Modyfikacja: Tryb bez animacji

Wprowadzenie trybu bez animacji i/lub efektów dzwiękowych zmniejszyło by “lag” i dało więcej czasu na ocenę stanu pola walki i obmyślenie kolejnych posunięć.

Byłoby to szczególnie przydatne w niektórych bójkach i przy grze taliami opartymi na kombach generujących “efekty łańcuchowe” i/lub takimi w których zagrywa się wiele kart w jednej rundzie.

2 polubienia

Może jeszcze wersja “uproszczona”, gdzie zagrywałoby się tylko stronników bez grafiki i samymi statystykami plus opisy?

Mój komputer ma swoje lata i jakoś nie mam problemu z oceną pola walki, nawet jak jest efekt Nozdormu.

2 polubienia

hatetepe://pl.m.wikipedia.org/wiki/World_of_Warcraft:_Trading_Card_Game

Zero animacji, polecam!
Losowość: średnia (!)
Wymagane umiejętności: podstawowa matematyka (tu niektórzy mogą mieć problem)

3 polubienia

Tak z pewnością :slight_smile:
Jak mawiała mojej świętej pamięci Babcia: dyskutowanie z idiotą nie czyni cię mądrzejszym…

Może nie tryb ale po prostu opcje wyłącz animację bardzo dobre

1 polubienie

To tak srednio bo animacje to jedna z mechanik hsa

1 polubienie

Racja, bez animacji takie talie jak APM priest czy szaman oparty na shudderwocku byłyby przesadzone bo nie byłoby problemów z kontrolowaniem swojej combo tury :slight_smile:

3 polubienia

Nie da rady bez animacji, wyobraź sobie taką sytuację, że masz rzuconych 20 zaklęć przez mecz, a następnie rzucasz Yoga. Po czymś takim byś zobaczył tylko “zwycięstwo” lub “porażka”. Ewentualnie nowy stół, nową rękę i przez resztę tury byś dochodził do tego co się właściwie stało. Lepszym rozwiązaniem była by opcja zwiększenia prędkości animacji, przykładowo 2x, 4x, 8x itd. Lecz całkowity brak animacji w wielu przypadkach, by przyniósł więcej szkód niż pożytku.

5 polubień

Zawsze możesz zajrzeć do historii pojawia się z lewej strony ekranu każdemu użytkownikowi na pewno zdazył się moment że nie zdążył bo czekał aż np wyświetl się pełny efekt ukończenia questa lub dresczołaka albo yoga . Może by tak doliczać czas? Opcją wyboru prędkości animacji też dobra
Tryb bez animacji jako myśl dla graczy bez dobrego sprzętu np telefon

Juz to widze. Backstab bez animacji - rywal: dlaczego moj stronnik 3/2 zniknal ze stolu. Rzucam hero huntera Zuljina - rywal: wtf just happened.
Moze faktycznie hearthstone w notatniku. Dziala na nokii 3310

3 polubienia

Niektórzy nie zrozumieli mojego pomysłu…
Nie chodzi o zlikwidowanie pojawienia się na stole karty nieważne czy to stronnika, zaklęcia czy portretu tylko o wyłączenie:

1. Animacji i “efektów specjalnych” takich jak błyski, pioruny itp.
  2. Odtwarzania wszelkich efektów dzwiękowych wszystkich kart.
    Reasumując wszystko co spowalnia ustalenie aktualnego stanu gry na stole.