Halo, Halo z tej stronny Shangtsung8.
A to przed wami kolejna ścieżka nagród niestety zobowiązania nadchodzą od jutra i nie będę miał czasu więc piszę z wyprzedzeniem
Już jutro 25 marca o 19:00 wlatuje nowy dodatek a w nim nowa ścieżka nagród i rotacja w standardzie.
Już dziś zrób wiosenne porządki w kolekcji wywal karty przeznaczone do standardu zanim trafią do dziczy lub wylecą ze zestawu bazowe masz na to dwa dni i już teraz odpóść zadania tygodniowe zostaw na jutro na nową ściężkę nagród.
To ostatni dzwonek dla tych co grają w standard.
Festiwal Legend,Tytani,Bezdroże oraz mini serie permametnie opuszczają standard a trafią do dziczy.
Kończyny kosmiczne bitwy nazwiązujące do Starcrafta wracamy na ziemie i zobaczymy o czym śni nasza stara znajoma Ysera w swoim szmargdowym śnie.
“Już dziś zrób wiosenne porządki w kolekcji wywal karty przeznaczone do standardu zanim trafią do dziczy lub wylecą ze zestawu bazowe masz na to dwa dni” - jest jakas roznica kiedy spyłuje sie karty ktore trafiaja do dziczy? Teraz jest to bardziej opłacalne niz jutro po 19 gdy zacznie sie nowy sezon?
Zwykłe karty: 106/106 (100%) Rzadkie karty: 76/76 (100%) Epickie karty: 46/54 (85%) Legendarne karty: 15/27 (55%) w tym 1 ze ścieżki, 2 z megabundla, 1 gwarantowana dla każdego.
TO BYŁ CHYBA NAJGORSZY OPENING W MOJEJ HISTORII!
Epickie karty ładnie dropiły i w 10 złotych pakietach dostałem jedną sygnaturową legendę i jedną złotą, ale potem? przez 200 pakietów nowego dodatku dostałem tylko 9 legend w tym żadnej złotej. Ogólnie złotych kart było bardzo mało. Mało tego, w ostatnich 35 pakietach nie dropnęła żadna legenda gdzie musi wypaść 1 na 40 pakietów to kupowałem po 1 pakiecie aż wpadnie. Kupiłem w ten sposób 3 pakiety i wypadła legenda. Masakra.
Pamiętam poprzedni dodatek gdzie dostałem w 200 zwykłych pakietach 2 sygnaturowe legendy, które padły jedna po drugiej i kilka złotych. Ja wtedy skakałem po pokoju z radości łapiąc się za twarz. Co jest??? nowy rok, nowe zmiany?
25.03.2025
21 poziom
Wszystkie dalily week z poniedziałku zrobione 13 pakietów jeszcze nie otwarte szkuje się festiwal otwierania kart
Wiosenne porządki zrobione w mojej kolekcji nic nie zniknęło tak jak ostatnio czyli się zabezpieczyłem.
No to powodzenia tylko nie obudzicie Ysery
Rok Raptora uważam za otwarty
26.03.2025
Poziom 13.
Na razie grałem tylko w bójkę i pogram pewnie w nią jeszcze trochę. Póki co najsilniejszy wydaje mi się mag i kapłan.
Z openingu (7 pakietów standardowych i 68 z dodatku) oczywiście udało się uzupełnić rary i commony. Jak doliczyć do tego 6 pakietów otwartych tydzień temu, jeden kupiony teraz za golda, pakiety ze ścieżki, epika i legendę ze ścieżki, to zdobyłem:
5 legend: Q’onzu (jak wspomniałem w poprzednim wpisie), Alara’shi, złoty Agamaggan, Aessina (ze ścieżki), Shaladrassil.
Przy okazji ze starszych dodatków wypadła mi Baśniowa Złagata i jakiś epik.
Reszta stanu konta: 50170 (+19895 +złote) pyłu i 45 golda.
27.03 - 31 lvl. Opening po powrocie bardziej niż udany. Zakupiłem mega bundla, miałem trochę golda i otworzyłem 220 pakietów… Zostały mi 3 epiki oraz 4 legendy do stworzenia by zamknąć dodatek
7.04.2025
44 poziom
Nowy kwietniowy sezon czas zacząć szału nie ma.
Satysfakcja jest jak zwykle moja nalepsza talia daje rady w dziczy aż się prosi o zmiany nic z tego.
