Mam problem z grą. Gram na średnio wysokich detalach i gra mi się notorycznie laguje. Jeśli chodzi o sprzęt to jest na tyle mocny że z bardziej wymagającymi grami problemów nie mam nawet na ultra detalach. Z diablo nigdy wcześnie nie miałem takich problemów a wcześniej grywałem na maksymalnych detalach i nie miałem problemów z lagami nie wiem o co chodzi proszę o pomoc.
zrobiłem 2 testy na oba serwery diablo ale nie wiem jak je interpretować które wartości pokazują że są problemy z połączeniem ?
wklej wyniki tu albo na pastebin
htt ps://easyupload.io/dh1pq9
htt ps://easyupload.io/2hzxlm
do obu serwerow mam po 30 ms ping a w grze ping mam 55
I z pingiem 55 laguje?
Gra zainstalowana na HDD czy SSD?
powiem więcej nieraz mam takie lagi że potrafi mi cofnąć postać od dobre 2-3 sekundy :/. Od zawsze gra była zainstalowana na hdd. nic nie zmieniałem w ustawieniach systemu czy gry a mimo wszystko byłem zmuszony do obniżenia detali do skrajnie niskich … dlatego naprawdę nie wiem o co chodzi diablo nie jest ambitnie wymagającą grą a mimo wszystko laguje
Format c: lub przywracanie systemu i zapewne twój problem zniknie - dobra rada działająca w 99% przypadków (coś ci się w systemie wykrzaczyło skoro nic nie zmieniałeś ani hardwarowo ani softwerowo i “kiedyś działało”).
myślałem że da rade coś poradzić bez radykalnych kroków choć też skłaniałem się do formatu no nic może w obliczu większego wolnego czasu zrobię format puki co trzeba się męczyć dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Przed pełnym formatem przetestuj opcję restartu windy - mniej bawienia się niż z klasycznym formatem i znacznie krótsze. Pasek Win / Odzyskiwanie / Resetuj ustawienia komputera do stanu początkowego. Wszystko może być w Twoim kompie sprawne tylko win sam wpisał sobie gdzieś błędne klucze i dlatego się sypie. Polecam też przelecenie kompa Ccleanerem i AdwCleanerem - przy używaniu tego drugiego nie zmieniaj nic w windowsowych kluczach (tam już trzeba wiedzieć co się robi aby nie popsuć bardziej)
szczerze to wole zrobić pełny format. kompa nie czyściłem bardzo długi czas wiec wyjdzie tylko na lepsze dla testu zrobiłem skanowanie i naprawa diablo 3 coś pomogło choć nie całkowicie
Jakby co to przy AdwCleanerze nie ruszaj wpisów
HKEY_LOCAL_MACHINE
ok dzięki za pomoc w razie co to kiedyś reaktywuje ten wątek