Idiotyczne osiągnięcia w ustawce

Po zaliczeniu kolejnego “osiągnięcia” w ustawce zwróciłem uwagę na listę brakujących i ku mojemu zdziwieniu znalazłem kilka kompletnie kretyńskich “osiągnięć”, które praktycznie są:

1. Praktycznie niewykonalne
  2. Kompletnie nielogiczne
  3. Nawet jeśli któreś z nich jakimś cudem udałoby się zrobić to po co???
    Podam 2 przykłady:
    Wygraj ustawkę AFK bohaterem afkując trzecią turę.
    Albo wygraj ustawkę mając Tawern Tier 4 lub niższy.
    Gdyby te osiągnięcia miały status heroiczny i za ukończenie ich była specjalna nagroda np. 3 pakiety to jeszcze miałoby to jakiś sens, a tak to kompletna głupota bugzarda…
    P.S. Póki co wszystkie punkty za “osiągnięcia” też są kompletnie bezużyteczne…

A ja polecam Ci kupić słownik ortograficzny … był by dla Ciebie użyteczny :slight_smile:

Wybacz … nie mogłem się powstrzymać .

A co do osiągnięć to jak Ci się nie podobają to ich nie rób .
Jak sam mówisz są one “bezurzyteczne” (jak na razie)

3 polubienia

Ujmę to krótko:

• misje robi się po to aby zdobywać nagrody
  • w konkursach bierze się udział by zdobywać nagrody
  • w turniejach bierze się udział by zdobywać nagrody
  • osiągnięcia są po to abyś mógł popisać się innym co dokonałeś
3 polubienia

Jakby za te osiągnięcia był jakiś specjalny rewers to mógłby się popisać, a bez tego jak ma to zrobić?

Tak jak wyżej. Poza tym gdybyś grał trochę więcej w ustawkę to byś wiedział, że np. były i pewnie będą strategie polegające na nie levelowaniu by zbierać określonych stronników z tieru 1 i 2, gdzie z połączeniem specyficznego HeroPower danego bohatera otrzymywało się skuteczną strategię.

2 polubienia

Pochwalić się można zwykłymi metodami, np. podsyłając screena lub pokazać na telefonie.

W przypadku innych gier Blizzarda sytuacja wygląda lepiej, bo można swobodnie przeglądać profile innych osób, wliczając w to osiągnięcia. Przypuszczam że w przyszłości dodadzą to też do HS.

2 polubienia

Tak, za chwilę będziesz twierdzić, że AFKowanie trzeciej tury to też skuteczna strategia :rofl:

2 polubienia

To nie jest tak że są praktycznie niewykonalne, wygrać z lvl 4 karczmy jest dość łatwo, nawet po wycofaniu tego linoskoczka, wystarczy budować skład chociażby na murlokach.
Z AFK 3 rundy jeszcze nie próbowałem, bo nie do końca jestem pewien co to AFK oznacza. W końcu dostaję 2 karty które muszę odkryć i czy to nie jest już zaburzenie AFK?
Generalnie cała gra już dawno mnie znudziła i tylko z ustawki sprawiają mi jakąś jeszcze frajdę i tam osiągnięcia siłą rzeczy mam na 94% zrobione, bo kiedyś sobie postanowiłem że spróbuje wygrać każdym bohaterem (co na początku też wydawało mi się wręcz niemożliwe, bo niektórych to nie cierpię wręcz :slight_smile: i teraz zostali tylko Galakrond i Królowa Brzęsitrzuch, ale ci są już wycofani oraz jakiś Nadrządca, ale tego jeszcze nie ma i już cieszę się na grę nim.

A co do punktów to racja są bezużyteczne i dlatego nie motywują do robienia czegokolwiek.