Obecnie Łowca Demonów ma możliwość wielokrotnego przyzywania obronnego fragmentu statku, a następnie robienia na luzie statku(około) 30/40+ ze zrywem, furią wichru, prowokacją i agonią: otrzymaj 40+ pancerza) po to, by takowy statek również wielokrotnie ponownie przyzwać. Niby interakcja zaplanowana, bo odgórnie zmniejszyli otrzymywany z agonii pancerz z 6 do 4, ale według mnie to i tak toksyczne z założenia bo tylko łowca demonów może robić takie szalone statki, a dalsze osłabianie karty sprawia, że inne klasy nie mają z niej pożytku, a tylko właśnie łowca demonów który jej nadużywa.
Według mnie ta interakcja jest przesadzona i nie powinna mieć miejsca, Arkanitowy Kryształ Obronny powinien być grywalną kartą dla każdej klasy(ze statkiem), stąd według mnie najprostsze byłoby rozwiązanie typu zmiana kosztu fragmentu na 5 many, żeby nie łapał się na agonie demona, ale ze zwiększeniem statów na 5/5 i zwiększeniem otrzymywanego pancerza do 5(?). Można by pozmieniać agonie nowych demonów ale to raczej jeszcze więcej roboty i zaburzeń balansu ustawionego wokół nich i przyzywania innych przewidzianych w przedziale stronników.
Co myślicie? Czy oszalałem i tylko według mnie Łowca Demonów odstaje za mocno ze swoimi nieskończonymi ogromnymi statkami?
Niedługo będą nerfy potwierdzone
Nerfy są tydzień lub dwa po premierze dlc powinniśmy to zobaczyć w czwartek
Do rozstawienia tych kart w odpowiedniej kolejności i tak potrzeba szczęścia i czasu zanim dojedzie cię aggro. A potem i tak przeciwnik może w zamian wywalić jakieś swoje chore combo np. jako druid albo mag z protosskim kolosem.
Jakiego szczęścia i czasu? XD grając paladynem, łowca i dk na tego gównianego dh w około 20 partiach udało mi się wygrać zawrotne 2x ^^
Ok, może masz większą próbę po prostu.
Still, kolos też do nerfa.
Ostre agro łowcy jest w stanie dojechać DH zanim zacznie się łańcuch ale w momencie gdy u maga Kolos jest gotowy to tą talią na luzie bez żadnego wysiłku możesz mieć 100+ pancerza… Jak grałem na przeciwnika z prawie tą samą talią to obaj mieliśmy 200+ pancerza i nieskończone talie demonów, gra trwała ponad pół godziny i wygrałem tylko dlatego, że siadły mi lepsze demony z portalu - ponownie przyzywające statki…
tak grałem kilka chorych partii na tego DH - talia zdecydowanie do nerfa i to konkretnego przyzywał mi statki staty ponad 50 i to nie raz a najwięcej miał blisko 70 i odpalił protokół przez statek dostałem ze 60dmg od strzała w ryj ;|