Boty? czy ja gram z botami? xd

Siema!

Stworzyłem sobie talię na standardzik, zawsze grałem w dziczy.
*W dziczy nigdy nie było tego problemu, natomiast zauważyłem, że na standardzie są “GRACZE” których nicki są pisane cyrylicą. *
Nie było w tym nic dziwnego, lecz każdy z nich nie zastanawia się nad ruchem,
o co chodzi? - w momencie gdy zaczyna się ich tura automatycznie wyrzucają byle jakie karty w byle jakie cele, czasem buffują mi stronnika na stole ect. - po prostu widać, że to BOT. Nie zawsze tak się zdarza - średnio na 5 rozgrywek 3 z nich jest z botami xd.

Też spotykacie się z czymś takim? jak długo to trwa? gram 7 lat i nigdy nie zauważyłem czegoś podobnego, zawsze grałem w dziczy. Blizzard powinien coś z tym zrobić, bo psuje to zabawę z gry xd.

1 polubienie

Tak, jest coś takiego. Blizzard oficjalnie to wprowadził jakiś czas temu dla osób, które mają niskie MMR i częściej przegrywają niż wygrywają. Ot tak, żeby nie było im źle. Boty występują z reguły na niższych rangach.

Teorie spiskowe natomiast mówią, że graczy jest tak mało, że Blizzard zapełnia ladder botami.

2 polubienia

Jeśli dopiero zacząłeś grać w standardzie to miałeś zero gwiazdek i rangę brąz 10.
W połowie miesiąca jest bardzo mało graczy o takiej randze i gdyby nie boty to na każdą grę musiał byś czekać bardzo długo

1 polubienie