Experymenty sezon 2

Ice block nie zadziała, bo pakt niszczy demona, a nie zadaje mu obrażeń.

2 polubienia

Bestie będą łowcy jeśli staniesz się łowcą a czy da się skopiować samą moc to nie wiem czy się da kiedyś próbowałem to nie działało nie wiem jak teraz

Da sie skopiowac jest taki stronnik z tego co pamietam co kopiuje tylko moc specjalna

Czarożerczyni… Zlecenie przyjęte!
Dobra czas odkurzyć to forum, bo serem zajeżdża…

2 polubienia

A ja mam pytanie jeśli sylwana przejmuje joga lub tess podczas działania okrzyku bojowego to co sprawia że efekty są zagrywane dla przeciwnika mimo że ich nie zagrał? Myślałem że okrzyk bojowy działa jako pierwszy to tak jak bym zabił sylwana stronnikiem z okrzykiem a a potem ten okrzyk by jej nie mógł zabić bo go przejęła (+_+)

A więc sprawdziliśmy to z Liedem (dzięki), na talii Łotra, gdyż najwyraźniej widać tam różnoklasowości…
Jak wykonać zombibestię? (chyba tak to się nazywa) Składa się ona z dwóch bestii,które odkrywamy z 3. Jeśli obie będą kartami neutralnymi, zombie będzie również neutralną, jeśli jednak jedna z wybranych kart, będzie np. kartą łowcy - przejmie ona właściwość klasyfikacji i wyrzucimy kartę na stół już jako tą z zieloną obwódką, a co za tym idzie - combi się z Tess, bronią, czarem i stronnikiem, którzy to buffują się przy wyjściu takiej karty.
Jakby ktoś chciał siąść ze mną na dłużej przy tym temacie, moglibyśmy również sprawdzić jak to wychodzi gdy wybierzemy pierw bestię woja, a następnie łowcy oraz co z bestiami łotra (jeśli takowe istnieją w worku, bo nie z wszystkich bestii możemy wybierać).
Za niedługo odpowiem na drugie pytanie - z ice blockiem, tylko brakuje mi testera, talie mam już przygotowane…

To z Iceblockiem mogę potwierdzić. Na jakiejś losowej bójce miałem iceblocka już zagranego i zagrałem Jarka. Chyba po 2 turach przeciwnik mnie od tak zabił Paktem :slight_smile:

1 polubienie

Widzisz bali09, jak wykonujesz jakiś experyment, zwykle na jednej odpowiedzi się nie kończy… Podczas gry wychodzą kolejne pytania, w stylu “a co by było gdyby jeszcze…”.
Na ten moment ciekawi mnie bardziej sama niewrażliwość bohatera podczas przyjęcia czarów działających na demony (w tym demona - bohatera). Bo temat ciekawy i rozległy :slight_smile:

Mam rexara ale nie mam czarożerczyni jeśli masz takową mozemy zagrać testową partyjke ty jako mag a ja łowca :smile:

To bym bardziej nie rozważał iceblocka tylko czar do palasia, który daje niewrażliwość :slight_smile:

Mam wszystkie karty, wystarczy zaprosić mnie do znajomych, jest opcja pożyczanka talii… WoooCash#2319

Lol, chyba bym rozważał wyłącznie Mal’Ganisa w tym experymencie :)) Najprościej :wink:

Na prośbę WoooCasha wklejam JEGO post ponieważ on sam nie może (forum nie pozwala).

1. Jedynie Pakt ofiarny utożsamia bohatera w formie Jaraxxusa jako stronnika-demona,
  2. Sprawdzone zostały czary/stronnicy, którzy mają w opisie karty, że coś robią ze słowem klucz “Demon”: Demonizacja, Chochliczenie, Działo spaczenia, Tkacz kryształu, Ektomancja i Czempion Światłości - nic z powyższych nie działa na bohatera w formie Jarosława (K.),
  3. Gul’dan nie jest demonem i pakt nie działa,
  4. Jedynie niewrażliwość Mal’Ganisa chroni bohatera przed paktem, on sam nie jest oczywiście bezpieczny,
  5. Ice block nie działa gdy przeciwnik rzuci pakt,
  6. Jeżeli u mnie jest ice block, 2 hp, Baron Geddon na stole, a u przeciwnika ice block i 2 hp, kończąc turę - ja umieram, przeciwnik nie,
  7. Jeśli u mnie jest ice block, 1 hp i krwawa wiedźma, przeciwnik kończy turę, umieram,
  8. Ciekawostka - jeśli zabijam się sam paktem ofiarnym będąc Jarem - pierw przywraca mi 5 hp, dopiero potem zabija…

Mam nadzieję, że temat rozpracowany, jak jeszcze macie jakieś rozkminki, proszę o posta…

Ze swojej strony uważam, że pakt działający na Jara to błąd/bug i powinien zostać naprawiony, ew. inne karty również powinny działać na naszego bohatera, jak na stronnika-demona…

3 polubienia

Sam sie pofatygowałem i sprawdziłem czy podczas gdy zagrywamy czarożerczyni przeciwko Rexarowi łowcy śmierci odkrywamy bestie maga czy łowcy otóż niestety są to tylko bestie łowcy co gdyby bylo inaczej mogłoby to być dość ciekawe :slight_smile:

A ja też się zapytam :stuck_out_tongue: Testuję ostatnio C’thun Warriora na dziczy. Sam C’thun był zbuffowany do rozmiaru 15/15 (dostał 4x +2/+2 od stronników z nim związanych i +1/+1 z Kelesetha) i znajdował się w talii. Na stole był Brann i w 10 turze zagrałem Grabieżcę Huka, który wyciągnął 2x kopię Cthuna o rozmiarach 7/7 (był widoczny jedynie buff z Kelesetha). Tak powinno być ? :slight_smile:

Premie do C’Thuna są liczone jako aura przypisana do gracza. Dzięki niej wzmocnienia C’Thuna działają nawet na C’Thuna dodanego do talii pod koniec meczu za pomocą karty Doomcaller. Aura ta działa także na C’Thuna cofniętego na rękę, skopiowanego i tak dalej, ale przeciwnik nie może z niej korzystać.

1 polubienie

Kumam już :slight_smile: Dzięki za wyjaśnienie, bo nie do końca to rozumiałem :slight_smile:

Taka sytuacja…

edit: UpadłySzczur już mi wytłumaczył na grupie jak działa książka. Ta bomba mi dobrała czar.