Karty LEGENDARNE - Pyłowanie

Witam.
Gram już jakiś czas i chciałem się poradzić WAS ( osób które mają duży staż w Heartstone ).

Czy niszczycie w zamian za pył karty legendarne? Domyślam się, że są karty które są po prostu słabe i nie są powszechnie stosowane w deckach. Chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat.

Ponieważ doskwiera mi brak pyłu - coraz częściej o tym myślę.

Posiadam obecnie takie legendy u siebie:

Cenarius
Brann. Poskramiacz Dinozaurów
Smoczy jeździec Talrita
Al’Akir Władca Wichrów
Mroczny Faraon Tekahn
Lord Jaraxxus
Nadiskrownik Opiłek
Kael’Thas Słońcobierzca
Wyżer
Gruul
Malygos
Sathrovarr
Hakkar Oprawca Dusz

Czy z tych wymienionych kart jest jakaś - którą w ciemno i bez skrupułów można usunąć ?

Pozdrawiam i czekam na Wasze sugestie.

Mam dziwne wrażenie, że wymieniłeś wszystkie legendy z kolekcji i pytasz “Co mam zrobić? Ja chcę pył!”.

Pył wcześniej, czy później zdobędziesz. Najpierw naucz się go wydawać, a nie myśl co masz zrobić z legendami.
Legend klasycznych nie ma sensu pyłować, bo klasyczne pakiety otwierasz praktycznie co tydzień po Karczemnej Bójce.

Cenarius - klasyczna legenda i w dodatku grywalna
Brann. Poskramiacz Dinozaurów - grywalny, ale trzeba składać specjalną talię pod niego
Smoczy jeździec Talrita - zbyt nowa karta, aby osądzić, może być grana
Al’Akir Władca Wichrów - klasyczna legenda i w dodatku grywalna
Mroczny Faraon Tekahn - trudno powiedzieć, może być grana w jakiejś talii typu zoo
Lord Jaraxxus - klasyczna legenda
Nadiskrownik Opiłek - klasyczna legenda
Kael’Thas Słońcobierzca - nie zniszczysz jej
Wyżer - klasyczna legenda
Gruul - klasyczna legenda
Malygos - klasyczna legenda i w dodatku grywalna
Sathrovarr - nie zniszczysz jej
Hakkar Oprawca Dusz - to jedyna karta z listy, którą możesz śmiało zniszczyć.

Nie polecam usuwać kart, bo jeśli usuniesz legendę to masz potem szansę trafić ją znów… Ja przez rok od zaczecia gry miałem problem z pyłem i kartami ale jakoś walczyłem i się nie podałem :smiley: obecnie bardzo mało jakichkolwiek kart odczarowuje i mam deficyt pyłu również. Jak już muszę to odczarowuje tylko te legendy i epiki które wypadły lub wypadają że standardu w ciągu najbliższych paru miesięcy i TYLKO te które są tragicznie niegrywalne lub słabo przeciętne…
Jak bardzo Ci zależy to w ciemno z podanych kart crapy to:
Gruul, Nadiskrownik Opiłek.
Mocno średnie:
Wyżer, Smoczy jeździec Talrita.
Kolejność celowa od najgorszej jak na początkującego. No ale generalnie nie polecam niszczyć tylko pomęczyć się trochę, uzbierać Golda i otworzyć minimum 70 pakietów kart na nowe dodatki, wtedy z pyłem nie będzie aż tak tragicznie.

Mają zrobić w kwietniu taki myk, że jak coś odczarujesz to już tego nie dostaniesz aż do zdobycia wszystkich innych kart z danego zestawu. Ew. Wyżera można spyłować.

@xilk i @xDeOx bardzo Wam dziękuję.
Napiszę dla jasności - nie usunąłem dotąd ani jednej legendy. Pyłuję jedynie karty które mam x3 lub karty złote - które jako normalne mam x2.
Chyba już wiem jaki popełniam błąd. Kupiłem 50 pakietów i wszystkie to pakiety klasyczne. Muszę kupować pakiety z dodatków odpowiadającym kartom jakich potrzebuje.
O legendy zapytałem ot tak … i chodziło mi o to czy posiadam jakieś, które to totalne CRAPY i mogę je usunąć.

Pozdrawiam

Wstrzymaj się do premiery nowego dodatku bo tak jak napisał kolega wyżej może wyjść taki system że jak rozwalisz crapa to potem do uzbierania całej kolekcji danego dodatku możesz go nie trafić. Jak nawet to na kilka miesięcy przed rotacją “nie wolno” nic tworzyć bo sytuacja w mecie zmieni się diametralnie i trzeba się wstrzymać, a że rotacja będzie za 2 tygodnie to obecnie do końca kwietnia naprawdę nie wolno nic tworzyć czy też w sumie pyłować :stuck_out_tongue:

Czyli jak mam pył i chcę stworzyć sobie jakąś kartę … przykładowo “Leśne wsparcie” to mam jej nie tworzyć ?

Poczekaj do nowego dodatku na początku kwietnia. Wtedy decyduj. Po rotacji może będziesz wolał inną, która będzie bardziej grywalna.

@xDeOx - można w jakiś sposób napisać do Ciebie na prv?

Możesz próbować w grze, kiedyś na siebie trafimy :smiley:
xDeOx #2479

1 polubienie

Mam inne pytanie. Zacząłem grać 2-3 dni temu i dowiedziałem się o darmowym decku dla nowych graczy. Jeśli rozumiem, załapałem się na ten deck, ponieważ stworzyłem konto po 17 marca, a ma on zostać przyznany 26 marca? Wiadomo czy deck ten będzie składał się z “namacalnych” kart, tak, że będzie go można edytować?

Neftal#21416
Jeśli chcesz, możesz mnie mnie dodać, to będziemy ćwiczyć.

Kolejne “ogólne” pytanie. Przy “odpowiedzi” wyświetlany jest numer, przykładowo “cruzier-2236”. Nie mogę na razie sprawdzić, ale czy to nie jest battletag użytkownika?

Już nie potrzebuję odpowiedzi, doszedłem do niej w taki sposób, iż jestem pewien. Opłacało się studiować logikę, medytować o niej… przydaje się nawet po 80 roku życia. Wpisy zostawiam dla młodych, jako świadectwo mojego życia oraz wskazówkę jaką drogą dobrze jest iść.

2 polubienia

Witam. Takie jeszcze naszło mnie pytanko. Zrobiłem szczegółowy rachunek kart Legendarnych i posiadam:

12 szt. - Klasyczne
7 szt. - Wejście smoków
4 szt. - Wybawcy Uldum
1 szt. - Rozróba
1 szt. - Wyjście z cienia
1 szt. - Popioły

Nie posiadam żadnej legendy z Wiedźmiego lasu i Projektu Hukatomba.
Pytanie: Czy kupować pakiety z powyższych dwóch dodatków do trafienia pierwszej Legendy?

Pozdrawiam.

Tak. Zawsze to 400 pyłu

2 polubienia

@Heianwood - dziękuję !

1 polubienie