Jak wiadomo, ten podbój polega na zrobieniu solo Głębokiej Szczeliny poziomu co najmniej 55 przy użyciu 6 kompletnych (lub 5 elementów + PKW) zestawów klasowych.
Każda klasa ma 5 zestawów, zatem aby wykonać ten podbój trzeba zrobić sobie drugą postać.
… z tym, że niekoniecznie.
Zestaw dla Szamana - Nawiedzenie Zunimassy (Szpik Zunimassy - Gra - Diablo III) - zalicza dla tego podboju nawet gdy używa go inna klasa niż Szaman.
Bezprzedmiotowa dyskusja, bo grając np. Barbem czy Necrusm, czy jakąkolwiek postacią ale nie Szamanem to nie wydropisz całego setu Zunimassy i teoretycznie może tak się zdarzyć grając długo ale w sezonie te szanse np. dla Barba na wydropienie kompletu Zunimasssy są równe zero %.
I zdarza się, że czasami uda nam się skompletować jakiś set dla postaci której nie mamy ale jest to set klasowy, bo rachunek prawdopodobieństwa jest nieubłagany a trafić jeszcze jakiś komplet i to konkretnego setu dla innej klasy, dlatego
ten temat to bardziej ciekawostka a nie praktyczna informacja.
pozdrawiam.
ps.
w tej chwili mam duże szanse na komplet Iny dla monka ale bez jednego elementu i wystarczy że cos wpadnie Iny i można by zrobić komplet.
Tyle że monkiem nie będę grał w tym sezonie, zresztą mam nabite coś koło 4-5K godzin tą postacią, tak ze nie zamierzam nią grać w jakiejś perspektywie i to raczej długiej.
U Kadali robisz tajemnicze mojo. Zestaw Zunimassy ma właśnie mojo. Zrobisz takich 5, i potem w kostce na str 4 zamieniasz je na: pierścień, rękawice, napierśnik, spodnie i buty. To, plus PKW i masz komplet.
Dokładnie, pierwszą postać zrobiłem w około godzinę, nawet chyba ponad ale kolejne trzy to każda zajmowała mi coś około 10 minut.
W tej kiedy mamy Ołtarz to kombinowanie z setem dla postaci której nie mamy to jedynie ciekawostka, tak jak już wspomniałem i oczywiście koszt który na początku ma ogromne znaczenie.
I zapewne szybciej możemy teraz zrobić zaczynając grę i taniej dwie czy trzy postacie na 70 lv jak skompletować set dla postaci której nie mamy i to bezapelacyjnie.
Ale jest to ciekawostka i ode mnie leci łapka dla założyciela tematu.