Witam. Od niedawna wróciłem do gry przy okazji ostatniego dużego dodatku, natomiast zauważyłem że nie jestem w stanie zalogować się z aplikacji mobilnej przy transmisji danych. Gra działa tylko i wyłącznie z WiFi, w innym wypadku wywala mnie już na ekranie logowania. Znalazłem podobny temat na zagranicznych forach i próbowałem wszystkich domowych sposobów łącznie ze zmianą APN i sieci z LTE na 3G. Nic nie zadziałało. Dodam tylko że moim operatorem jest Nju, czyli w zasadzie Orange. Korzystam z telefonu Xiaomi Redmi Note 10 pro. Większość czasu gram poza domem, więc automatycznie ten problem mnie eliminuje. Proszę o pomoc.
Witam.
Najprawdopodobniej problem dotyczy strat pakietów danych. Można to sprawdzić na laptopie - poprzez włączenie funkcji przenośny hotspot na telefonie i połączenie laptopa z telefonem lub wykorzystanie modemu mobilnego. Do tego celu polecam programy WinMTR i Ping Plotter. Polecam także zajrzeć tutaj:
Wydaje mi się, że wina leży po stronie apki bo tylko z nią mam problem. Gwinta np odpalam normalnie. Z ciekawości włączyłem też hearthstone’a na starym telefonie i tam już działa, a na telefonie mojej żony już nie - używa tego samego co ja.
Skoro na starym telefonie z kartą operatora Nju działa to wyklucza problemy z siecią i problem może tkwić gdzieś w telefonie. Być może jakaś inna aplikacja np. zabezpieczająca zakłóca przepływ pakietów lub konieczne będzie odinstalowanie i ponowne zainstalowanie gry.
Z tego co piszesz na wstępie, wygląda że ohaczyłeś już większość porad z naszego artykułu pomocy. Sprawdź jednak na wszelki wypadek czy niczego nie przeoczyłeś.
Jeśli Twój telefon używa systemu Android, to upewnij się również, że aplikacje Android System WebView oraz Chrome są aktualne. Aby to zrobić, wejdź w Sklep Play, wyszukaj te aplikacje i spróbuj je zaktualizować.
Mam inny model telefonu, ale szukałbym na Twoim miejscu podobnych ustawień do kolejno:
“Ustawienia”, “Aplikacje”, “Hearthstone”, “Użycie danych” i tu zaznaczone “Kom. transmisja danych” oraz “Transmisja danych w tle”. Można też spróbować wyczyścić dane: https://eu.battle.net/support/pl/article/32074
Próbowałem to zrobić i dalej nic. Znalazłem natomiast sposób żeby zadziałało. Jeśli włączę aplikacje przez Vpn to jest ok. Niby fajnie, ale dla mnie to nie jest żadne rozwiązanie. Z tego co czytałem temat jest walkowany na forach od bardzo dawna. Anyway dzięki za pomoc. Cheers.