Najemnicy heroiczne zlecenia czy warto kupić punkt podróży?

Część Mordki
Najemnicy to zdecydowanie mój ulubiony tryb ale mam pytanie dzisiaj dostałem 7 zadanie dla Cariel wymaga ona ulepszenia punkty podróży za 200 golda ale obawiam się,że zlecenia będą na poziomie hard podejrzewam też ,że wszystkie 7 zadania od Najemników wymagają walki w heroicznych zleceniach.
Pytam każdego z was czy warto ulepszyć punkt podróży za 200 gold i męczyć się z trudnymi zleceniami byle wykonać zadanie najemnika? Czy dać sobie z tym spokój.Słyszałem o bugu na heroicznych zleceniach

Punkty podróży ulepsza się na samym początku. Masz wtedy maksymalna ilość miejsc przy ognisku i dostajesz codziennie 4 zadania dla najemników zamiast powiedzmy 2 czy 3.
Poza tym zadanie 7 to mus do zrobienia bo za to jest przypuszczalnie najlepszy przedmiot dla najemnika.
I przecież heroiki jakieś masakrycznie trudne nie są, żeby się od razu jakoś strasznie męczyć. Zawsze można zrobić je na niższym lvl jak się rady nie daje.

A to nie jest tak że zawsze dostaje się 3 zadania codzienne? (Jeśli oczywiście mamy miejsce)

@Autor tematu
Każdy bohater ma misję na heroiczne zadania, ogólnie to są trudniejsze, ale wypada za nie więcej monet
Mówisz że to twój ulubiony tryb, a coś mało w niego grasz skoro masz dopiero 7 misję (ja miałem już 3 bohaterów po 18 misji)

Czyli mam ulepszyć ten punkt podróży za Gołda? Z własnego doświadczenia wiem,że tryb heroicznyczny jest sporym wyzwaniem dla stalowych nerwów już w niektórych przygodach ten tryb pojawił się wcześniej

nie, ja mam 4 i to już praktycznie od samego początku. Bo na początku to były 2, potem trzeba było coś rozbudować i następnego dnia pojawiło się 3 zadanie. A jak się wioskę na maxa się postawi to ma się już 4.

Tak odblokuj go. W trybie heroicznym wybierz pierwszy akt, a w nim pierwszą planszę i przejdz ją 2 razy i masz zadanie 7 u najemnika zaliczone. Na razie tryb heroiczny wykorzystaj jedynie do zaliczania heroicznych zadań.
Takie 3 rady dla ciebie.
1.Graj na normalu w 2 akcie ostatnią planszę i szukaj Pana tajemniczego.
2. Za 16,17 i 18 zadanie poza żetonami dostaję się pakiet najemników, czyli każdy z nich da tobie 3 paczki.
3.Jak uzbierałeś żetony na zrobienie najemnika to go zrób, nie czekaj, aż wypadnie tobie z paczki, za same zadania i to że masz go w drużynie nawet w rezerwie, można dostać żetony, dla tego najemnika za pokonanie bossa planszy.

A czym się różni tryb heroiczny od normalnego?

Na heroiku jest po prostu trudniej i tyle, żetonów na heroiku dostaje się tyle samo co na normalu, więc na razie ludzie wykorzystują go jedynie do wykonania niektórych zadań heroicznych najemników. Gracze czekają, aż bizz poza trudnością tych plansz zwiększy pulę nagród za je przejście, a tak na razie nie opłaca się ich przechodzić, poza zaliczaniem zadań heroicznych.

No z tego co zauważyłem to tryb heroiczny właśnie daje więcej monet

1 polubienie

Bo daje więcej, nie raz już to sprawdzałem wiec nie wiem czemu ludzie mówią ze daję tyle samo

Nie bierzecie pod uwagę levelu planszy, pierwsze plansze na trybie heroicznym są lekko wyższego levelu niż te na trybie normalnym, więc normalne jest tym, że czym wyższy level planszy tym więcej żetonów, ale przejdźcie planszę 30 levelu na normalu, po przejściu jej przejdźcie planszę 30 levelu na heroiku i policzcie żetoniki.

