za 3-cie lub 4-te miejsce zawsze dostaję więcej punktów…
Po co zniżać się do takiego poziomu? Nie rozumiem, po co grać w grę, która nie sprawia nam przyjemności? SoundJohn zostawił HS"a dla tanków, i jest zadowolony! Spróbujcie zrobić sobie przerwę… Czasami trzeba!
Jak sobie zrobisz przerwę to potem już nie będziesz w stanie grać, gold trzeba zdobywać codziennie inaczej zostaniemy w tyle i nie będzie nas stać na pył do stworzenia jakiegokolwiek decku poza agro/face
Nie chcę być niemiły czy coś ale patrząc że aktualnie meta to są same decki pod tytułem twarz twarz auu auu to nawet jak przestaniesz grać na rok to będzie cię na coś stać po spyłowaniu dużej ilości kolekcji ( przynajmniej teraz przeglądając hs replay widzę że duża ilość decków to same tempo/agroo które cenowo nie są jakieś mega drogie patrz dh, face hunter, do 6k pyłu deck nie powinien być problemem patrząc że możesz mieć karty zwykłe oraz rzadkie).
A co do ustawki to niestety muszę przyznać że jest to zabawa przynajmniej dla mnie na krótką chwilę dodali elementale i co? no w sumie i nico dosłownie gra polega na tym samym w kółko… masz murloki, musisz iść do 4 tieru i odkryć brana albo iść od razu do 5 tieru i go szukać, grasz mechami to w sumie brniesz po 4 miejsce w cierpieniu, grasz piratami to musisz liczyć na dobrych piratów i najlepiej mieć piratów z tieru 4 itd. więc naprawdę nie widzę tu nic różnorodnego, ok LoL wprowadził ten tryb i jest popularny ale w przeciwieństwie do hs w TfT trzeba coś umieć (znać itemy i postacie oraz umieć układać kombinację i swoje stworki na planszy) sam w TfT nie umiem grać, i jestem w tym po prostu noobem ale widzę że ten tryb ma po prostu więcej zawartości niż taka ustawka w której kupujesz stworki i ulepszasz tier
, jeśli chodzi o rozwiązanie tego poroblemu to naprawdę cięzko znaleźć takie
nie można skopiować tft 1:1 więc trzeba postawić na nutkę orginalności i czegoś co naprawdę tą grę urozmaici np. Artefakty które mogą być dobrym dodatkiem, a jak miałoby to działać zapytacie? np. na początku co 5 tury odkryj artefakt, który da pasywną moc twojemu stołowi, bądź jednorazowy potężny efekt, ale czy to nie byłoby za op? Oczywiście że byłoby ALE tylko i wyłącznie wtedy kiedy trafilibyśmy dobry artefatk, proponowałbym pulę aż 1000 artefatków żeby każdy artefakt wydawał się dla nas nowy i co one miałyby robić? różnorakie rzeczy np. twoje murloki mają +1/+1, twoi piraci mają podwójny efekt pasywny, Po zabiciu stronnika twoi stronnicy dostają +0/2, Daj stronnikowi +20/20 na koniec każdej tury zmniejsz jego statystkyki o 2/2 itp. żeby było kilka artefaktów WOW , kilka może być i dużo artefkatów no co za kupa. Dzięki temu hs dodałby coś według mnie po prostu śmiesznego i fajnego
wyobraźcie sobie idzie wam bardzo dobrze gra pod murloki i nagle waszym artefaktem jest coś typu ,twoje murloki mają +1/1" to wiadomo że ulepszy to wasz stół a wam da poczucie satysfakcji a teraz wyobraźcie sobie że gracie pod murloki a dostajecie artefaty jak ,Twoje smoki mają +0/2" , ,Twoi piraci mają podwóny okrzyk bojowy ale kosztują 5 złota" itp
czy nie byłoby śmiesznie zobaczyć na to i powiedzieć ,O coś pod piratów dobrze że mam całe 0
) oczywiście taka moja sugestia ;p (bez urazy ludzie
)