Skąd to się bierze? Dużo ludzi chciałoby w standardzie grać Magiem, ale Mag ma tak słabe karty że nie można zbudowac sensownego decku. Teraz drugi dzięń jest masters tour, nikt nie gra magiem, ani razu, wiele godzin grania.
Zróbcie coś z tym bo sporo ludzi moze się odwrócić od Hearthstone, jak będzie tak traktowana jedna z postaci. gry powinny byc bardziej wyrównane a nie po kilku turach porażka za porażką.
Tak, w tej chwili to chyba jedyna klasa, dla której nie da się ułożyć decku z szansami na wygrane. Dostaje łomot nie tylko od tych najmocniejszych, ale też przegrywa z Czarnoksiężnikiem i Kapłanem, a z Wojownikiem to różnie bywa. Procent wygranych Magiem szacuję intuicyjnie na jakieś 30%, a jeżeli ktoś nie zapłacił nigdy ani grosza za grę, to i ten poziom jest nieosiągalny.
ja mam wrażenie że od wielu dodatków najlepsze decki to wciąż te same postacie paladyn i szaman i tam dojeżdżają zamiennie czasem druid innym razem DH etc. Mam wrażenie że mag, łotr, wojownik, kapłan to ostatnio nie istnieją w tej grze.
No bo nie istnieją. Znowu mnie intrygują statystyki na stronie HSReplay. Według nich Mag ma 51,2% wygranych. No jak to jest możliwe - pytam; z kim miałby to ugrać: z Paladynem, Szamanem, … z innymi “magami”, którymi nikt nie gra? I dlaczego gracze wolą grać (zamiast “lepszym” Magiem), Rycerzem Śmierci (wg. HSReplay - 49,9% zwycięstw), Druidem - 49,5%, Czarnoksiężnikiem - 45%? Takich przeciwników spotykam grając Magiem (?). Oczywiście, bardzo możliwe jest, że te “statystyki” dotyczą tylko graczy, którzy wydali odpowiednie sumy pieniędzy i “mają szczęście” w dobieraniu przeciwników i w rozdaniach.
To było dobre :))) Przeciwnik grający “najsłabszym” Czarnoksiężnikiem ma 158 HP i wrzuca “niekończący się portal”. HS stał się jedną wielką żenadą.
Wydawało mi się że ogarniasz hs, ale jak widać po tych płaczliwych postach o magach byłem w błędzie…
- Zakładam że używasz darmowej wersji hsreplay, a tam jest wyraźnie napisane że statystyki pochodzą z gier od rangi brąz do zloto włącznie, czyli są gówno warte bo nie uwzględniają danych graczy ogarniających hs tylko od samych leszczy z najniższych rang.
- Mag ma kilka kompletnie różnych tali a do tego w różnych wariantach, np. na elementalach, na samych zaklęciach, na dużych zaklęciach itp. Każda z nich ma różne match upy i win rate’y więc nie można generalizować całej klasy maga.
- Mag (szczególnie niektóre talię) jest bardziej niż inne klasy wrażliwy na muligana i RNG , więc zgadzam się że płacący kupę kasy za hs mają dużo lepsze wyniki grając magiem.
- Obecnie problemem maga jest to że klasy przeciwko którym ma dobre wyniki są mało popularne, a przeciwko najbardziej popularnym klasom zdecydowanie poniżej 50%.