Wróciłem do gierki w połowie poprzedniego dodatku. Elegancki rozwój łowcy, aczkolwiek co do aktualnego dodatku brakuje chyba odpowiedniego balansu jeżeli chodzi o klasy, które operują na mocy specjalnej. Uważam, że trochę słabo jak mag dostaje kartę która aktywuje i przesyca jednocześnie moc specjalną, a reszta klas nie dostaje takich mana cheaterów. Wyjątkiem jest druid z podwójną redukcją kosztu HP do zera. Tak czy inaczej dodateczek ciekawy, ciekaw jestem co miniseria Popioły Drzewa Świata do tego dorzuci.
Udało mi się również klepnąć 100% osiągnięć z rozgrywki dla Szmaragdowego snu, nie polecam “Wyśnieni tytani” upierdliwe osiągnięcie i nie nie działa z redukcją kosztu tych stronników
Przed nami Miniseria Popioły Drzewa Świata z tego co widzę chcą wzmocnić talie polegające na key wordzie Mroczny dar jednocześnie olewając talie na przesyceniu hp. Z neutralnych kart “Zbieraczka płatków” dobierz 2 za 3 many po dwukrotnym przesyceniu może dojść do tego Archetypu, Ale moim zdaniem jest trochę droga i wolna. Może pojawić się jakiś combo deck na standardzie Łowcy z kopiowaniem Plushora gdy ten już będzie zbuffowany hp, ale zanim do tego dojdzie to już pewnikiem będziesz gryźć piach. Z mocniejszych moim zdaniem kart jest “Fyrrak Płomienisty” karta neutralna cedź we wrogów losowe zaklęcia ognia o łącznym koszcie 20. Może zagrać jak dawniej Yogg Saron gdy byłeś w kropce z racji, że zaklęcia ognia na standardzie to głównie obrażenia w cel bądź obszarowe to większe szansę że znajdą brakujący dmg bądź wyczyszczą stół.
Podsumowując raczej nie przewiduje większego impaktu na rozgrywkę tak jak w przypadku miniserii Stracraftu. Ale niektóre karty mogą pograć
5.5.2025
75 poziom
Okres majowy w pełni jak zwykle moja ulubiona klasa na pełnej bo już 13 maja mini seria wchodzący do dodatku i być może już wkrótce zakończę event (Powróciłem do ustawek po długiej przerwie bo event dotyczy albo ustawek albo aren gdzie mam jeszcze dłuższą przerwę)
No ciekawe.
Chyba w lipcu będzie drugie dlc z roku raptora
Pisać raporty.
Legenda wbita na Dziczy
Dosyć monotonna meta trzy decki w większosci grają jak nie Librarian paladyn to Death knight bądź Imbiune Mage. Ja natomiast wklepałem rangę moją wariacją talii dla Hunter’a Imbiune Dispatch Kodo. Zazwyczaj w 5/6 turze finisher.
12 .05 - wbity 100 lvl… Wszystkie karty z dodatku zdobyte, większość z poprzedniego też już uzupełniona… Gra mi się bardzo dobrze w ten dodatek, meta mocno mi siedzi… Głównie pogrywam sobie Druidem… Nawet wbiłem ponad 70% osiągnięć z dodatku, gdzie wcześniej z reguły miałem po 20-30%
17.05.2025
124 poziom, 6600
Popioły Drzewa Swiata 2100
Osiągnięcia z miniserii wbite na 100%, chyba najbardziej upierdliwym było “Przyłóż lód na oparzenie” duży koszt żywiołaka i jeszcze zagrać zaklęcia ognia a później żywiołaki z tego -_-’
Elegancki myk z wydarzeniami, opowiadają jakąś historię tego roku. Chociaż ciężko będzie przebić 2019 rok gdzie starły się Ligi Zła i Odkrywców.
19.05.2025
88 poziom
Lecę na pełnej.
Dzicz już oklepana na rankigach może jeszcze się zerwe w ostatnim tygodniu maja.
Tydzień temu wleciała mini seria.
Zdałoby by porobić jakieś nerf.
Event daj spokój panie trzeba zagrać wszystkimi kartami z mini serii a potem czary.
W między czasie nadal testuję ustawkę.
Po moich kościach zgaduję,że drugie dlc z roku raptora wyjdzie gdzieś w lipcu.
Ach oczywiście nie ruszam standardu dopóki nie będą wszystie dlc z roku raptora.
Wydarzenie ukończone, nerfy sporo zmieniły na dziczy. Nie zauważyłem paladyna puki co, może kwestia dostrojenia. Hunter dostał na standardzie spore nerfy, może wrócić wraz z nowym dodatkiem jak wskoczą jakieś ciekawsze bestie.