Witam, czy ktoś ma problem z zdobyciem schematu Pasterskiego Kosturu. Zabiłem już z kilkadziesiąt razu Izuala i dalej nic nie dostaje schematu.
Niestety jest tutaj losowość i taki problem miałem w zeszłym sezonie w którym zaliczyłem coś około 150 wejść i dopiero mi schemat wypadł ale w tym sezonie wydropił mi za pierwszym razem i to przy okazji robienia zadań na skrzynkę w tamtej lokacji.
W tej chwili kiedy co sezon robimy Ołtarz to po prostu mogliby podnieść szanse na kostur, na np. lodową czy mrozu jaskinie itd. a to wszystko pozostało po staremu kiedy kostur składaliśmy tylko raz a nie tak jak teraz co sezon, oczywiście jak ktoś ten ołtarz chce sobie cały odblokować.
pozdro
jedna uwaga - od drugiego sezonu istnienia ołtarza szansa że Bełkotliwy Klejnot poleci z Mroźnicy wzrosła z 5 do 20 %.Sporo.Natomiast pozostał jeden sezon który nadaje się do powtórzenia a potem nowa runda i nowa i nowa.Nie wiem czy szybciej zbrzydnie nam ołtarz czy gra sezonowa jako taka
Umknęła mi ta informacja, tyle że ja w zeszłym sezonie tego nie odczułem a już chyba powinno wtedy działać, raz że miałem ogromne trudności z schematem na kostur a dodatkowo i z Mroźnicą, musiałem zaliczyć 70 czy 80 wejść - OGROMNA strata czasu, bo zadanie z jaskinią mrozu nie pojawia się często i trzeba biegać po tamtej lokacji i szukać jaskini i sprawdzić jaka to jest a zaliczyć 70 -80 wejść do jaskini mrozu to ile musiałem tych resetów zrobić i biegać po tamtej lokacji i sprawdzać te jaskinie.
I gdzie tutaj te 20%, statystycznie co piąta jaskinia powinna dać klejnot a ja zliczam 70 -80 wejść.
Reasumując, zraziłem się kompletnie do robienia całego Ołtarza
i niejako odpowiadam na twoje pytanie co nam się szybciej znudzi i w tym sezonie nie będę robił całego Ołtarza, tym bardziej że wbiłem około 1.5 k paragonów i straciłem całkowicie chęć do gry, motyw sezonowy jest słaby, bo bostowany jest jedynie Necrus, zgodnie z moimi przypuszczeniami, zresztą mówiłem o tym przed sezonem ale nie przypuszczałem że aż taka będzie różnica w ilości zaliczonych GRów przez postacie i to jest po prostu pogrom w wykonaniu Necrusa.
Jak sobie sprawdzimy to obecnie postacie mają po jednym czy dwóch graczach mających na koncie GR 150, trochę więcej ma DHacz i Czarownica - ona może sobie dwa kostury 2H wrzucić do kostki i to ją trochę ratuje ale ta przepaść pomiędzy Necrusem a resztą jest druzgocząca - w tej chwili to ma coś powyżej 200, pogrom jednym słowem.
U mnie D3 jest już jest martwe i przypuszczam że długo już sobie nie pogram, raz że nie ma nic nowego, dwa nie ma za dużo tych motywów sezonowych a zdecydowana większość jest słaba, beznadziejna w dobrym układzie średnia, a dobrych jest może 3-4, nawet dobry motyw to ile razy można go robić, raz, dwa, przy trzecim już będzie nudno.
pozdro
Zmiany funkcji
- Szansa na upuszczenie Bełkotliwego Klejnotu przez Chilltarę teraz wynosi 20%. - to info znalazło się w opisie sezonu 30
witam, o ile to nie SSF to najłatwiej do zrobienia ołtarza znaleźć sobie kolegów i podzielić się robotą. Tak samo z podbojami, chyba mało kto szuka solo przeklętej skrzyni. Cztery osoby w oddzielnych grach szukają tego zlecenia i już. Kostur zrobiłam w godzinę, jeden szukał grzybków, drugi mroźnicy a trzeci już był w drodze do izuala. I oczywiście najlepiej jest grać na u16.
Od początku jak się pojawił tryb dla solistów to tylko w tym trybie gram, natomiast znajomych których miałem około 200 i niektórzy wieloletni to i tak ich pokasowałem i teraz mam zerowe konto, nowych nie chcę i nawet jak się pojawi jakaś propozycja to i tak ją odrzucam a z randomami nie uśmiecha mi się męczyć.
I oczywiście masz całkowitą rację że lepiej to robić w grupie znajomych a tacy naturalni soliści jak ja zawsze byli i będą i nic tego nie zmieni.
pozdrawiam