Czy tylko ja tu czegoś nie ogarniam? [core set]

Nie widziałem, żeby ktoś o to pytał, więc ja to zrobię :smiley: może to ja czegoś nie rozumiem i ktoś mi to wyjaśni. W informacji o core secie jest napisane:

Wszystkie karty klasowe z zestawu bazowego są przyznawane każdej klasie na poziomach 1–10, a neutralne karty z zestawu bazowego są odblokowywane w oparciu o sumę poziomów wszystkich klas awansowanych dotychczas przez gracza, aż do łącznego poziomu 60.

A pod artykułem w FAQ jest tak:

Mam każdą klasę na poziomie 10 lub wyższym, czy otrzymam pełny zestaw bazowy w ramach rotacji zestawów?

• Tak, otrzymasz pełny zestaw bazowy podczas rotacji zestawów. (…)

To w końcu karty neutralne zbiera się za levelowanie do 60, czy wystarczy mieć tylko lvl. 10 każdą postacią, żeby dostać wszystkie? Czy powyższe się nie wyklucza?

Wiecie o co b - z pierwszego wynika, że mając np. każdą klasę na poziomie 20 - gracz nie dostanie wszystkich kart. Będzie musiał je oblokowywać aż do lvl. 60. A z drugiego, wynika, że w tej samej sytuacji (Wszystkie klasy lvl. 20), gracz dostaje komplet zestawu bazowego.

Też się nad tym zastanawiam bo mam maga,łowcę,łotra,szamana i druida na 60 poziomie i czy dostanę te zestawy bazowe

Weźcie sobie kupcie mózgi z funkcją czytania ze zrozumieniem …
By odblokować karty neutralne trzeba mieć minimum 60 zdobytych łącznie poziomów .
Taki przykład :
Masz na 6 bohaterach 10 lvl czyli w sumie masz 60 lvl i wszystkie neutralne karty …
Widzicie … Proste …

6 polubień

Dzięki Ci, o Światły. Sprzedasz mi swój super-hiper mózg?

Mój mózg w złych rekach (zlej głowie?) mógłby być światowym zagrożeniem dla ludzkości .

4 polubienia

A może mi sprzedasz twój inteligentny mózg? Dla twojej wiadomości nie jestem od początku HS nie miałem dobrego telefonu i komputera zacząłem grać jak w HS trwał jeszcze rok Kruka kapujesz? więc wyluzuj chłopie. Wiele pytań związane jest z wywaleniem pakietu klasyczne go i podstawowego ze standardu do dziczy a zamiast tego jest zestaw bazowy to pakiety z Roku Feniksa i 1 pakiet z roku Gryfa.Ja tak to zrozumiałem.

Ja tam z pytaniami czekam aż dojdzie do rotacji i będę widział w praniu co i jak. Jest to na tyle spora zmiana, że rodzi całe mnóstwo pytań a jak widać Blizzard odpowiada na pytania na tyle skomplikowanie, że sam niewiele wyjaśnia. Jak zmiany będą w grze wtedy się samemu zobaczy z czym co i jak się je :+1:

Poczekajmy podobno na wiosnę lub w marcu ma ruszyć.

1 polubienie

Wyluzuj heh … To wy się spinacie bo wasze “mózgi uraziłem” :rofl:
Trochę więcej dystansu do siebie .

1 polubienie

Do premiery jest jeszcze kupę czasu dajmy twórcą czas na przygotowanie przecież najpierw muszą ujawnić nawet karty z nowego dodatku to zajmie im miesiąc (Rok Feniksa oficjalnie zaczął się w kwietniu).
2 marca i tak będzie Valeraa dopóki i czegoś się dowiemy.
Jeszcze ma być aktualizacja 20.0

Preorder jest dostępny do 22.03 z tego można wywnioskować że premiera będzie 22 albo 23 marca

Jestem na 99% przekonany, że będzie 23 marca, bo to wtorek. Bardzo często nowe rzeczy dają albo we wtorki albo czwartki o 19.00 (wiem, bo zawsze się złoszczę, że wychodzi to wtedy kiedy muszę iść spać, bo w nocy wstaję do pracy :wink: )