Kiedy wychodziła przeplatanka ucieszyłem się że w końcu wyjdzie tryb gry w którym będzie można użyć starych kart zbieranych przez lata i poczuć tą przyjemną nutkę nostalgii (wiem że istnieje dzicz ale za duży tam dla mnie chaos).
A tu dupa…
Blizzard wymyslił kolejny sposób na monetyzacje… Już nie wystarczy że aktywnie gram od x lat, aby moje stare karty były grywalne muszę wydać jeszcze trochę pieniążków na pakiety z jaskini czasów. Ciekawy jestem ile osób się na to złapie. Mam nadzieję że jak najmniej i Blizzard się wywróci o przeplatanke i głupi ryj rozwali.
Niestety firma na tyle duża, że nawet jak przeplatanka nie wyjdzie to się przez nią nie wywrócą, a tym bardziej ryja nie rozwalą… Ale rozumiem Cię. Dobrze chociaż, że pakiety można po prostu za golda kupić, jednak wiadomo, z samego F2P to jest tego mało jak na potrzeby w grze.
Przeplatanka to najbardziej chory pomysł Blizzarda już beta testy pokazały, że ten tryb szybko trafi do kosza
Wolę grać w dziczy gdzie gramy kartami od najstarszych do najnowszych i to mi wystarczy a w przeplatankę nawet palcem nie ruszę.
Wydam golda na karty z jaskini czasu a zaraz wyjdą karty w ramach nowego dodatku, a przepraszam są do kupienia jeszcze karty między dodatkami. Oj nie masz już golda?? Nie ma problemu można jeszcze kupić pakiety za złotóweczki.
Porownując płatności jakie były na początku hsa i przez dłuższy czas a to co jest teraz to jest przepaść.
Aby grać na poziomie i mieć wystarczająco golda na pakiety wystarczyło że kupowałem co drugi sezon przygodę za złotóweczki.
A jak wygląda hs obecnie?
Kup pakiety na dodatek
Kup karty między dodatkami
Kup karnet karczmarza
I nie zapomnij kupić karnet na ustawkę.
Doją hs’a jak się da bo są przekonani że reszta graczy która się ostała i tak zapłaci. Bo czemu nie? Grają do tej pory, do tej pory płacili to i teraz zapłacą.
Mi się odechciało już na cokolwiek wydawać gotówke jak widzę w jakim idzie to kierunku.
Może większej liczbie osób też się odechce…
I Blizzard się wywróci i głupi i pazerny ryj rozwali.
Nie opłaca się moim zdaniem wydawać golda na głupie karty do przeplatanki.
Niedługo wychodzi miniseria.
Dla mnie najlepszych trybem to dzicz gdzie grasz kartami od najstarszego dodatku.
Widziałem pary graczy gdzie mają talie ze starych dodatku.
Standard to tylko 3 dodatku z roku Hydry plus dwa z roku wilka.
Bugzard z przeplatanki zrobił z tego drugą arenę
Karty z jaskiń czasu są chyba grywalne w dziczy więc pewnie będziesz musiał rzucić groszem na nowe pakiety🤪
Ja kasę na hs wydałem tylko raz wiele lat temu jak rozpoczynałem grę w hs. Bardzo szybko zrozumiałem pazerność bugzarda na kasę i stałem się graczem F2P.
Teraz gram tylko w standard i areny pyłuje wszystkie karty wypadające ze standardu i mam zawsze komplet kart do standardu i kilkadziesiąt tysięcy pyłu…
Dzicz, przeplatanka i ustawka mi wisi i powiewa
Trzeba dodać że ten tryb jest po prostu nudny
Co miesiąc będzie tylko rotacja kart i tyle
W końcu każdemu się to znudzi i tryb pójdzie do kosza
Trzeba sobie powiedzieć jasno co się kupuje a czego nie. Kupujesz megabundla i ścieżkę co 3 miechy? to się trzeba tego trzymać. Nie kupujesz nic? to nie kupujesz nic. Teraz to po prostu wszystko wymyślą żebyś kasą rzucił. Te jaskinie czasu są mega słabe, bo teraz mamy tą samą kartę dwa razy. Raz można grać kartą, bo jest z jaskini a raz nie może grać, bo jest z gadżetonu (??) Blizzard już dawno zauważył, że gracze są bogaci w złoto i szuka sposobów by to złoto odebrać. Grunt to powiedzieć sobie czy faktycznie się tych kart potrzebuje czy można spokojnie olać. Myślicie, że dlaczego nie było żadnego bundla za prawdziwą kasę? bo trzeba trochę złota na pakiety wydoić.