Duplikaty kart z pakietow

Witam,
czy moze mi ktos wytlumaczyc jak dziala ochrona przed duplikatami w HS teraz? bo podobno cos takiego jest.
Otwieram zdobyty pakiet i dostaje karty ktore posiadam; zwykle, rzadkie na pewno, epiki nie jestem pewien a legenda mi sie faktycznie nie powtorzyla. W konsekwencji wiekszosc pakietow ktore otwieram koncza sie spylowaniem 5 kart ktore wlasnie dostalem.

Nie dostajesz powtórek kart z danej rzadkości do czasu aż zbierzesz wszystkie z tej rzadkości w maksymalnej liczbie kopii, którą można włożyć do talii. Kiedy zbierzesz wszystkie zwykłe i rzadkie karty, nie oznacza że będziesz dostawać same epiki/legendy, rzadkość kart wciąż ma znaczenie.

2 polubienia

ok podsumowujac, wchodzi nowy dodatek nie mam zadnych kart otwieram pakiety z tego dodatku i dostaje zwykle i rzadkie karty ktore nie moga sie powtorzyc do czasu az nie mam kazdej 2szt. potem zaczynaja sie powtarzac i je pyluje to samo z epikami i legendami.

Niestety mi wypadają z klasycznych pakietów powtórki, zamiast kart brakujących np. karty paladyna, która zastąpiła Boską Łaskę.

no wlasnie z klasycznych pakietow wypadaja mi na bank powtorki zwyklych i rzadkich mimo ze nie mam kompletu

A ja jestem zaskoczony pewną sytuacją, której wcześniej nie dostrzegłem, bo pyłowałem 99% złotych kart. Od premiery dodatku nie spyłowałem żadnej złotej karty, a chwile temu postanowiłem zdobyć 100% kart z obecnego dodatku, dużo nie zostało (2 legendy i 5 epików), więc kupiłem za resztę pozostałego golda 22 paksy i wielkie było moje zdziwienie jak po zdobyciu wszystkich kart zaczęły lecieć duplikaty epików i legenda, które miałem w złotej wersji :open_mouth: Czyli jak jak ktoś ma komplet kart i danego epika np. Carnival Clowna w wersji: 1 kopia złota i kopia zwyczajna, to następnym epikiem jaki wypadnie będzie wersja zwyczajna Carnival Clowna :slight_smile:

1 polubienie

To prawda, sam widziałem to po klasyku. W sensie jak miał wypaść “rare”, którego nie mam, a miałem np. daną złotą kartę w 1 zwykłej i w 1 złotej sztuce, to wypadała właśnie 1 zwykła z tego.

1 polubienie

potwierdzam tez tak mam; czyli teoretycznie mozna miec 3szt kazdej karty a legend 2szt