Widoczność przedmiotów w ekwipunku i skrytce

Cześć, od jakiegoś czasu mam problem z widocznością przedmiotów w ekwipunku lub skrytkach. Po otwarciu ekwipunku widzę kilka przedmiotów, reszta musi się załadować(trwa to czasami nawet 30sekund). Ta sama sytuacja w skrytce. Jeśli mam przedmiot z gniazdami i osadzone w nim klejnoty to także widoczne są dopiero po dłuższej chwili. Próbowałem zmieniać opcje graficzne, niezależnie od tego czy są ustawione na najniższe lub najwyższe problem występuje. Gra sama w sobie nie laguje, rozgrywka jest płynna. Jakieś sugestie?

Generalnie nie powinno tak być - wygląda na to, że Twoja instalacja gry może być w jakiś sposób uszkodzona. Prosimy spróbować ją przeskanować i naprawić:

Mam nadzieję, że to pomoże w rozwiązaniu tego problemu :slight_smile:

Mam tak samo od wczoraj zainstalowałem w nocy gre od nowa i dalej to samo skanowanie i naprawa również nie pomaga. Przy otwieraniu eq jest tak jakby lag i po 2 sekundach pojawiają się przedmioty po paru otwarciach przestają się pojawiać i mam jakby puste eq a po najechaniu myszą widzi przedmiot a jego ikony nie

Dobra naprawiłem problemem okazał się sterownik karty graficznej pomogło przywracanie systemu

ArteK.

Nie wiem czy udało Ci się rozwiązać ten problem. Miałem dokładnie te same objawy. Napiszę tutaj o swoim rozwiązaniu tego tematu, gdyby komuś mogło się to przydać.
Kiedyś (kilka lat temu) pojawiał się - jeśli dobrze pamiętam - problem z zawieszaniem się komputera w jednej z lokacji. Wówczas radą było by uruchamiać grę w trybie 32-bitowym zamiast 64-bitowym. Tak to kiedyś zmieniłem w opcjach gry i tak zostało, w niczym mi nie przeszkadzało. Zupełnie o tym ustawieniu zapomniałem.
Szukając rozwiązania irytującego mnie wolnego ładowania przedmiotów w ekwipunku, skrytce, ekranu kowala itp. trafiłem na to ustawienie w opcjach gry (opcje z poziomu Battle.net). Odznaczyłem opcję klienta 32-bitowego i problem zniknął jak ręką odjął.
Wcześniejsze zmiany ustawień wewnątrz gry (w opcjach grafiki), czy sterowników nic nie dawały.
Pozdrawiam.

1 polubienie

Dzieki mialem dokladnie taki sam problem , odznaczenie tej opcji pomoglo odrazu Pozdrawiam