Informacje o aktualizacji 29.2

Jeszcze dodam, że przynajmniej byłaby jakaś motywacja do grania tych rankedów żeby ogarnąć zadanie. Grałbym rankeda dla 30 zwycięstw, ale bym grał. A są tacy, którzy mają dużo więcej w skali tygodniowej. Doczytałem tam, że mają znaleźć kompromis i zadania będą trudniejsze ale nie aż tak.

Sorry, ale quest na wygranie 5 ustawek trwa naprawdę długo (co najmniej kilka godzin), a 5 rankedów nawet godzinę… Jasne, ustawka połączona z areną i bójką. Ustawkę gram regularnie, areny zwykle raz na dodatek, bójkę zwykle do 1 pakietu, więc 15 wygranych w ustawkę byłoby dla mnie praktycznie nierealne w tygodniu… 15 rankedów do zrobienia, ale są tygodnie gdy naprawdę mało gram i to też byłoby wyzwanie, ale w tym wypadku, a na upartego w obu nie miałbym nic przeciwko żeby dali po prostu po 10 wygranych, ew ranked 10, ustawka 5.
Jednak to co, zaproponowali jest tak czy siak nie do zaakceptowania: zwiększenie wymagań 3 krotnie, za to nagrody tylko o 1/5 czy ile tam, no sorry, ale nie. Co to, inflacja też? ^^ daliby więcej nie wiem, 30-40% choć, wtedy niech będzie, ale tak, to dla mnie lipa.

3 polubienia

Prawda, że akurat z nagrodami powinni posunąć się dalej a nie tak skąpić gdy zadanie jest zdecydowanie dłuższe do wykonania. Tylko pamiętajmy też, że w przypadku ustawki wygrana tyczy się miejsc 1-4 a nie pierwszego miejsca :slight_smile: jestem ciekaw tego kompromisu. Pewnie dadzą 10 zwycięstw zamiast 5 albo 15. Ja niestety nie trafiłem na te nowe tygodnowe. Fajnie jakby były jakieś zadania dla hardcorowych graczy, ale już widzę to oburzenie kogoś kto gra dwie gry dziennie, że on tego nie zrobi :wink:

1 polubienie

Nie no, zawsze można przelosować zadanie, więc spoko pomysł. Niemniej ja właśnie questa na ustawki przerzuciłem tylko jak go zobaczyłem, bo wiem, że nie raz miałem problem z 5 wygranymi (ok, top 4), a gram praktycznie tylko na przerwie w pracy 1-2 gry lub przed snem toż samo, a rankedy to ekhem na kibelku po 1 grze i czasem jak już nie mam co robić lub gdzieś w gościach siedzę czy przed snem też, ale od roku wolę ustawkę, a ranked często na siłę dobijam diament 5/10 regularnie. Mam inne zajęcia i inne gry: playstation czy planszowe :heartbeat: Więc tak, ja bym “płakał” na takie 15 wygranych, jednak nie wtedy gdyby dali nagrodę lepszą, a nie to co zaserwowali…

1 polubienie

Bugzard niszczy własną grę od 10 lat. Chcesz zrobić jeszcze trudne zadania cotygodniowe z poniedziałku?To siedź 24h przez 7 dni i nie pracuj a Bugzard ma z tego zysk bo kupuje drogie pałace dla arabskich szejków za nasze realne pieniądze :rofl: lub kupuje drogie fury typu Lamborghini.
Gram już tyle latat,że moja babka była królową króla Lisza.
Ja jako wieloletni gracz domagam się cofnięcie tych zadań cotygodniowych bo nikt o zdrowych zmysłach nie będzie farmił.

Jeśli granie tyle, ile obecnie, czyli średnio 3 razy w tygodniu pozwalało mi ledwo na wyczyszczenie daily questów i tygodniowych (choć czasem z tymi ostatnimi się nie udawało - szczególnie jeśli losowały mi się zadania z trybów, w które nie gram albo związane z mechaniką najnowszych dodatków) i jakiekolwiek podtrzymywanie kupowania pakietów nowych dodatków, to każde zwiększanie wymagań skutecznie odstrasza mnie od gry - czasu będę miał przecież teraz tylko co raz mniej.
Ja rozumiem, że dla osób, które dużo grają, zmiany mogą być korzystne, no ale to nie jest tylko wasza gra. Jasne, że powinniście mieć lepiej od tych, którzy grają mniej, no ale w związku z tym powinny być po prostu lepsze nagrody za wygrane, osiągnięcia, za wyniki na arenach i heroicznych bójkach, no i za rangę (zdobywca legendy powinien zyskiwać co najmniej legendę), czyli pozytywna motywacja do większego grania, a nie jeszcze większe podbijanie strachu przed zostawaniem w tyle.

