informuję normalnych graczy że najnowsza polityka Blizzarda zakłada karanie wyciszaniem konta za przestrzeganie regulaminu,zglaszanie działań niezgodnych z nim i graczy którzy ten regulamin łamią.Także spodziewajcie się chamstwa,rasizmu,wyrzygu agresji i gówniarstwa.Mi to już lotto,używałem czatu tylko do pomagania innym i mieszczących się w regulaminie żartów.Oczywiście sprawę wspierania nazioli przez firmę Blizzard/Activision nagłośnię w mediach społecznościowych i na forach branzowych.A samym sprawcom powiem jedno - nie umiecie przestrzegać regulaminu to zapraszam serdecznie wypierwalac do piaskownicy.Żegnam czat,adios
Ostatnie półtora tygodnia (jakoś tak) spędziłem na NA i ASIA - kończę Ołtarz i wracam na EU. Jakaś inba mnie ominęła?
kulfon i analnybartek wyzwali dzieciaka z Ukrainy,że ma iść na front,że zrobiliby z jego rodakami to co Hitler z Żydami,że go nienawidzą i takie tam.Zgłosilem bo takiej nienawiści wobec kolegi gracza się tolerować nie da więc zaczęli mnie codziennie nękać wyzywając od kapusiów.W końcu wzięli się w swym gówniarstwie na sposób i zaczęli zgłaszać każdy mój wpis jako obraźliwy.Blizzard wykazał czujność i na spółe z dwoma niedojrzałymi nazidebilami wyciszył mi konto.Także nie warto panie kolego się angażować albo,co ja zrobię,na modłę włoskich dokerów z 1929 angażować się na całego i zgłaszać wszystko i wszędzie.Świat zapłonie xD
Aaaa, to coś widziałem tuż po starcie sezonu chyba (albo pod koniec poprzedniego), jakieś “oskarżenia” o kapusiostwo latały. Chyba jednego z tych ćwoków zablokowałem, ale niestety lista zablokowanych jest taka mało pojemna. :-/
Cenzura internetu jest już faktem, co prawda nie udały się bezprawne zagrywki z ACTA/ACTA2 prowadzące do cenzury całego netu, to znaleziono drogę okrężną w postaci cenzurowania wypowiedzi na poszczególnych forach.
I np. na youtubie wystarczy wymienić jakąś firmę albo kraj w którym dominują przedstawiciele z obrzezanymi częściami ciała i taka wypowiedż leci do kosza, tam akurat algorytm cenzuruje wypowiedzi i jak coś nie spadnie przez , chyba 5 minut to wypowiedż pozostaje - często właśnie moje polityczne wypowiedzi są tak usuwane.
Natomiast to forum, Blizza jest forum poświęcone grze i wszelkie polityczne wypowiedzi, czy szkalujące jakąś narodowość, kolor skóry itd. powinny być automatycznie usuwane i dla mnie to by było zrozumiałe - bo to jest forum gry i akurat tutaj to sobie daruję polityczne akcenty w moich wypowiedziach a taki koleś jeden czy drugi, który tego nie przestrzega to powinien być, czy jego wypowiedzi powinny od razu być usuwane i po określonej liczbie banów okresowych konta, to konto powinno być banowane permanentnie.
Tutaj nie ma algorytmu który by usuwał jakieś wypowiedzi, robią to kolesie o określonych przekonaniach czy poglądach i na pewno nie jest w porządku jeżeli jakiś koleś czy kolesie o których wspominasz nie są zbanowani a takiego bana dostaje gracz który o tym mówi i to zgłasza, przy założeniu, że nie było więcej jakiś treści o których nie wiemy.
I już tak na koniec, np. w krajach anglosaskich nie ma czegoś takiego jak “donoszenie”, tam się po prostu zgłasza nieprawidłowość a ty to właśnie zrobiłeś - Diablo nie jest grą polską a jest dziełem właśnie tamtego kręgu kultury.
Zadziałałeś zgodnie z regulaminem gry i jeszcze z założeniami kulturowymi twórców gry.
pozdro
problem nie leży w donoszeniu bo na tym blizzard w końcu oparł swój system moderacji.Jest regulamin którego przestrzegania pilnujemy my dokonując zgłoszeń jego naruszenia.Następnie,po zebraniu ich odpowiedniej liczby,AUTOMAT nakłada na delikwenta karę.Bez żadnej weryfikacji,bez możliwości odwołania.Kiedy więc zakompleksiony matoł chce wywrzeć srogą pomstę na panu piorunie za własną głupotę blizzard daje mu niezawodne narzędzie.I tera tak,weźmy znudzonego buntownika(z tych co wyrywają gąbkę z siedzeń i rzucajo kamieniami w pociągi).Kto takiego powstrzyma przed zgłoszeniem po szkole wszystkich graczy na czacie?Regulaminowe 3 razy?Weźmy przysłowiowego księdza Natanka i jego modlitewne szwadrony.Nie wie jak powstrzymać szatana?A proszę - blizzard daje mu miecz na niedowiarków.I tak dalej