Wraz z rotacją zestawów do gry trafiają nowy format oraz spore zmiany dotyczące Standardu i Dziczy!
Spore zmiany się szykują
A tak obiecali, klasyczne forever… ^^ i jeszcze ze zwrotu pyłu się elegancko wymigują ^^
Najlepiej, żeby w grze nic się nie zmieniało…kiedyś to było…hello fellow Hearthstone players :V
Teraz tylko czekać na listę kart z tych zestawów i pyłowanko
Oh my gosh!
Tryb historyczny…
Handlock!
Giant paladin od Strifecro!
Control warrior!
Freeze mage! <3
Hunter z mietkami 1/2 rosnącymi za agonie
Undertaker <
Jak ja go nienawidzę xDdd
Przecież to karta z Naxxramas.
Te zmiany to przyznanie się, że HS wymknął się bugzardowi z kontroli…
Zobaczymy co z tego wyniknie. Oby nowy zestaw nie zawierał zbyt wielu kart bazujących/generujących efekty RNG bo wtedy będzie pora na odinstalowanie HS.
O tak ty i te twoje komentarze stwierdzające że ktoś narzeka, choć wcale tego nie napisał, o obrońco blizzarda ^^
Zobaczymy jak kto wszystko pójdzie.
I najgorliwszy z wyznawców, zapamiętaj to
Ehh ironiaż próbujący przebić ironię… Cóż, pozdro człowieku ;]
Zwyczajnie bawi mnie to, że można kurczowo trzymać się wypowiedzi sprzed lat w sytuacji gdzie zamiast gównosetu, którego nie warto nawet otwierać (classic) dodajemy za darmo jego zaktualizowaną wersję.
Tobie też wszystkiego dobrego
Wiecie co trochę się boję tych nowinek i mogę być trudności w meczach rankingowych w standardzie z listy cotygodniowych zadań obecnie w rankingach gram DH i jakoś nie wyobrażam sobie tego.
Tak naprawdę Blizzard nie powinno coś takiego wypuszczać najlepiej przenieść kart z roku smoka do dziczy. Tak jak było zawsze
Jak wyjdzie WoW Classic TBC, to pewnie HS Classic Naxxramas też.
Człowiek jest praktycznie nieprzytomny przez cały dzień, a tu takie zmiany! Zaczynając od początku:
- Tryb klasyczny, dla kogoś takiego jak ja, który uwielbią tą grę, a zaczął grać od któregoś dodatku to jest nie lada gratka by zagrać w pierwszą, pełną wersję HS-a. Boli jedynie fakt, że jak zaczną wychodzić dodatki to popyłowałem sporo starych legend
Ale to dobry sposób by ponownie sprzedać stare dodatki
- Wywalenie podstawowych i klasyka, i zastąpinie tego czymś nowym, a w dodatku darmowym jest bardzo na plus. Zależy też jak bardzo grywalne będą karty wsadzone do tego pakietu, ale sądzę, że nie będą chcieli obniżać ogólnego power levela w standardzie
Należy też zauważyć, że jeżeli będzie się to zmieniać co roku będzie można dopasowywać karty tematycznie do danego roku. Może już nie być takich sytuacji, że np. druid dostaje w nowym dodatku karty drzewców, albo karty do nich, ale jest tego tak mało, że złożenie Treant Druida jest niemożliwe. Na dodatek cieszy mnie powrót dzikich kart do Standardu. Pisałem już od dawna, że chętnie zobaczyłbym reprinty starych kart w Standardzie
Lubię zmiany, ale tutaj boję się jednej rzeczy: że przesadzą. Z RNG, z jednostkami o statach 30/30 albo litanią w opisie. Jakby nie było zestaw klasyczny trzymał Hearthstone w ryzach żeby twórcy za bardzo nie odpłynęli przy tworzeniu czegoś nowego.
Pamiętam jak stworzyli Halę Sław i wyrotowali Ragnarosa jakie były głosy oburzenia, że nie potrafią się dostosować do podstaw Hearthstone, więc usuwają niewygodne karty. Teraz kompletnie wszystko wyrzucają i robią na nowo. Zgodzę się z tym, że jest całe mnóstwo kart, które w ogóle nigdzie nie grają, ale winą tutaj jest też fakt, że z dodatku na dodatek karty są coraz mocniejsze, więc karty klasyczne w porównaniu z festynem RNG wyglądają blado. A karty są coraz mocniejsze, bo trzeba gracza zaskoczyć czymś mocnym i jeszcze mocniejszym i tak ciągle i ciągle. Nie należy zapominać też o tym, że karty klasyczne to core gry. Czyste podstawki mające na celu dobór kart, psucie broni, wyciszenie i parę innych podstawowych rzeczy. Tutaj coś czuję i boję się, że polecą w kosmos z nowymi kartami i normą będą stronnicy 10/10. Trochę taka inflacja kart się robi.
No i pytanie co ze złotymi kartami? mam ich całe mnóstwo. Czy dostanę dokładną liczbę złotych kart jakie miałem wcześniej?
W zapowiedzi jest informacja:
Złote wersje kart z zestawu bazowego można odblokować, zdobywając osiągnięcia związane z wygrywaniem gier każdą klasą postaci.