dziś zauważyłem ciekawy błąd (kolejny!). Gdy zmienię jakąś kartę w deku np. w wersji mobilnej, później wejdę do gry na PC, to nie będzie tej zmiany w kartach. Przed chwilą wywaliłem jedną kartę z deku, miałem więc ich 29. Wchodzę w HS na telefonie, a tam ten dek ma 30 kart !?! Zmieniam na telefonie powiedzmy Samuro na Okani, a na PC tej zmiany brak… Błąd działa w obie strony, niezależnie od źródła wprowadzenia zmiany. Ponowna instalacja na PC, jak i na androidzie nie rozwiązała problemu. Jest to dość upierdliwe. Być może z powodu tej błędnej synchronizacji występuje błąd z rewersami. Jeśli jakiś wybiorę do talii i pogram kilka razy, on samoczynnie się zmieni.
Czekam na zajęcie się ww. problemem i odpowiedź zwrotną. Pokażcie choć raz, że nadajecie się do czegoś więcej niż tylko tarcie chrzanu!
Rzeczywiście jest aktualnie dokładnie taki problem jaki opisujesz. Innymi słowy nie jest to problem po Twojej stronie, z sięcią itp. Jest on zgłoszony przez naszych graczy na forum zgłaszania błędów w grze Hearthstone. Mamy nadzieję, że będzie niebawem rozwiązany, niemniej wymagać to będzie poprawek dodanych przez zespół gry Hearthstone, więc może jeszcze trochę potwać. Tymczasem dziękujemy serdecznie za zasygnalizowanie problemu i cierpliwość w tej sprawie.
Ja mam taki problem, że po zalogowaniu do komputerze jedyny tryb gry jaki mam dostępny to standard. Nie mogę go zmienić, nie pokazuje mi nic innego a na telfeonie nawet nie ma opcji zamiany. Czy mogę wiedzieć o co chodzi? Chce zdobyc karty niewytwarzalne oraz zaliczyć przygody ze wcześniejszych dodatków?
Jak wprowadzić opcje zmian trybów gry?