1234567899876543211920
Cieszę się niezmiernie, że poruszany tutaj problem, zgłaszany przez mnóstwo graczy mnie nie dotyczy. Od początku sezonu nie miałem ani jednego laga, że już o dc nie wspomnę. Nasuwają mi się tutaj na myśl trzy punkty które dotyczą mnie, a nie dotyczą innych:
1- gram 100% solo - lubię całkowitą niezależność i przekłada się to jak widać na większą stabilność gry
2 - gram na HC - wydaje mi się, że sc i hc mają odrębne serwery - zrobiłem do testu postać na sc i … faktycznie nie dało się grać. Może wreszcie zmieni się mentalność graczy i zmienią podejście z “nie gram na HC bo dostanę laga i padnę” … na “wolę HC bo tam przynajmniej da się grać bez lagów”
3 - macie ZA MOCNE komputery - udowodnione jest, że stare gry chodzą słabo na nowych sprzętach - dlatego też najstarszych gier nie da się na nich odpalić wogóle i potrzeba emulatorów. Mam wrażenie, że na moim poprzednim złomku ze starym core2duo, gtx 750, i 4 GB ramu gra działała o wiele płynniej niż po przesiadce na kompa z obecnej generacji za grube hajsy.
Lagi sa niemiłosierne, jest w miarę dobrze jak gram solo, jak chcę pograć nawet z jednym kolegą już mam zacinki a we czwórkę to już katastrofa - postac mi kangurzy na mapie. Niedawno napisałem w dziale Problem Techniczny - tam ktoś poradził mi zrobić test łącza tym programem: WinMTR-v092 - okazało się że na tym - et-0-0-2-br01-eqam1 as57976 net gubię połowę pakietów. Napisałem do Pomocy, przynajmniej się starałem (żadnego potwierdzenia że wysłałem a cały cza odsyłano mnie na forum). Co do lagów, mam dobry komputer jak na tę grę, do niedawna zawsze ustawienia na maksa i nigdy lagów. Od wczoraj co jakiś czas lag tak duży że na 4-6 sek gra mi stoi w miejscu. Zmniejszyłem ustawienia na minimum - lagi, czyli ustawienia nic nie zmieniają w płynności gry. Problem zaczął się jak zaczął się sezon.
Do takiego wniosku że to wina absolutnie po stronie Blizza, doszedłem odrazu jak wykonałem również zabiegi podobne do Twoich a nawet więcej. Grę mam na SSD, więc spróbowałem na talerzowym (:D), tak więc gra była trzykrotnie instalowana ponownie, bo wróciłem na SSD. Ponadto, zapaliło mi się czerwone światełko w głowie i przeinstalowałem również system i po tym mam … mać w głowie bo nie idzie grać z ludźmi. Ale zastanawia mnie że spora część graczy nie ma takiego problemu.