HS to totalny szrot

Witam, wróciłem do hotsa, to co się tutaj dzieje to jakaś kompletna tragedia, współczuje zupełnie nowym graczom. Klasa druida była mocna na 2 tygodnie? Po czym dostała nerfy. Warlock z buffujacymi sie potworami, bądź z dzikiem to chore nie zbalansowane zagranie. Tutaj w ostatnim momencie albo przeciwnik rzuca karte w stylu 3/3 za 3 i dobiera 3 karty, albo w 3 turze 10/10… Zero balansu, plus wiekszosc deckow przypomina OTK. Zero wsparcia dla nowych graczy. Dziekuje nie pozdrawiam

Nie zgodzę się, nowi gracze dzięki pakietom uzupełniającym mają szansę na dobry start, jeśli mówisz o dziczy to raczej nowi nie zaczynają od niej, a że jest niezbalansowana to cóż, trudno w niej o balans i z kolejnymi rozszerzeniami będzie coraz trudniej. O dziku była nie tak dawno dyskusja tutaj.

Jebać frajerów z blizzarda za quest paladyna.

nie rozumiem o czym mowisz, tutaj te pakiety w niczym nie pomagaja dostaniesz 1000 randomowych kart ktore po przepaleniu dadza ci max 200 pylu, nawet nie jestes w stanie docraftowac sobie wielu kart ktore potrzebujesz, chociazby na 1 deck.

To tak:

1. To są pakiety przeznaczone dla nowych/powracających graczy, którym zasadniczo brakuje znakomitej większości kart z najnowszych dodatków.
  2. Argumentu randomowych kart nie rozumiem, pewnie masz na myśli to, że wliczają się w nie fillery, ale w zwykłych pakietach też są fillery. Tu dostajesz dużo innych kart o zwykłej rzadkości, które już masz szansę umieszczać w sensownych deckach.
  3. Nie znam konkretnego dropu z tych pakietów, ale w każdym z otwartych przeze mnie była to przynajmniej więcej niż jedna rzadka karta (czyli min dwie, czasem epik, czasem dwa, a czasem jeszcze legenda), więc nawet jeśli twoim celem jest pył wszystkiego, to coś tam wpadnie.
  4. Tak, większość kart jest zwykłej rzadkości, bo jak już wyjaśniałem, ich celem jest uzupełnienie generalnych braków w kolekcji, jeśli pyłujesz zwykłe karty, to za 100 dostaniesz 500 pyłu. Rzeczywiście mało, nie starczy na craft jednej legendy, a co dopiero jednego decku.