Brak balansu w Ustawce

Czy tylko Ja uważam że Towarzysze w Ustawce są mocno niezbalansowani?

Ustawka nigdy nie była, nie jest i nie będzie zbalansowana…
Tylko debile płacący za to gówno mają przewagę ponieważ mają do wyboru 4 bohaterów i rng “przypadkiem” ich lubi…

Ustawka to tryb dla masochistów.
Głównym problemem jest chory system pancerza im większy pancerz tym trudniej zbić można w tym czasie kawę zrobić
Za to Bugzard łapę po kasę wyciąga by kupić nowe fury typu Lamborghini do garażu albo pałace dla arabskich szejków na Kuwejcie XD.

Nie patrz na tych hejterów :slight_smile: powiedz lepiej o jakich na przykład towarzyszach mówisz? wiadomo, co jeden towarzysz to inna strategia. Ja ogólnie wybieram takich, których się trzyma na stole niż tych z okrzykami bojowymi albo “wybierz jedno”.

3 polubienia

Mi wczoraj 1 raz w finałowej walce siadł max dmg na przeciwnika: 55hp, bo dzięki towarzyszowi co zmienia na koniec tury stronnika w stronnika wyższego poziomu dostałem 2x nieumarłego 7 tieru z agonią, do tego ten z 5 co podwójnie aktywuje agonie i siadło 6* z bohatera i 7*7 za cały stół tych nieumarłych :wink:

Ogólnie ustawka jest losowa, ale czasem aż nie uczciwie jak przestaje cokolwiek lecieć pod typ jaki sobie budowałeś pół gry… Co do balansu, no to i tak nasz wybór 2 postaci bazowo, więc można wybrać jako tako, naprawdę rzadko mi się zdarza bym dostał 2 gówno bohaterów do wyboru, że od razu wiem, że nawet top4 nie będzie - raz na kilkanaście gier.

2 polubienia

Jeszcze jest mocny towarzysz, który dostaje staty stronnika, którego kupujesz. Niby można go łatwo zbić, bo on jeden robił główną robotę, bez niego była lipa, ale pierwsze miejsce wpadło :slight_smile: szczególnie jak masz dobrze zboostowany stół :slight_smile:

1 polubienie

ta gra w ogóle nie ma balansu, jest automatycznie ustawiona, w pierwszych 5 rundach wiadomo czy się w ogóle coś ugra, nie ważne co się wybierze, masz przejebać 5 gier żeby może dostać się do pierwszej czówrki w jednej grze, chuj im w dupe, nie wazne czy umiesz w to grac czy nie, automat forsuje innych bo tak i chuj

A jak grasz? bo jeśli grasz bohaterem pod żywiołaki, demony albo smoki to faktycznie możesz mieć pretensje, że Ci nic nie podchodzi, ale jak grasz uniwersalnym bohaterem to nie skupiaj się na konkretnym rodzaju ale bierz co gra daje. Nie raz tak miałem, że mówię sobie, że będę grał bestiami a gra mi daje 3/4 murloków to idę w murloki, bo jak się uprę na jakiś rodzaj to nic nie będę dostawać i przegram. Czasem trzeba brać to co gra proponuje.

1 polubienie

ta gra daje tylko raka, nic więcej, dlatego przestałem w to grać i tylko staram sie wkurwiac blizzarda aż mi zabują to zjebane konto i tą jebaną grę :smiley:

A faktycznie, to Ty zakładasz te dziwne tematy.

2 polubienia

Nie warto grać w chujową ustwakę 90 % RNG a 10% Skill
w dodatku porąbany system pancerzy kiedyś ustawka była ok a teraz wielkie gówno XD

Nom, tylko, że

1. Na tym polega autobattler. Przygotowujesz armię a potem ona losowo się bije. Na tym polega ten gatunek. Nie akceptujesz tego, nie graj w autobattlery.
  2. Źle przygotujesz armię, armia będzie się źle biła.
  3. W autobattlerach o to chodzi aby tak zarządzać armią by zmniejszyć ryzyko przegranej do minimum. To samo tyczy się RNG. RNG może być wysokie, ale musisz tak zarządzać armią aby zbić RNG do minimum.
  4. Jeżeli Ciebie pokonuje obecność pancerza to znaczy tyle, że to nie jest tryb dla Ciebie.
2 polubienia

Bo w ustawkę grają debile płacący realną kase gdzie nikomu nie potrzebne emotki,skiny i inne pierdoły
Wolę grać w dziczy niż męczyć się w ustawkę a to z 8 graczy 4 wyjdzie
Ustawka miałbyć szybkie mecze a przez zwariowany system pancerza można w tym czasie kawę zrobić
A nasza kasa z ustawek jest przepitola na nowe fury typu lambroginni a jak starczy to na panieńki lekkich obyczają
Dla mnie ustawka była świetna bez systemu pancerzowania a jak chcę pancerz to wystarczy mi stronnik co da 2-5 punkty pancerza tak jest przyjamniej w tradyjnym hs
Nie długo bugzard wprowadzi 50 hp a 30 punktów pancerza

Nie. Ustawka jest za darmo i nie musisz nic płacić aby w ten tryb grać.

Ustawka miałbyć szybkie mecze a przez zwariowany system pancerza można w tym czasie kawę zrobić

Czas pomiędzy jedną walką a drugą nie jest liczony poprzez ilość pancerza czy HP ale od złożenia armii. Jeśli gdzieś bije się gracz, który ma masę jednostek na agonii z osobą z odrodzeniami to taki mecz będzie trwał dłużej niż ten z murlokami i piratami. Każdy musi mieć tyle samo czasu by po meczu poszukać nowych stronników do armii. HP i pancerz o tym nie decydują. Ten kto ma 1 HP ma tyle samo czasu co ten co ma 30 HP

Nie interesuje mnie co robią pracownicy z pieniędzmi z wypłaty. Ja płacę za produkt i go otrzymuję. Nic więcej mnie nie interesuje. Tak samo jak typa, który kupuje hamburgera nie interesuje czy ktoś za jego pieniądze kupi samochód czy dom.

Dla mnie ustawka była świetna bez systemu pancerzowania a jak chcę pancerz to wystarczy mi stronnik co da 2-5 punkty pancerza tak jest przyjamniej w tradyjnym hs

Dziękuję za opinię.

Jeśli bohater będzie na tyle słaby aby takie rozwiązanie wyrównało szansę na wygraną to na pewno tak będzie.

2 polubienia

Osoby co płacą regularnie za karnet do ustawek otrzymują więcej korzyści masz do wyboru 4 bohaterów a bez karnetu masz dwóch i ci co płacą za karne dostają nic nie wartę emotki,skórki
Już kolega Awikum wyjaśnił

Dzisiejszy patch i astromiczna ilość zmian w armorze bohaterów i napraw błędów tylko pokazuje jak bardzo gównianym trybem jest ustawka i że bugzard kompletnie go nie ogarnia :rofl:

1 polubienie