Już 22 października zobaczycie prezentację nowej zawartości i istotnych zmian nadchodzących do Hearthstone.
Czyżby zapowiedź kolejnego dodatku?
Raczej nowego trybu. Miał być w tym roku.
Ten nowy tryb to Księga Bohaterów, to bardziej wygląda mi na zapowiedź jakiegoś wydarzenia…
Ok trafiłem na informację, że moje przypuszczenia są prawdziwe.
To będzie ogłoszenie tematyki nadchodzącego rozszerzenia. Iksar na Twiterze:
Happy to see the teaser for the next expansion out! We’re going to start brainstorming another future expansion in the next couple weeks. If you could choose any Warcraft setting or expansion theme you wanted, what would you pick?
Nowy tryb to nowy tryb.
No i wszystko wiadomo. Zapowiedź dodatku, nowego trybu i zmiana zadań na battle passa.
Jak miło, że kasujecie niewygodne i prawdziwe komentarze.
Nie dosyć, że deb…e to jeszcze tchórze.
Pogratulować.
W skrócie - szykuje się powiększenie dotychczasowego bagna …
No z tego co pamiętam to był tu komentarz w stylu: Bakłażan wam w styje, a gra to bagno.
Mnie osobiście komentarz się nie podobał, bo merytoryki w nim żadnej nie było i był wulgarny, więc go olałem, ale jak to mówią: o gustach się nie dyskutuje
Nie bagno, tylko napisałem parę razy że Hearthstone to ściek kanalizacyjny, ale dostałem bana na forum na 24h, i przemyślałem swoje zachowanie i będę bardzo chciał się poprawić i nie nazywać już hearthstona ściekiem kanalizacyjnym, bo hearthstone nie zasługuje na to żeby go nazwać ściekiem kanalizacyjnym, także jeszcze raz wszystkich przepraszam za to że nazwałem grę ściekiem kanalizacyjnym…miłego dnia dla wszystkich.
Spokojnie Jeżeli Tobie się dostało to rykoszetem chyba, bo przez moment był też inny post, bardziej wulgarny i obraźliwy
Jeśli swoje komentarze będziecie pisali w sposób wulgarny i obraźliwy, to nie dziwcie się że świadome łamanie regulaminu może skutkować usuwaniem wpisów lub banem. Nawet negatywne opinie da się przedstawić w sposób kulturalny, rzeczowy i konstruktywny - jeśli wartość merytoryczna wpisu ogranicza się tylko do obrażania innej osoby lub osób, to te forum nie jest miejscem dla takiego wpisu. Żyjemy w cywilizowanym świecie więc starajmy się zachowywać jak cywilizowani ludzie.
To ja poproszę (kulturalnie) o usunięcie przez Bugzarda algorytmów parowania graczy notorycznie preferujących graczy, którzy zapłacili kupę kasy za HS.
To, że takie algorytmy istnieją jest dla mnie oczywiste i w 100% pewne a dowodem na to jest analiza procentowego rozkładu klas przeciwników u graczy takich jak ja czyli nie kupujących żadnych kart, dodatków itp. za kasę a tylko za gold.
W przedziwny sposób praktycznie dla każdej klasy, którą ostatnio grałem przy próbkach od kilkudziesięciu do ponad 100 gier mam totalnie różny procentowy rozkład klas przeciwników i co jeszcze bardziej zaskakujące praktycznie prawie zawsze klasa która jest dla mnie najgorszym match upem stanowi co najmniej 25% wszystkich rozegranych gier.
Natomiast po serii 3-5 wygranych gier natychmiast dostaję przeciwnika, którego talia ma najlepszy winrate przeciwko mojej.
Jeszcze bardziej podejrzane jest to że ilekroć zmienię klasę, którą gram natychmiast kompletnie zmieniają się klasy moich przeciwników i potrafię regularnie trafiać po 5 i więcej razy na tą samą klasę u przeciwników.
Dobrym rozwiązaniem (przynajmniej częściowo) było by wprowadzenie w algorytmie parowania zasady by np. w 3 a może nawet 5 kolejnych grach niemożliwe było trafienie na taką samą klasę u przeciwnika.
Jednak na 99,99% genialni specjaliści z Bugzarda nie wpadną na taki pomysł
Dałem serduszko, bo ten wpis zrobił mi wieczór, już nawet kabaretów nie musiałem odpalać
No, nie mogę wyjść z podziwu. Naprawdę są jeszcze takie osoby, które wierzą, że gracze płacący (często bardzo duże pieniądze) i ci niepłacący (płacący mniej) są traktowani tak samo??? To, kto jest ważniejszy dla twórców - ci pierwsi, czy ci drudzy? Zakładam, że chociaż większość odpowie zgodnie z podstawowymi zasadami biznesu. A jak można ich zachęcić, żeby dalej kupowali pakiety; jakie są inne możliwości poza “organizowaniem im szczęścia” i dawaniu zadowolenia, co przekłada się na kolejne zakupy. Mechanizm nagród i wzmocnień pozytywnych już dawno został odkryty i opisany w psychologii. Moi drodzy płacący za tę grę, wasza wyobraźnia nie jest w stanie podpowiedzieć wam, jak wygląda gra na koncie kogoś, kto np. nigdy nie zapłacił nawet złotówki. Nie uwierzylibyście, gdyby ktoś wam powiedział, że grając magiem kilkadziesiąt kolejnych pojedynków i “rzucając” pudełko, w KAŻDEJ grze 8-9 razy losowe czary atakują tylko swoje postacie lub swojego bohatera. Wygląda to groteskowo i niewiarygodnie, ale tak jest. Podobnie jest z dobieraniem przeciwników, “przywracaniem” do ręki w ciągu pierwszych dwóch tur kart odrzuconych “do wymiany” na początku (logiczne - niepotrzebne, więc trzeba wepchnąć), czy “chowaniem” kluczowych kart do ostatnich 8-6 w talii. Chciałbym wiedzieć, czy osoby krytykujące takie oceny jak ta czy to, co napisał Awikun, poświęciły kiedyś chociaż raz czas na jakieś obserwacje, zapisywanie pewnych rzeczy, analizy statystyczne, czy tylko “pokrzykują”, bo płacą i nie chcą odczuć dysonansu poznawczego.