Krótka wizyta "na legendzie"

A, zajrzałem do HS-a po krótkiej przerwie. Co tam słychać? Zagramy ułożonym Magiem, nazwijmy go - “kontrolnym”. Cuda Panie. Porażka z jakimś cwanym łotrem chyba w 5 turze, Druid w 8 turze zapakował mi 74 punkty ataku (i to jedną kartą na stole i portretem), Rycerz Śmierci, Szaman - podobne działania. Niezłe “gówno”; takiego nie pamiętam. Żegnam HS-a ponownie i wracam do normalnych gier. A tak, przy okazji mam jeszcze pytanie. W pierwszych dwóch turach (czasem też w trzeciej) dobieram zawsze karty, które odrzuciłem na początku w ramach wymiany. To taka ogólna patologia w tej grze, czy tylko jeden ze znanych sposobów karania “niepłacących”? Ktoś zauważył?

Here she is, a true American legend.

Штат Техас США Американцы отжигают! ДИЧЬ!

Jeżeli chodzi o siłę klas, to wbrew temu, co piszą na znanej stronie :), w tej chwili kolejność jest następująca: 1. Wojownik, 2. Rycerz Śmierci, 3. Druid, 4. Szaman, 5. Łowca… Oczywiście, że to moim zdaniem, ale gracze najlepiej wiedzą, czym wygrywać (obserwacja!). Mag - bez komentarza. Szkoda czasu na walkę z kimkolwiek. Pozdrawiam wytrwałych.

Znane strony podają dane statystyczne, a ponieważ w hs gra coraz więcej debili, to i dane statystyczne zaburzone są przez to że większość z nich nie jest w stanie wymyślić/stworzyć własną talię tylko bezmyślnie kopiuje talie z internetu. Zanim ktoś się oburzy o debili podam dwa powody dlaczego tak uważam. Po pierwsze trzeba być debilem by płacić kasę za portrety, emotki, plansze i podobne kosmetyki… Po drugie coraz częściej spotykam przeciwników którzy robią coraz więcej prostych błędów.
Właśnie wbiłem legendę talią łowcy której nie ma na żadnej stronie internetowej a od jej ostatniej modyfikacji (ok diament 5) do legendy miałem wynik 20:7 to chyba nieźle na klasę z 5 miejsca😀

Grając “na legendzie” przegrywam 90% pojedynków, więc spotykam graczy z niższych rang (poza brązem i srebrem). Wszyscy grają 5 najsilniejszymi klasami i najlepszymi deckami. Mam więc moje ulubione pytanie: z kim “Mag” wygrywa te 45%, jak podają statystyki, bo nawet ten słaby wynik trzeba jednak jakoś ugrać?

Przed chwilą sprawdziłem statystyki maga i najlepsze wersje maga na elementalach mają powyżej 60% a te na protosach powyżej 55%. Są jeszcze inne wersje ale z wynikami ok 45%-50%.
Jaką wersją ty grasz?
Ja łowcą na te 7 przegranych gier 2 lub 3 gry przegrałem z magiem. Poza tym polecam (o ile masz karty i szczególnie teraz na legendzie, bo top 100 nie zrobisz a to czy na koniec miesiąca masz 5k 10k czy 20k nie ma znaczenia) pogranie innymi klasami. Dzięki temu lepiej poznasz ich mocne i słabe strony co pozwoli ci osiągać lepsze wyniki grając magiem.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.

1 polubienie