Dlaczego Talie agro są najmocniejsze?

Panie Blizzard czemu talie agro dla gimbazy, które wymagają 0 IQ by nimi grać są najmocniejsze?

Przestań czytać HSReplay i spróbuj pokombinować samemu, to zobaczysz że talie aggro nie są najmocniejsze, a odnośnie Twojego drugiego głupiego wątku - kapłan i paladyn istnieją w mecie i mają się świetnie, ale kopjując decki ze stron tego nie zrozumiesz

6 polubień

To jest błędne przeświadczenie, że do grania aggro nie potrzeba umiejętności, bo potrzeba. W aggro taliach planowanie odbywa się intensywniej w pierwszych turach gry, gdzie nawet 1 punkt DMG może być ważny. Plamowanie w taliach kontrolnych dotyczy dłuższego okresu czasu, ale nie jest tak intensywne jak w pierwszych turach aggro (wyjątek stanowi kontrolaXkontrola bo planowanie jest równie intensywne ale w końcowej fazie gry). A czy aggro jest mocniejsze od talii kontrolnych ? I tak i nie. Po pierwsze zależy to od wypuszczonych kart i mety. Po drugie więcej osób gra taliami aggro bo są tańsze w budowie, więc ludzie więcej grają i się więcej uczą nimi grać. Po trzecie powiązane z punktem drugim - talia kontrolna wymaga więcej czasu by ją opanować (do tego dochodzi sideboard, który się wymienia w zależności na co trafiamy), a z mniejszą ilością osób grającymi tymi taliami na stronach wyniki są trochę zaniżone. Ja zawsze do talii kontrolnych doliczam tam 2-3 punkty % do WR…

5 polubień
  1. Agro nie zawsze jest brainless, zobaczmy np. na takie zoo, deck jest bardzo ciężki do grania perfect

2. Po za tym po czym oceniasz, że akurat te talie są najmocniejsze? Po winratio z hsreplay XD? To prawda sporo agro talii jest mocnych, ale w tej mecie istnieją też mocne kontrolne talie.

2 polubienia

Np jakie? Bardzo proszę podaj mi jakaś talię preja co daje radę

Nomi Priest.
Daje radę.

4 polubienia

Nie daje grałem nim sporo, agro go zjada. Sorrry ale lepszy jest już res prist

pewnie nie przypadkowo spotyka się tyle druidów i łotrów (w końcu ludzie grają głównie słabymi taliami)

1 polubienie

Kapłan po kilku miesiącach dobrej passy nie gra teraz i tyle. Są talie ok. Czyli Resurect i tyle. Jak chcesz coś kontrolnego to mag z Khadgarem i Kalecem, kontrolny szaman, warrior kontrolny, niektóre wersje mech paladyna są kontrolne i heal druida. A jak chcesz pograć kontrolnym kapłanem to dzicz wita. Z tańszych masz zwyczajnego dragona, mindblast OTK. Jeżeli chcesz drogo się pobawić to Big, Resurect i Reno. Do wyboru do koloru.

Gram kontrolną talią i przeciwko łotrom mam ponad 70%winrate, zoolock i murlock szaman ok 55% z druidem mam problem i wygrywam niecałe 40% gier, ale per saldo na aggro nie narzekam :slight_smile: .

Solidny argument. Wygrałeś tą dyskusje. Na poważnie. Skoro grałeś i tak uważasz, to twoje zdanie jest najważniejsze.

1 polubienie

ja radze sobie z druidem,paladynem,łotrem,warlockiem ale nie z mech hunterem
i aggro nie jest wcale tak dobre

1 polubienie

aggro jest jedynie “dobre” do rzekomego szybkiego wbijania rangi, bo gdy kontrolna talia rozegrasz w ciagu powiedzmy 20 minut jedna gre, tak w przypadku agresywnego decku masz szanse pyknac 2-3, a moze nawet 4 partie w tym samy czasie :slight_smile: dlatego ludzie wybieraja do gry cos szybkiego, co nie zawsze oznacza skutecznego :slight_smile:

3 polubienia

A kim grasz? Pewnie Control Wariorem

Tak jak napisał Sunrise - najbardziej popularne nie oznacza najmocniejsze.

Czesc Adriel

Poza tym co już ludzie napisali, Hearthstone to taka gra gdzie gracze zadają sobie pytania: “Czy masz na to odpowiedz? Jak nie to uderzę Cie za 3… 4… 5… 6 w face” Agro najszybciej zadaje pytania i najszybciej ma wynik.

Domyślam się, że masz problem z Rogue ablo Token Druidem. Zapewniam Cię, że kilka tech kart takich jak Rabble Bouncer, Wild Pyro, jakiś life restore no i oczywiście Ooze i masz gierkę do przodu.

Oczywiście w zależności od RNG Twojego i Twojego przeciwnika :smiley:

Pozdrawiam

Robert

1 polubienie

najmocniejszy jest reno dzekson łorlok

nie bomb wojem ale byłeś blisko