Komu nerfiki ? Komu?

Wjeżdżają nerfy 22 :slight_smile:
EVIL Miscreant - Now has 4 Health (Down from 5)
Raiding Party - Now costs 4 Mana (Up from 3)
Preparation - Next spell cast cost is now reduced by 2 (Down from 3)
Archivist Elysiana - Now costs 9 Mana (Up from 8)

Co myślicie ? :slight_smile:

Myślę że jakiś fanboy control woja tam pracuje
Tak samo jak Big Priesta

3 polubienia

No przez dosyć długi czas Woj nie miał nic do gadania, to ma swój moment :slight_smile: Jak nerf Prepa rozumiem, bo Blizzard już od dłuższego czasu nerfi karty, które bawią się maną, tak nerfu EM nie rozumiem za bardzo, tak samo Raiding Party według mnie było ok. A nerf Elysiany myślę, że za dużo nie zmieni.

Mam całkowicie odwrotne zdanie. Dodatkowo uważam, że Rołg słaby był. Szkoda będzie niszczyć złotego Prepa, który był niejako symbolem mojej “przygody” z HS. No ale przynajmniej wpadnie prawie 3k pyłu…

Ps. Dobrze, że Burza Śnieżna nie wpadła na pomysł by znerfić Buma bądź Bladbluma. Wówczas musiałabym osobiście przejechać się do Kalifornii czy gdzie tam oni biwakują i wytłumaczyć im błąd spory…

5 polubień

A walę to poza q raz na trzy dni nie zamierzam odpalać hsa

Zmiany na plus, a zwłaszcza podoba mi sie nerfik prepa - dawal zbyt duzo możliwości rogalowi czy to przy czyszczeniu stolu czy przy dobieraniu kart.

1 polubienie

Po kolei:

1. Nerf spodziewany, choć sądziłem, że zwiększą mu koszt do 4 many, zamiast zabierać 1 życia. Sporo pyłu wpadnie.
  2. Karta była bardzo irytująca grając na łotra opartego o tą konkretną broń i piratów. Spodziewałem się bardziej nerfu broni, ale chyba ten jest bardziej sprawiedliwy.
  3. I znów karta klasyczna obrywa… Osobiście tego nie rozumiem, ale zdecydowanie wolę taki nerf, niż wędrówkę do Sali Sław.
  4. Zastanawiam się, czemu nie po prostu nerf do 10 many? Nie ważne, zawsze to 3200 pyłu (tak za złotą) :wink:
1 polubienie

Nerf Miscranta po to aby był (4 mana byłoby odpowiednie, to chyba cichy mvp tego dodatku)

Raiding Party zasłużony nerf, podwójny bo z prepem

Prep albo nerf lub HOF by czekało. Nerf, który karty nie zabija, ale też spowalnia z niektórymi kartami (raiding party, fan of knives, sprint). Karta dalej mocno grywalna

Co do rogala tempo rogal w tej wersji umiera, ale wersja na lackey’a pod Toggwaggle+scheme może zyskać na sile.

Elizjana nerf tylko taki by mirrory wojów remisami się nie kończyło tylko lub aż tyle.

Czuję Conjurer magów (jakim cudem ten twinspell nie dostał nerfa to nie wiem) i hunterów wszelkiej maści.

1 polubienie

Ręce opadają.

A Rybołów z podbrzusza zostawili…

2 polubienia

Wnerwia mnie balansowanie kart tylko pod standard gdzie Wild raki dalej pozostają bez zmian. Od wczoraj zacząłem grać w lola i przestałem narzekać na chory balans jak i rng :slight_smile:

1 polubienie

Bo karta jest jak widać zbalansowana :slight_smile:

@SoundJohn Szczerze to nie widzę sensu porównywać tych gier w ten sposób, no co Ty grasz w balans czy grę? A po drugie porównywanie karcianki do moby to tak jak porównywanie ogórka kiszonego do marynowanych papryczek jalapeno - kompletnie inne odczucia.

Archivist Elysiana - powinna zostać znerfiona do 10 many, mam nadzieję że meta do tego nie dopuści ale obawiam się że mirrora wojowników będzie wygrywał ten co zacznie z monetą i jako jedyny będzie miał możliwość cofnięcia jej od razy do ręki. Przewagę zyska nad wojownikiem control Szaman który powtórzy jej okrzyk bojowy bez względu na posiadanie lub nie monety.

To cu tu jeszcze robisz?

2 polubienia

Chyba trzeba zmienić gre.:disappointed:

W grę a balans zależy od tego czy mam mniej więcej równe szanse czy nie, mimo że w lolu jest 130 postaci idzie je zbalansować i wszystkie są grywalne, patche są co dwa tygodnie.

Niebiescy od dwóch lat myślą jak znerfić Big Priesta który obrzydza grę na wildzie.

1 polubienie

Sam gram szamanem i sądze że karta jest nie fair tym bardziej jak sama się dodaje, Ale czesto gra się ją na tempo, wiec jest okienko by się jej pozbyć.
Edit: prepu szkoda bo rouge ma karty na dobieranie, które dużo kosztują no i znowu klasyczna.
Nekrium 5 many a udawaj trupa 1 gdzie tu tempo? Ogółem wiele kart wygląda na tworzone z uwzględnieniem prep. Tyle tali obrywa z tym nerfem, deathrattle rouge, togwagle, Tess rouge, tempo rouge, Pirate rouge (Cannon barrage) …

Ja gram pod tess rouge a dostanie mi się za pirat rogala najperw wprowadzili poprawkę do kart trójklasowych z błędem bo podczas grabieży nie ma joz gwarancji że dostanę kartę która działa to jeszcze prepa i wyprawę zabiorą nerfa to powinni dać na pirata z szarżą zgubę królów i armatę
Czym się różni gra po nerfie pirat łotr vs . Tess łotr albo big rouge? - niczym buha he ha wy głąby!
Coś mi się wydaje że to nie meta gra decyduje czym gramy tylko ta banda … szkoda gadać
A w sumie to szkoda że nie da się grać w wersję papierową bo musieli by drukować i zastanawiać czy się opłaca i mi wysłać pocztą i tak bym nie odebrał :smiley:

1 polubienie