Ja wszystko rozumiem, że tryb jest nowy, gra jeszcze niedostosowana itp.
Ale mam już dosyć grania w standard. Jest strasznie zepsuty.
(Podejżewam, że ktoś z twórców gra magiem, bo nie dostał żadnych nerfów. Najbardziej denerwuje to, gdy twoje ulubione klasy mimo, że nie są tier S dostają nerfy nawet 3 bo komuś się to nie podoba. A tak rakowy build jak spell mage nic nie dostaje.)
Przecież ten quest mag jest teraz w mecie tak cienki w uszach, że szkoda tym grać, a mówi Ci to ktoś kto bardzo lubi grać magami. Byle aggro deck i Cię nie ma. Ale jeżeli chodzi o Dzicz to tam jest pewne kombo wombo na magu z zaklinaczkami i Świątynnym świecznikarzu, które aż prosi się o nerfa.
Też chętnie bym olał. Chciałbym mieć do wyboru w jakim trybie robię te zadania dzienne i tygodniowe, a nie że gra wymusza jakieś 5 wygranych rankingowych. Zamiast tego wolałbym powiedzmy 20 wygranych w ustawce czy bossów w najemnikach też za 2500 pkt.
kiedyś mozaki mag był op ale teraz to chyba control warriora tylko je czyli deckiem który nikt prawie nie gra . Łotr paldyn i hunter ZAWSZE są w tier s jak coś. kapłan i wojownik najbardziej poszkodowani. Nowy dodatek może sprawi , że wróci mag na mechach i to może być OP nowy dodatek to też szansa wbicia szybko legendy bo napewno jakieś karty będa przesadzone i czekają je nerfy (jak np spelle maga ktróre zostały znefrione bo były za mocne na queście) .
Nie oszukujmy się gra jest szybsza niż kiedyś ale to wszystko zależy od puli dostępnych kart. Teraz nowy rok będzie i odejdzie sporo kart ze standardu więc myślę, że meta troszkę zwolni.
A tryb możesz olać w każdej chwili zadania można tez robić w ustawkach, arenach i starciach nie liczac “wygraj 5 w rankingu”. to tylko jedno zadanie które można wymienić