Jako, że 1listopada mają ujawnić nowy dodatek, to czas, aby powstał jakiś temat do dyskusji.
Podejrzewam, że w tym roku dodatek może wyjść na Mikołajki, będzie dotyczyć powrotu Lich Kinga (jako nawiązanie do dodatku w wow classic) i możliwą nową klasę - rycerza śmierci z Arthasem jako podstawowym portretem (w najgorszym razie będzie to bójka, ale jak nic coś z nim szykują), a jakie są wasze sugestie?
Dyskusję uważam za otwartą, miłej zabawy.
Mi się raczej wydaje,że zrobią coś innego ale Blizzard skrywa jakąś niespodziankę gdzie patrzą c na grafik ciągle nic nie ujawnił.
Dodatek w zeszłym roku miał premierę 7 grudnia. Sprawdzałem to specjalnie, bo nadchodzi mój czas urlopu a co roku jest tak, że ten mi się kończy akurat przed samym dodatkiem. W tym przypadku sobie pójdę na początku grudnia i elegancko będę miał czas na opening i ogrywanie. Podejrzewam, że tutaj też będą okolice początku grudnia, więc faktycznie zapowiedź powinna być jakoś niedługo.
Tu rodzi się pytanie czy Blizzard zrobił wszystko zgodnie z grafiką II Fazy roku Hydry bo mam wrażenie ,że nie
Też coś takiego kojarzę, a dodatki wypadają standardowo we wtorki, więc 6grudnia jest takim najbardziej prawdopodobnym terminem.
A termin zapowiedzi podali na twitchu i będą w tym czasie udostępniać dropy.
Co do shanga:
Coś będzie na pewno, bo w kodzie gry masz linie dialogowe nowej postaci i otoczki kart w innym kolorze z opisem “deathknight_location”, itp. Poza tym to dla nich idealny marketing i zakończenie roku z przytupem. Poza tym Lich King idealnie wpisuje się w motyw upadłych władców, najpierw Nazjatar, które było zatopionym miastem elfów, a potem zamek Nathria i wątek morderstwa Denathriusa. Inną alternatywą jest oczywiście Sylvanas i banshee, ale to już nie byłoby takie spektakularne, a oni budują napięcie wraz z dodatkami, czego przykładem był poprzedni rok, zwieńczony starciem Przymierza z Hordą.
Ale przecież był dodatek poświęconym Królowi Liszowi.
Wolałbym jakby to powiedzieć jakiegoś finału.
A tak w ogóle to kto wreszcie popełnił tą zbrodnie? w drugim dodatku?
A choćby drBoom był w GvG i zrobili kolejny dodatek z nim, oni powracają do starych pomysłów i to, że coś było nie znaczy, że nie wróci. Odkrywcy też mieli swoje 2 dodatki.
Nie wiadomo i pewnie nie ujawnią mordercy.
Dla mnie rok Hydry to bardzo słaby rok żadnych nowości w przygodach oprócz tego ambasadora.
Bo im się już nie chce wymyślać zawartości dla jednego gracza, gdy prawie nikt tego nie gra, jedno przejście i zwykle jest to ponownie martwy tryb.
Bo właśnie lipa że nie jesteśmy nagradzani w żaden sposób za przejście np. wszystkimi klasami w dalaranskiej rozróbie, choćby nawet głupim osiągnięciem czy specjalnymi skórkami. Ja np. zrobiłem 100% normal, hero wersja 7 pierwsze skrzydło
Wątpię, że kiedyś coś z tym zrobią, tyle lat mija, a nagrody na arenie dalej ssą, złoto jest źle rozłożone, za 11-12 zwycięstw wciąż możesz dostać złotego rara, za 7-9 masz takie same ilości i dopiero od 10 jest łup, a to jest jedyny tryb, gdzie gracz FTP może się dorobić. Pierwotnie w hs były 2 ekspansje i 1 przygoda, potem zmienili to na 3 ekspansję, teraz doszły jeszcze minisety, które zwiększyły ilość kart z 135 na 170 co dodatek, a gdy wyjdzie nowa klasa to kart będzie ok. 190 na dodatek. Gracze FTP mają tu coraz mniej do gadania, nawet za wbicie legendy jest tylko 5pakietów i kilka złotych kart, więc jak w tych kwestiach nic się nie zmienia na lepsze to wątpię, że zajmą się takimi trybami.
