Decki na każdą okazję - seria postów dla wszystkich chętnych

Jako, że na forum ostatnio ciszej się zrobiło, a posty to głównie zapytania o różne rzeczy chciałbym zaproponować wszystkim tu zebranym udział w tworzeniu nowej serii postów. Seria ta dotyczyła by przedstawienia decków, którymi się nam dobrze gra, jednakże chciałbym aby były to decki przede wszystkim grywalne.

Osoba wstawiająca post musiałaby przedstawić decklistę i pokrótce opisać talię. Każdy mógłby wyrazić zdanie o tej talii, przedstawić sposób na poprawę itd. - po prostu wyrazić swoje zdanie :slight_smile:

Wiem, że istnieją strony z deckami, ale: czasem ciężko jest znaleźć coś ciekawego; brak jest opinii o taliach, albo te opinie są nieprzydatne. Taka seria moim zdaniem poprawi aktywność na forum, niektórzy znajdą dzięki temu ciekawy deck, a ktoś inny pomoże go ulepszyć.

Również wiem, że jest przed rotacją, ale został jeszcze blisko miesiąc, jest też dzicz, która jet mniej podatna na nowe dodatki. Rozpoczęcie teraz serii pozwoli pograć moze czymś ciekawym przed rotacją, a także przyzwyczaić ludzi, że można dzielic się taliami na grupie co po rotacji może skutkować wysypem postów z nowymi taliami :slight_smile:

Aby dobrze zacząć chciałbym przedstawić Wam mojego Rush Warriora. Moim prywatnym zdaniem talia ta przy rotacji straci najmniej ze wszystkich decków, a przez to może być dobra po rotacji :slight_smile: Szukałem czegoś nowego do grania i wpadłem na taką talie. Nie nawidziłem Warriora od początku mojej przygody z Hsem i pyłowałem wszystkie karty z tej klasy, ale tą talię uwielbiam. Bardzo fajnie radzi sobie z Hunterami i większością talii , która walczy stołem. Nie gram na wysokich rangach, dlatego WR oscyluje w granicach 65-70%, ale z tego co widziałem na legendzie też daje sobie radę podobne decki :slight_smile: Jest trochę droga, ale można spokojnie grać bez Kelesetha i DK i Lich Kinga tylko trzeba znaleźć pomysł co wsadzić zamiast nich :slight_smile:

Rush Warrior
Class: Warrior
Format: Standard
Year of the Raven
2x (1) Eternium Rover
2x (1) Town Crier
1x (2) Prince Keleseth
2x (3) Frothing Berserker
1x (3) Mountainfire Armor
2x (3) Rabid Worgen
2x (4) Blood Razor
2x (4) Kor’kron Elite
2x (4) Militia Commander
1x (4) Replicating Menace
2x (4) Saronite Chain Gang
1x (5) Darius Crowley
2x (5) Dyn-o-matic
2x (5) Fungalmancer
1x (5) Zilliax
1x (7) Countess Ashmore
1x (8) Akali, the Rhino
1x (8) Grommash Hellscream
1x (8) Scourgelord Garrosh
1x (8) The Lich King

AAECAQcK0gLKzQLCzgKf0wKc4gLN7wKb8AKY+wKggAOahwMKHI4Fm8sCzM0C0eECuuwCnfAC0fUCnvsCs/wCAA==

1 polubienie

Temat dotykający podobnego zagadnienia założył wcześniej wcześniej Zbysio Jeż(decki na ranking), a kilka dni później również SoundJohn(apropo decku do konkretnej bojki). Według mnie pozbawionym sensu jest tworzenie tego samego poraz enty jesli mozna wypowiedzieć sie gdzie indziej :smiley:

4 polubienia

Tym bardziej kiszka, że autor tematu życzy sobie deki grywalne i to na standardzie. Wolałbym temat: Oryginalne dzikie talie, w dodatku mało grywalne. A tak…nuda Pany!
:scream:

4 polubienia

Pełna zgoda z Panem Mazurem, połóżmy kres dyskryminacji FunDecków.

Poniżej zamieszczam mojego Even_Reno_Mage

Talia ma problem z dociagiem, oraz żadnego wyciszenia ale ciężko coś mi wyjąć. Każdy pomysł na ulepszenie mile widziany.

Deck bardzo ciekawy, posiada dużo obszarówek oraz +1do magicznych do szybkiego kontrowania agro oraz do dojechania przeciwnika. Posiada dużo generatorów value (Kazakus itd) oraz kart technicznych (Czarny Ryczerz). Malarkas zapewnia zwrot ręki startowej, zależnie od upodobania możemy dobrać Reno lub czysty face dmg.

AAEBAY0WHk2cArsCiwOVA78DyQPmBJYF7QW/CPgMiQ/DFtUWxa4C17sC2LsCv8ECmMQClscCx8cC3s0C1eECvuwCwvMCzfQChvsC74ADr4cDAAA=

głupi pomysł. czemu mam się dzielić moim odd druidem, eureka shamanem albo otk warriorem, które działają właśnie dlatego, że nikt nie wie, z czym ma do czynienia :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Głupi to jest twój post…
Czytelnicy tego forum to może 1 promil (albo mniej) wszystkich graczy HS i zdradzenie twoich “super decków” nie przyniesie ci jakiejkolwiek straty…

Ja ostatnio najwięcej gram kontrolnym kapłanem na smokach:

Control Priest

Class: Priest

Format: Standard

Year of the Raven

2x (1) Northshire Cleric

2x (1) Power Word: Shield

2x (2) Firetree Witchdoctor

2x (2) Mind Blast

2x (2) Shadow Visions

1x (3) Omega Medic

1x (3) Tar Creeper

2x (3) Twilight Acolyte

2x (4) Duskbreaker

1x (4) Scaleworm

2x (4) Twilight Drake

1x (5) Mass Hysteria

2x (6) Cabal Shadow Priest

1x (6) Holy Fire

1x (7) Crowd Roaster

2x (7) Psychic Scream

2x (8) Primordial Drake

1x (8) Shadowreaper Anduin

1x (9) Alexstrasza

AAECAa0GCMUE1QrKwwKQ0wKJ8QLj9wKXhwPolAMLkAKhBOUEjQjyDNHBAsnHAujQAsvmAvzqAuiJAwA=

To use this deck, copy it to your clipboard and create a new deck in Hearthstone

Od 10 do 5 rangi grałem tylko tym deckiem z wynikiem 29:18 w tym kilka serii zwycięstw. Deck jest bardzo uniwersalny i nie ma złych match upów (tylko złe dobrania) należy agresywnie muliganować w zależności od klasy przeciwnika.

I one są takie oryginalne? No dobra może druid pozostałe spotkało się nie raz, warriora kiedyś czasami na standardzie.
Oryginalny to może być hand token druid na wildzie który mnie kompletnie zniszczył kilka razy (na tego samego gościa grałem), thief Reno Priesty, Reno czy dragon pal, spitfuel crhun druid ale nie decki na które czasami się trafia.

Jeeeezu, czy wy naprawdę musicie tak poważnie traktować mojego niemądrego posta? :stuck_out_tongue:

2 polubienia