za kasę powyżej 50 złotych mnie po prostu nie interesuje - poczekam sobie rok, dwa czy więcej i zobaczę jaką formę ostatecznie przybierze D4 i wtedy i dopiero wtedy zdecyduję czy ją kupić.
sądziłem że w ludzkim umyśle nie może się zrodzić bardziej kretyński pomysł na motyw sezonowy od śnieżnej kuli majestatycznie przemierzającej lokacje w sezonie bodaj 20.Po dwóch tygodniach grania z limitem paragona ogłaszam że blizzard tym motywem otwiera oczy niedowiarkom.Można być jednak głupszym od kuli ze śniegu
dodam tylko że bardzo szybko dochodzimy do ściany i nie notujemy progresu z naszą postacią, bo wbicie 800 paragonów i OP gear z kaldesanami robimy ekspresowo, jednemu zajmie to tydzień a drugiemu dwa i co potem robić przez niemal pół roku trwania sezonu?
Jak sprawdzisz sobie rankingi to nie widać graczy którzy mają powyżej 2K paragonów, ja akurat nie zauważyłem - oznacza to że gracze szybko kończą tą wątpliwą “przygodę” z tym sezonem.
Trzeci tydzień sezonu leci i dominują gracze z paragonem około 1K - mogliby zrobić patch na szybkiego i podnieść ten limit z 800 do np. 2K paragonów i wtedy można by było grać dłużej i ten sezon nie byłby stracony ale Blizz ma już na to wy.bane i D3 jest już w odstawce.
Ja od czasu do czasu sobie wpadnę i zrobię kilka Wizji, bo leci z nich dużo matsów z bountów a te przydadzą mi się w NS, bo nie mam ich za dużo a nie będę biegał tych bountów w NS sam i tracił na nie czas.
Skrzynki nie zdobywasz, bo ją masz jedną ale możesz zwiększyć jej pojemność o kolejne zakładki i w sumie możesz mieć 13 zakładek
jeżeli chodzi o sezony to możesz zdobyć maksymalnie 5 zakładek co oznacza, że jeżeli w kolejnym sezonie zrobisz Zdobywcę (nie musisz robić Strażnika) to i tak tej kolejnej zakładki nie dostaniesz - być może tak jest w twoim przypadku.
Była na krótko 14 zakładka ale zlikwidowano ją argumentując jej istnienie niezamierzonym błędem i tym, że zakładki nadmiernie obciążają zasoby naszego sprzętu - większej bzdury to już dawno nie słyszałem ale takie jest czy było oficjalne stanowisko Blizza dlaczego tych zakładek może być max. 13.
Jeśli przykładaliście się do wybijania demonów podczas kilku ostatnich sezonów i za każdym razem otrzymaliście tytuł Zdobywcy za postępy sezonowe, na pewno zgromadziliście kilka dodatkowych zakładek skrytki. Kończąc zadania z rangą Zdobywcy, zdobędziecie co sezon jedną dodatkową zakładkę, których w sumie możecie mieć maksymalnie pięć
Chyba za każdym razem to piszą w patchu. ¯\_(ツ)_/¯