Witam. Wracam do heartstone po paru ładnych latach i widze ze bardzo duzo rzeczy sie zmienilo. Co powinno sie zrobic aby moc stworzyc sobie pare deckow i przyjemnie probowac wbic jakas sensowna range. Stare legendy obrocilem w pyl - nie mialem ich tez jakoś dużo (interesuje mnie aktualnie standard) i udalo mi sie stworzyc jeden deck terran warior i jestem goly z goldem oraz pylem. Co najlepiej zrobic/kupic aby relatywnie cena byla najnizsza a profity najwieksze?
Najlepiej nie wracaj do hs który od dołu puka w poziom dna i wodorostów…
Z każdym dodatkiem jest coraz gorzej. Paradoksalnie mnie trzyma tylko masa złota i pyłu.
Jeśli jednak konieczne chcesz wrócić to warto robić codziennie zadania ze ścieżki nagród i osiągnięcia za które dostajesz XP.
Dziekuje za odpowiedz. Aktualnie dobrze sie bawie - pewnie jest to spowodowane tym ze wszystko jest dla mnie nowe i trzeba uczyc sie mechanik. Jak jeszcze gralem w hs to wydaje mi sie ze progresja w systemie rankingowym byla inna.
Tak jak rozumiem, to HS wprowadzil w koncu system pozwalajacy nie wydawac pieniędzy? Poniewaz kiedys nie dalo sie praktycznie nic uzbierac z czystego grania nie pomagajac sobie kupowaniem pakietow za €.
Tyle tylko, że jak nie będziesz wydawał pieniędzy, to “szczęście” nie będzie ci sprzyjać; będziesz miał “przypadkiem” złe rozdania i niekorzystny dobór przeciwników :))), bo to teraz taka “losowa” gra. Jeżeli masz słabe nerwy, to radzę - nie wracaj. Pozdrawiam.
Od ładnych paru lat gram tylko w standard i po każdej rotacji pyłuje wszystkie karty wypadające ze standardu. To plus ścieżka nagród sprawia że nie wydaje ani grosza a zawsze mam komplet kart do standardu.
Zacznij powoli grać, ale najlepiej poczekaj na rotację, która powinna być na przełomie marca i kwietnia - wtedy standardowo wylecą 3 najstarsze dodatki ze standardu i będzie “taniej” wejść do gry. Ponadto kupuj po kilka pakietów z każdego starszego dodatku których nigdy nie kupowałeś, bo w każdym dodatku masz gwarantowaną legendę w pierwszych 10 pakietach.
A po co męczyć się w standardzie jak za chwilę rotacją?
Moja rada brzmi graj w dziczy gdzie grasz od najstarszego dodatku do najnowszego zresztą co 4 gracz ma karty z mini serii gdzie wyraźnie królują
Karnet z 3 dodatku wygasa 18 marca i na 98% nowy rok hs i rotacja nastąpi w kwietniu prawdopodobnie w marcu ogłoszą a w kwietniu premiera
“parę lat przerwy” - nie ma pewnie połowy kart, więc czego ma szukać w dziczy panie ekspercie? Ty zawsze takie bzdury wypisujesz, że to jest niesamowite po prostu…
Nie gram w standardzie chłopak powrócił po paru latach przerwy i uważam, że na ten moment jest bez sensu wracać do standardu bo skoro ma być rotacja i 3 dodatki z poprzedniego roku opuszczają standard i będą grywalne tylko w dziczy.
Raz na potrzeby questa z Bobem gdzie było rozegrać albo kilka partii w ustawce lub w standardzie na rankingach bo po za rankingach zadanie się nie zalicza.
A standardzie furorę robią karty z mini serią gdzie co 4 gracz używa tych kart a nie wiem co Blizzard zrobił z tymi kartami posiłkowymi
Jest także opcja dla powracających graczy by wypożyczyć talię
Lepiej nie wracać do hs bo to teraz jeden wielki festiwal RNG. Kiedyś grało się planszą a kombinacji było niewiele i wymagały zagrania w jednej turze. Teraz prawie wszystkie klasy grają kombinacje rozłożone na kilka tur. Zergi buffuja statystyki kolejnych zergow, protosy zmniejszą koszt a statki kosmiczne odpalają efekty a potem wszystki statki naraz…
W dziczy da się sensowną talię złożyć za drobne. Pierwszy z brzegu przykład:
Paladyn10
Klasa: Paladyn
Format: Dzicz
2x (0) Adaptacja
2x (1) Boski napój
1x (1) Dar mądrości
2x (1) Kryształologia
2x (1) Pomocniczka Aldorów
2x (1) Rycerz namaszczenia
2x (2) Księga Mądrości
2x (2) Międzygwiezdna badaczka
2x (3) Błyskający lampobot
2x (3) Księga zrozumienia
2x (3) Międzygwiezdny Gwiazdołamacz
2x (3) Siepacz
1x (4) Czempion Chłodnej Klingi
2x (4) Księga boskości
1x (4) Race Świętości
1x (5) Lynessa, Promyczek Słońca
2x (9) Płaszczka świetlista
AAEBAZ8FBN0K99AC1LgG0rkGDdjHAtn+Av24A+u5A8zrA9O9BOLTBMG2BsG/Bu3fBpLgBpzoBp/oBgAA
Jedna karta legendarna i dwie epickie. Top 500 na dwóch serwerach (Europa i Ameryka).
W moim decku grając jako Łowca Demonów w dziczy na rankingach wygrałem 1228 razy a reszta moich klasy leży i kwiczy