Witam,
jeśli posiadam “świeże” konto Blizzard, z niewielką liczbą rozegranych meczów na arenie, to zostają mi dobierani przeciwnicy z puli “świeżaków”, czy raczej nie ma to znaczenia i równie dobrze mogę grać 12 meczów pod rząd z samymi weteranami?
Można w ogóle gdzieś poczytać o zasadzie dobierania przeciwników?
Dobieranie graczy na arenie opiera się na ich proporcji wygranych do przegranych aktualnego podejścia. Jeśli to możliwe, system stara się dobrać przeciwnika którego te proporcje są jak najbardziej zbliżone do Twoich.
Nowi gracze przez X pierwszych podejść są traktowani tak, jakby mieli 1 przegraną więcej, co sprawia że dobiera im nieco słabszych przeciwników. Ilość podejść z tą premią nie jest jawna.
Grałem arenę z znajomym, ja dopiero co zrobiłem dek, a on miał 4 wygrane gry z rzędu i zero porażek
Byłem świecie przekonany, że system zawsze dobiera przeciwników, z tą samą liczbą porażek/zwycięstw
Nawet nie próbowaliśmy wchodzić w tym samym czasie - dołączyło nas razem Vs - graliśmy przeciwko sobie
Ponadto to nie było tak, że czekałem z 20 sekund i dopiero mi dobrało przeciwnika - było to natychmiastowe - system nawet nie czekał - na innych graczy by było sprawiedliwiej
Jaki ma battletag ten znajomy?