Może faktycznie.
Czas na nową klasą.
Bo Lowca Demonów wyszedł w trakcie roku Feniksa z pierwszym dodatkiem
Mój kolega w pracy powiedział mi, że zaczął grać w Hearthstone, ale na najniższych poziomach rankeda (poziomy kurczakowe) są przeciwnicy, którzy jedną kartą potrafią zakończyć mecz. Ja od razu mu powiedziałem by nawet nie myślał o tym by grać rankedy, bo to nie jest tryb dla nowych graczy. Poleciłem mu Ustawkę i to jest idealne rozwiązanie. Niestety, ale deweloperzy pięknie spieprzyli grę rankingową dla kogoś kto dopiero zaczyna.
No właśnie wiem, w sumie miałem tam pisać jeszcze o ustawce, ale zapomniałem w końcu. W kontekście tego jak tryb 100% FTP zrobili PTW.
Co do niskich rang to sam o tym wiem, bo kiedyś testowałem jak wypuścili Wizbanga, a teraz wyszły jeszcze gorsze karty niż wtedy i są podstawą ogromnej liczby archetypów. Produkują nawet mega irytujące karty jak mrożenia, nie przywracając do gry w standardzie tego żywiołaka za 3 3/4 i dokładając mega defensywę w postaci tej karty za 2, która sprawia, że do następnej tury możesz przyjąć maksymalnie 1dmg od pojedynczych celów, a którą można generować i z 2 robi się 5, gdzie klasa ma potencjał do zadawania ogromnej ilości obrażeń z ręki, nawet po osłabieniu Vardena. Czy bless/naga priest, który w 4 turze może sobie zrobić 2x 30/30 z niczego, bo ma żywiołaka, który zmniejsza koszt zaklęć i nagę, która przywraca manę za każde zagrane zaklęcie, a wszyscy dobrze pamiętają jak w poprzednim dodatku w drugiej turze pojawiały się 2x 12/12 z rushem czy 2dziki z 20ataku w dziczy.
Czyli jak dobrze rozumiem w nadchodzącym dodatku do gry wejdzie nowa klasa?
Plotki wskazują, że tak, ale dopiero za tydzień się dowiemy ile tak naprawdę w nich prawdy. Sekretny stream na twitchu sugeruje, że będzie się dziać coś sporego, bo oni nie robią zapowiedzi na twitchu, tylko na YouTube, a jest przewidziany na pół godziny. 1.10 godzina 19 jak standardowy czas, gdy mamy premiery dodatków i w sumie chyba normalne zapowiedzi. Jako, że byłoby to dobry miesiąc przed dodatkiem, jest to bardzo prawdopodobny scenariusz. Alternatywna opcja to jakiś event z Lichem, na pewno będzie coś związanego z Rycerzami Śmierci i tego się trzeba trzymać.
Tylko nadam nie rozumiem.
Przecież był jeden dodatek poświęcony Królowi Liszowi nawet z przygodą do dziś nie udało mi się tej przygody zrobić.
Owszem Liga odkrywców miała dwa dodatki.
Artas i Król Lisz to jedna i ta sama osoba?
To mi przypomina księgę Uhtera z księgi Bohaterów
Wydaje mi się że Arthas po zdobyciu ostrza mrozu stał się królem liszem
Co do nowej klasy to wszystko jest prawdopodobne
Kilka lat temu każdy się śmiał że nie wyjdzie nigdy nowa klasa, a potem ukazał sie Illidam
A mi się obiło o uszy o klasie zwanej Pandrami
Ja mam nadzieję, że wstrzymają się z tym jeszcze do następnego roku hearthstonowego. Mógłby to być dodatek związany z Pandarią i nową klasą byłby wtedy mnich (@Shangthusng8 Pandareni to rasa, u której ta klasa jest popularna).