Problem z Rangą w Heartstone

Mianowicie 29 kwietnia wbiłem platynę 10 (Dzicz) po raz pierwszy od momentu rozpoczęcia gry. 30 kwietnia był ostatni dzień miesiąca i już od 1 maja otrzymałem wszystkie nagrody związane z osiągnięciem tej że rangi z tym że od 1 maja moja ranga w grach rankingowych (Dzicz) to brąz 10 !!! Jak mogłem spaść do zera z platyny 10 …? Przecież to jest totalnie chore kiedy ja mam wbić legendę gdy co miesiąc będę zaczynał od zera…?? Czy to jest błąd gry czy jak bo jeżeli tak ma to wyglądać to nie pozostaje mi nic innego jak opcja odinstaluj. Nie po to poświęcam czas i pieniądze bo zdarza mi się kupić decki żeby ciągle gnić na dnie.
Napisałem też do pomocy technicznej z myślą o tym że to musi być błąd… Stary ranking był o 5 gwiazdek w tył a nie o tyle dywizji …
Czy z was ktoś tak ma czy to jest po prostu obecny game play ??

1 polubienie

Masz bonus do gwiazdek za rangę z poprzedniego sezonu. Jeśli dobrze pamiętam jeśli miałeś platynę 10 to co wygraną dostajesz 6 gwiazdek. Kiedy dojdziesz do progów z których nie możesz spaść np .brąz5, srebro10, srebro5 bonus spada o jedną gwiazdkę. W tym systemie rankingowym nagrody są wyższe a wspinaczka idzie szybciej.
Pozdrawiam

5 polubień

czyli wynika z tego że co miesiąc będzie degradacja do rangi brąz 10… i tak na około … współczuję osobą będącym w rankingu diament 1 … i upadku na same dno… system do bani te nagrody itd nie rekompensują czasu … który trzeba poświęcić na wspinaczkę od zera . Jak się nie mylę to w starym rankingu traciliśmy około 6 gwiazdek czy jakoś tak …

1 polubienie

Ponad to bonus podwaja się w ramach win streaku, więc jak masz np. 5 gwiazdek to przy win streaku dostajesz ich 10.
Już wczoraj miałem masę ludzi na liście znajomych siedzących w diamencie 5, jest to możliwe dzięki tym bonusowym gwiazdom wypracowanym w poprzednim sezonie.

1 polubienie

Devilboy, policz sobie, teraz jest łatwiej wbić legendę, potrzeba mniej zwycięstw i mniej czasu. A jak masz problemy z liczeniem to odpuść sobie tę grę.

7 polubień

Pawel Obawiam się że liczę dobrze. To ty nie bierzesz pod uwagę tego ile czasu spędzam przy grze (bo tego nie wiesz). Nie każdy jest w stanie przesiadywać odpowiednią ilość czasu w grze by zdobyć rangę Legendy . Trzeba też brać pod uwagę ilość zwycięstw do przegranych. I nie zarzucaj mi że źle liczę ja po prostu wiem ile zajmowało czasu wbicie tej rangi. Ale dobra chciałem zwyczajnie się dowiedzieć czy faktycznie co miesiąc będzie to wyglądać w taki sposób. Dziękuję za odp.

Na początku jak nie było jeszcze progów, było 25rang i w nowym sezonie z rangi legendy spadałeś do rangi 17. I aby wrócić do legendy musiałeś zrobić około 80winów na plus. Czaisz to? 80! (Nie liczę winstreaków).
Potem wprowadzili progi i z legendy spadło się na rank 4 i aby wrócić potrzebowałeś już tylko 20 winów na plus.
Teraz spadasz do bronzu, ale by wrócić do diamentu 5, nie potrzebujesz żadnych winów na plus. Możesz mieć ujemny bilans zwycięstw a i tak zaraz wrócisz do diament 5. Możesz przegrać 3 mecze, potem wygrasz 2 a i tak pniesz sie w górę. Obecny ranked nigdy nie był łatwiejszy. Na końcu jedynie z diament 5 do legendy trzeba zrobić 15winów na plus.

80->20->15 już rozumiesz?

7 polubień

Tak trudno, że ludzie którzy byli w legendzie, po 3-5h resetu znów tam byli dzięki właśnie temu bonusowi. Niektórzy mieli przelicznik x11 za wina i będąc w D5 mieli uwaga 2 gwiazdki za wina ^

Faktycznie idzie to dłużej jak widać.

1 polubienie

Max jest x10 jak się było w legendzie. Od diament 5 chyba jest tylko 1 gwiazdka, bez streaka

mówię niektórzy (pewnie od miejsca w legendzie dostali bonus x11, a nie x10)

2 polubienia

A to ja miałem x10 za legendę. Dziwne albo jakiś fake lub bug

Żaden bug. Mnożnik x11 jest za wysoką legendę. Polecam doczytać czego to się tyczy. Napewno nie 15000 na std czy 700 na łajldzie!

3 polubienia

No właśnie wg postu na reddicie to x11 dostają randomowo, za legendę 1000 nie, a za legendę 10000 tak… No ale mniejsza, zawsze spoko :smiley:

O co tu chodzi… Mialem 9gwiazek, Wbiłem Platinum 10 bo wróciłem pod koniec miesiaca, teraz konto nadaje się do wyrzucenia, straciłem gwiazdki, nie mam zadnych bonusowych gwiazdek poniżej rangi 5 gold. Dojście do legendy wydłużyło się 5krotnie.

Nowy system jest super :wink: Nie ma co narzekać. Siadaj i graj - masz MIESIĄC !!

1 polubienie