Karta Demoniczne Nasiono

Miśki, pytanko

Jak wiemy ta seria zadań jest zablokowana w dziczy. Co się stanie po rotacji Zjednoczonych w Wichrogrodzie za rok? Czy już w ogóle nie będzie można jej użyć? Albo będzie chociaż możliwość spyłowania za pełną wartość? Bo ja bym sobie stworzył i grał tym deczkiem, ale boję się, że to marnotrawna inwestycja xD

When The Demon Seed rotates to Wild, we will unban it and reposition the card to be more appropriate for the format.

Wygląda na to, że karta zostanie wtedy przeprojektowana i odbanowana. Może znerfią jej siłę, może skorygują jej działanie.

Dla mnie trochę bez sensu nerfienie questa, który i tak jest już dość trudny do wykonania.

W standardzie trudno go wykonać, ale w dziczy było to bardzo łatwe. Przeważnie zadanie było wykonywane przed 6 turą.

1 polubienie

Chodzi o zasadę działania karty. Quest, gdzie trzeba zadać sobie w twarz 18 pkt obrażeń jest z założenia trudne, porównując tę kartę do innych questlinów. Efekt też nie działa na zasadzie natychmiastowego impactu na grę i stół.

Tutaj jest przykładowe wideo w którym pokazane jest jak grało się tą kartę w dziczy, czasem nawet wykonując całą linię zadań przed piątą turą:

Zadanie sobie 18 punktów obrażeń w twarz wydaje się być mocną wadą, ale istnieje mnóstwo kart które pozwalają na zminimalizowanie tej kary (np. “krystalizatorka”) lub wykorzystanie jej na swoją korzyść (olbrzymy).

Granie tej karty było samobójstwem przeciwko face deckom, więc pojawienie się jej w mecie zwiększyłoby ich natężenia. Nie przeszkadzało mi gdy ta talia była grana, bo sama zabijała się o mnie gdy grałem Shadow Priestem, ale pamiętam że wiele osób wtedy narzekało na tego questa.

Aczkolwiek niepokoi mnie też talia OTK oparta na tej karcie zadająca ponad 2k obrażeń:

Jednak póki co nie wyrabiam sobie żadnej opinii na temat tej karty, bo nim rozpocznie się rotacja dodatków wyjdą 3 dodatki i 3 mini-sety. Być może ta karta nie będzie wtedy już takim kłopotem jak rok temu. A może stanie się jeszcze większym kłopotem przez nowe synergie.

Też się zastanawiam do kiedy ta karta na bana ale z tego co widzę sporo osób wystawia kartę z zadaniem a nie wykonuje wcale tych zadań. Ostatnio dostałem questy dla kapłana to w jaki sposób gracz ,który ma zadanie z serii cotygodniowych z tymi zadaniami to nie wykona grając jako czarnoksiężnik ,który jest zbanowany w dziczy a na standardzie po rotacji dodatków leży.

A ja właśnie tym zadaniem w dziczy kosiłem piratów wojownika i bezmózgiego łowce. Jak mi ją zabrali to był smutek :frowning:
Trochę inaczej zbudowało się talię i mogłem konkurować z bezmózgim face jak i z kontrolnymi taliami.

2 polubienia