Jutro w ramach testu to zrobię i dam znać ile żetonów wypadło :slight_smile:

Btw heroiczne misje na 30+ lvlu nie są dużo trudniejsze od zwykłych, boss jest trudniejszy ale z resztą najemników na planszy nigdy nie miałem problemu

A i jeszcze jedno Shang każdy z najemników ma 18 zadań, ale tylko 3 czy tam 4 z nich wykonać trzeba na heroiku, resztę spokojnie możesz zrobić na normalu.

Dobra dzięki za porady jak uzbieram 400 Golda to ulepszam punkt podróży poraz pierwszy nie kupię za Gołda pakietu tylko mam kilka obaw do słabszych najemnikók

Po testach stwierdzam że heroiczny tryb daje dużo więcej monet

Zwykły - 65 łącznie najwięcej 15

Heroiczny - 105 łącznie najwięcej 30

Dorzucę trochę więcej statystyk, może komuś się przyda.

Spaczona Knieja, Splugawiony Pradrzewiec:
Normalny: czas 5:45, 85 monet (najwięcej 20)
Heroiczny: 10:50, 110 monet (najwięcej 25)

Spaczona Knieja, Lord Zgubiciel:
Normalny: 6:30, 85 monet (najwięcej 20)
Heroiczny: 8:15, 110 monet (najwięcej 30)

Czarna Góra, Najwyższy Sędzia Groźnoskały:
Normalny: 17:05, 85 monet (najwięcej 20), 3 elitarnych przeciwników po drodze
Heroiczny: 25:20, 115 monet (najwięcej 30), 3 elitarnych przeciwników po drodze

Dodatkowe info:
Oba zlecenia (normalne i heroiczne) przechodziłem tym samym składem i z mniej więcej tymi samymi bonusami. W przypadku heroika jest jedna walka więcej na ścieżce do bossa. Sprawdziłem także tempo awansowania najemnika od poziomu 1 (zlecenie na Lorda Zgubiciela). Na normalnym poziomie zyskałem 10 i 2/3 poziomu, na heroicznym 12 i 1/4.

Obu bossów ze Spaczonej Kniei na poziomie normalnym przeszedłem jeszcze szybciej, na korzystniejszych trasach. Pradrzewca w 4:25, 80 monet, Lorda Zgubiciela w 4:10, 70 monet. Jak widać, za każdym razem monet było mniej.

Heroiczny sędzia na korzystniejszej trasie zajął mi 18:20 (dwukrotnie), ale nie pokonałem go. Gdybym dał radę, pewnie zamknąłbym się w 20 minutach. W obu przypadkach za porażkę wyleciały 62 monety.

Zimozdrój i Czarną Górę nie bardzo jest sens robić na heroiku, chyba, że ktoś ma sprawdzoną konfigurację, która na pewno wygra. A bossowie to nie wszystko, moby po drodze też mocną biją. Spaczoną Knieję przechodzi się dużo szybciej, ale dobrze mieć chociaż trzech najemników zorientowanych na walkę z poszczególnymi bossami.

Jeśli chodzi o Tajemniczego Nieznajomego, pokazał się w mniej więcej połowie zleceń, na obu poziomach trudności. Na tych szybciutkich rajdach też.

“Spaczona Knieja, Splugawiony Pradrzewiec”
A propo tego bossa bo się zaciąłem masz jakiś sprawdzony skład bo on jest obrońcą i za każdym razem jak walnę to przyzywa te drzewce im więcej tych drzewców tym mocne są w dodatku boss ma aż 500hp

Bij czarownikami (w moim przypadku Xyrella, Anduin, Velen). Drzewce likwiduj tylko co jakiś czas. Jak nazbierasz dobre premie po drodze (np. +X do obrażeń świętości), to szybciej Ci pójdzie. Pod koniec, kiedy Pradrzewiec ma już mało życia, wrzucam np. Diablo i on czyści stół. Ale sprawdzi się każdy najemnik, który może zadać duże obrażenia wielu postaciom.

Z ciekawości wziąłem sobie ostatnio do składu Ciastka i przyzwałem bossowi 5 rybek. Drzewce nie miały jak się pojawiać.

Dobry pomysł ale nie mam Anduina ani Velena.
Jedynie co mi przychodzi do głowy to mełko i tam pierwsza moc lub Antonidas.
Bo zgodnie z regułą Czarownicy najwięcej damage zadają przeciwko obrońcą można jeszcze dorzucić Grommasza.

Ja robiłem go ognistymi, dosyć szybko pada.