Przedmioty pierwotne

Cześć,

mój wpis dotyczy zdobywania przedmiotów pierwotnych, a konkretniej ich beznadziejnego systemu istnienia. Po wprowadzeniu ich jasne było, że ci najlepsi farmerzy będą mieli całe stosy użytecznych przedmiotów na swoich postaciach. Zwykły gracz może liczyć na tylko parę takich, które po pierwsze będą pasować do jego klasy postaci, po drugie będą pasować do jego buildu.

Gram obecnie sezon, przedmiotów pierwotnych już mi kilkanaście wypadło, lecz i tak żaden nie nadaje się do użytku, większość to były przedmioty nie posiadające nawet mocy legendarnej.

Gdy jednak wypadnie nam ten upragniony primal, którego potrzebujemy do naszej postaci to wylosował się nam z beznadziejnymi atrybutami. Nosz… wiadomo co. Co zrobić z takim badziewiem? Możemy pogodzić się z utratą jakiegoś atrybutu na rzecz noszenia primala, mozemy po prostu przerobić ten przedmiot na zapomniane dusze albo…

No i tutaj pojawia się mój pomysł. Dlaczego przedmioty pierwotne nie mają tego statusu na stałe, by można było przelosowywać je w Kostce Kanaiego??? Dlaczego z nietrafionych atrybutów nie możemy przelosować ich na bardziej pasujące?

To jest coś o czym naprawdę marzę, jeżeli chodzi o Diablo 3. To jest coś, czego brakuje mi w tej rozgrywce. Móc się naprawdę cieszyć ze znalezionego pierwotnego przedmiotu, a przede wszystkim móc z niego korzystać.

Liczę na Wasze opinie i mam nadzieję na wprowadzenie takich zmian w przyszłych aktualizacjach.
Pozdrawiam.

Lepiej nosić dobrze dopasowane afiksami ancienty niż primale dla samego lansu czerwoną ramką. Primal to nie jest must have. Wprowadzono je tylko żeby wydłużyć grind i zatrzymać graczy na dłużej - bo przecież każdy będzie chciał docelowo w nich biegać :slight_smile:

99/100 primali to szmelc. Czerwony słup światła nie powoduje dreszczyku emocji. Już dawno pisałem, ze primal powinien w kostce rolować się na primala.
I tak to niewiele zmieni, bo jedyny cel tej gry to nabijanie coraz wyższego paragonu.

Dokładnie. Kiedyś gra skupiała się wokół lootu i grindowało się jak najlepszy gear, teraz to już tylko farma paragonów, bo grywalny gear zdobywa się w kilka dni.
Nabij 10k paragonów i GRy będziesz w stanie robić w żółtych itemach