Aktualizacja 18.0.2

Aktualizacja 18.0.2

W nadchodzących dniach opublikujemy aktualizację balansu, która zawierać będzie wiele zmian Ustawki, aktualizacje dwóch stronników w Standardzie oraz kilka poprawek błędów.

Wyświetl cały artykuł

Liczyłem że trochę więcej kart dostanie nerfa, cóż nie będzie darmowego pyłu :frowning:

1 polubienie

Ostatnio Blizzard ma w zwyczaju wprowadzać większą ilość małych zmian, więc może kolejne zmiany pojawią się niedługo.

Całkiem przypadkowo dostałem jako złotą legendę z Preordera właśnie Illucjanę :stuck_out_tongue: Tak trafione nerfy to ja lubię :stuck_out_tongue:

Illucjana nie wymagała nerfa a Kael był darmowy i jego nerf da zero pyłu.
To co bardziej mnie martwi to, że Paladyn nie dostał żadnego nerfa (a ma najwyższy winrate i to w kilku wersjach) a ostatnio pojawiło się coraz więcej OP decków maga, przeciwko którym gra nie ma sensu o ile nie grasz super szybkim aggro deckiem i nie trafisz optymalnej ręki startowej + pierwszych kilku dobrań kart…

Witam, mam pytanie, jeśli stworze Illucjanę to dostanie za nią 1.6k bądź 3,2k pyłu w zależności jaką wersję stworze ?

Nie dostaniesz pyłu za stworzenie tej karty

Pył za kartę dostajesz tylko wtedy, kiedy nie należy do zestawu Podstawowego i zostaje ona przeniesiona do Hali Sław.

Tu mówimy o nerfach i w takim przypadku, jeśli karta nie jest “nie wytwarzana”, znerfioną kartę możesz zniszczyć za koszt jest stworzenia w pyle przez pierwsze dwa tygodnie po wprowadzeniu nerfu.

HS Replay: MAG - poz. 9; 47,1% ???

Mag posiada kilka różnych talii:
Highlander Mage - 52,76%
No Minion Mage - 48,28%
Tortollan Mage - 47,09%
Highlander Dragon Mage - 44,3%
Freeze Mage - 36,42%
Cztery z tych talii negatywnie wpływają na ogólny wizerunek maga, ale Highlander Mage radzi sobie całkiem nieźle, choć jest kilkanaście innych talii które w aktualnej mecie radzą sobie jeszcze lepiej.

Z drugiej strony nerf Kael’thasa osłabi druida który kontruje magów, więc mag otrzymuje w tej aktualizacji pośredniego buffa.