Które karty LEGENDARNE warto tworzyć?

Witam.
Gram już jakieś 1,5 roku w HS … mniej więcej zorientowałem się co i jak i jakoś tam sobie daję radę.
Lubię grę raczej szybką - jednak granie cały czas jednym czy drugim deckiem staje się nudne.
Powiedzmy, że mam talie pod Łowcę ( jednak bez LEGENDY która porządkuje karty w tali od najdroższej ) i mam taję pod Łowcę demonów.

Ponieważ wiem, że dziczy nie będę grał - bo nie mam na nią kart - chciałem spyłować z niej LEGENDY aby utworzyć 4-ry karty legendarne na standard.

Czy możecie mi polecić - które LEGENDY i do jakich decków warto tworzyć ?
Myślałem o Paladynie lub o Wojowniku … ale chciałbym poznać Wasze zdanie.

Pozdrawiam

Moim zdaniem w pierwszej kolejności najlepiej tworzyć legendarne karty z zestawu klasycznego (ponieważ nie wyrotują ze standardu) i neutralne (ponieważ grają w taliach wszystkich klas).
Oczywiście tylko te, które grywają w większości talii a takich jest niewiele.

https://_www.hearthpwn.com/forums/hearthstone-general/card-discussion/205920-legendary-tier-list-crafting-guide

Tutaj masz na bierząco aktualizowaną tierliste. Poptrz które legendy są dobre, zobacz talie w których graja i stwórz coś (Rouga polecam, ponieważ posiada sporo wariantów decków)

I przeciwnie do kolego wyżej to nie polecam tworzyć legend klasycznych, ponieważ co tydzień dostajesz pakiet klasyczny w bójce i kiedy ci wpadną, a dodatkowo może poza Alex reszta to po prostu drogie uzupełnienie tali (w zależności od mety niektóre mogą stać się corem tali ajk np. Malygos bądź Antonidas w OKT deckach, ale to już nie jest do przewidzenia kiedy taka meta nastąpi)

1 polubienie

Trochę poza tematem pytanie, ale jestem dosyć ciekawy pewnej kwestii. W jaki sposób ustawiłeś ten avatar? :stuck_out_tongue:

Szczerze to sam nie wiem. Miałem taki avatar na angielskim forum i po jakimś czasie mi się zmienił na polskim (z tego co pamiętam to po tym jak mnie raz samoistnie wylogowało, co zdarza mi się raz na jakiś czas). Pewnie jakiś bug, ale nie narzekam bo t zdecydowanie najładniejsza karta w grze :stuck_out_tongue:

@Gziku107 - dziękuję popatrzę i coś może wybiorę :slight_smile:

Edit:
Jeszcze takie pytanie. Wypadła mi z talii klasycznej złota legendarna. Dokładnie to Mełko Gromiłło. Myślicie że warto ją spylić aby kupić za nią inną klasyczną legendę ? Za bardzo nie mam pomysłu na tę kartę…

1 polubienie