1 polubienie

" Łatka 29.2.1 to wprowadzana obecnie poprawka po stronie serwera zawierająca następujące aktualizacje gry i poprawki błędów.

Cotygodniowa aktualizacja zadań

Wymagania cotygodniowych zadań są teraz następujące:

• Użyj swojej mocy specjalnej 30 razy (zamiast 40)
  • Zagraj w karty Okrzyku Bojowego 75 razy (zamiast 100)
  • Zagraj w karty Miniaturize lub Mini 32 razy (zamiast 60)
  • Wygraj gry w karczemnej bójce, na arenie lub na polach bitew 10 razy (zamiast 15)
  • Wygraj rankingowe gry Hearthstone 10 razy (zamiast 15)
  • Zadaj wrogim bohaterom 400 obrażeń (nie zmieniono w tym patchu)
  • Wydaj 750 many (nie zmieniono tego patcha)

XP przyznawane przez Cotygodniowe Zadania nie zmienia się w stosunku do nowej wyższej kwoty."
Heartpwn
To już jakiś żart ze strony bugzarda :rofl:
Czas udać się do usa do siedziby blizzarda i zacząć strajk czyli nie będziemy robić week daily dopóki bugzard nie cofnie tych zmian
Ta ich polityka powoduje,że coraz więcej ludzi od chodzi od gier od bugzarda bo już ma dosyć
Wielkie XD :rofl:

Masz rację. Dlatego nikomu się nie dogodzi w 100%. Ja gram często. Szczególnie teraz kiedy są nowości to potrafię słuchać muzyki pół dnia i sobie klikać. Wtedy to idzie raz dwa. Jednak wiem, że są tacy co grają jedną grę dziennie i pytanie co zrobić żeby dogodzić wszystkim. Dla mnie to absurd żeby dawać zadania, które można zrobić w jeden dzień a ktoś inny się nie wyrabia. Zobaczymy.

Widzę odpowiedź Samsunga i poszli na kompromis i wszystko skrócili o połowę (albo zawyżyli jak kto woli). Wiele osób narzekało nie na trudność zadań a na nagrody za nie.

1 polubienie

Bo nie każdy siedzi 24h przez 7 dni ludzie mają prace,obowiązki i tyle a każdy chce ukończyć ścieżkę

Takie wymogi ze zwiększonymi nagrodami jestem jako tako w stanie zaakceptować, aczkolwiek i tak są zwiększone nie równomiernie względem wymogów… Wolałbym tak jak było, no ale rozumiem innych, że więcej grają itd…

2 polubienia

W zasadzie większość tych zadań jest prosta do wykonania, bo takie obrażenia mozna wykonać razem z okrzykami bojowymi w ustawce… Jedynie co może przeszkadzać w tych zadaniach to 750 many i wygranie 10 rankingów… Jakby to 1 całkiem wywalili a w 2 zrobili rozegraj 10-15 rankedów, a nie wygraj i by było git… Okrzyki bojowe szybko idzie zrobić na ustawce, wygrana 10 gierek na ustawce, itd. to też idzie szybko zrobić na ustawce, bo to miejsce 1-4 trzeba mieć lub na bójce wyfarmić jak sie trafi szybka. Zadanie obrażeń to też ustawka i też szybko pójdzie. Na miniaturki zrobić specjalny deck, też nie idzie źle, bo jaky nie patrzeć z 1 karty robią się 2, więc też jakoś idzie :slight_smile:

1 polubienie

Ja właśnie dostałem te specjalne zadania, pewnie jak każdy i już jedno z nich zrobiłem z użyciem ileś tam razy Hero Powera a nawet 12:00 nie ma. Ot zadanie na cały tydzień.