Witam, wróciłem do hotsa, to co się tutaj dzieje to jakaś kompletna tragedia, współczuje zupełnie nowym graczom. Klasa druida była mocna na 2 tygodnie? Po czym dostała nerfy. Warlock z buffujacymi sie potworami, bądź z dzikiem to chore nie zbalansowane zagranie. Tutaj w ostatnim momencie albo przeciwnik rzuca karte w stylu 3/3 za 3 i dobiera 3 karty, albo w 3 turze 10/10… Zero balansu, plus wiekszosc deckow przypomina OTK. Zero wsparcia dla nowych graczy. Dziekuje nie pozdrawiam
Nie zgodzę się, nowi gracze dzięki pakietom uzupełniającym mają szansę na dobry start, jeśli mówisz o dziczy to raczej nowi nie zaczynają od niej, a że jest niezbalansowana to cóż, trudno w niej o balans i z kolejnymi rozszerzeniami będzie coraz trudniej. O dziku była nie tak dawno dyskusja tutaj.
Jebać frajerów z blizzarda za quest paladyna.
nie rozumiem o czym mowisz, tutaj te pakiety w niczym nie pomagaja dostaniesz 1000 randomowych kart ktore po przepaleniu dadza ci max 200 pylu, nawet nie jestes w stanie docraftowac sobie wielu kart ktore potrzebujesz, chociazby na 1 deck.
To tak:
- To są pakiety przeznaczone dla nowych/powracających graczy, którym zasadniczo brakuje znakomitej większości kart z najnowszych dodatków.
- Argumentu randomowych kart nie rozumiem, pewnie masz na myśli to, że wliczają się w nie fillery, ale w zwykłych pakietach też są fillery. Tu dostajesz dużo innych kart o zwykłej rzadkości, które już masz szansę umieszczać w sensownych deckach.
- Nie znam konkretnego dropu z tych pakietów, ale w każdym z otwartych przeze mnie była to przynajmniej więcej niż jedna rzadka karta (czyli min dwie, czasem epik, czasem dwa, a czasem jeszcze legenda), więc nawet jeśli twoim celem jest pył wszystkiego, to coś tam wpadnie.
- Tak, większość kart jest zwykłej rzadkości, bo jak już wyjaśniałem, ich celem jest uzupełnienie generalnych braków w kolekcji, jeśli pyłujesz zwykłe karty, to za 100 dostaniesz 500 pyłu. Rzeczywiście mało, nie starczy na craft jednej legendy, a co dopiero jednego decku.