Hejo. Ostatnio wróciłem do gry po bardzo długiej przerwie żeby pograć sobie na klasyku jak za dawnych czasów, ale zauważyłem, że kilka detali się zmieniło. Mianowicie arty kart… Nosz w mordę, w ogóle mi nie pasują do klasycznego hearthstona. Składałem swojego miracle rogala i mój Boże, head crack wygląda tak ohydnie, psuje całkowicie klimat. Zauważyłem też, że succubus gdzieś się zapodział jak składałem zoolocka. Chciałem się zapytać czy są jakieś mody żeby podmienić arty na te stare i czy w ogóle jest taka możliwość? Nie wiem, może to tylko ja, ale chciałem pograć w klasyka z kartami takimi jakie były te kilka lat temu.
Tutaj masz pełną listę kart u których doszło do zmian
Jeśli chodzi o powód - Hearthstone to gra dla dzieci a karty zostały zwyczajnie ocenzurowane przez Blizzarda (niestety). Zakrycie nagości, brutalności czy też krwi. Klasyczny portret Jainy też nie ma już dekoltu. Ja się z tego śmieje i tyle. Dla mnie żałosne zmiany.
Przypominam, że te zmiany miały miejsce wiele lat temu. Potem zaczęła się cenzura World of Warcraft gdzie zamiast modelek na obrazach są owoce xD
O rany, jakbyś mi nie pokazał to nigdy bym się nie skapnął, że jest coś nie tak z eviscerate albo z harpią. To bardzo sneaky zmiany. Mogli zrobić takie małe zmiany co do innych kart jeśli już musieli, a tak to mi popsuli klimat. No cóż, dzięki za informacje. Rozbawiła mnie ta wielka cenzura
Osobiście doradzam odinstalować HSa i mieć wywalone na Small Indie Company.
Sam zrobiłem to wczoraj i jestem szczęśliwszy. Kolekcja? No szkoda tych lat grania, zbierania kart, ale jak widać, Activision Bli$$ard i tak robi co chce. Miałem swego czasu złotego Illidana. Niegrywalna karta, ale zostawiłem ją z sentymentu, bo mogłem sobie na to pozwolić. Potem jednego dnia wprowadzają Illidana jako dziesiątego bohatera, a ja w kolekcji mam brzydkiego, złotego satyra…
Biedny Illidan, też go miałem, niestety nie w złotej wersji. Zmiana na Xaviusa akurat nie jest najgorsza, klimat w nim tkwi z WoWa. Nie to co w innych podmiankach kart. A poza tym to znak, że nie posiadamy tych kart na własność. Jedynie wypożyczamy, a Blizz robi z nimi co chce.
Ta cenzura w wow to jest śmieszna sprawa, jak chcieli żeby nie wyszło seksistowsko że same kobiety to mogli już dać też facetów. Albo na portretach zamiast losowych owoców powciskac grafiki z hearthstone byłby fajny easter egg. Kolejny raz blizz nie umie w zmiany