Ktoś ma problemy z rozłączaniem HS-a/Battlenetu na PC? Wcześniej żadnych problemów nie miałem, internet stabilny, max ping w teście stabilności to 30 i brak zgubionych pakietów, a połączenie z serwerami HSa jest niestabilne. Praktycznie po każdym meczu mam komunikat w stylu " Gra zapisana, uruchom ponownie HSa" albo utyka na ekranie startowym i komunikat “utracono połączenie z serwerami”…
Mam dokładnie to samo. Na forum amerykańskim znalazłem sposób z usuwaniem wszystkich plików battlenetu (oficjalne rozwiązanie problemu od pracownika blizza).
I zmieniło to tyle że nie rozłącza mnie co grę ale problem nie zniknął całkowicie. Może ty będziesz miał z tym więcej szczęścia.
Nie mam. Próbowałem wszystkiego… Usuwanie plików, odnawianie DNSu, nadanie uprawnień administratora, pełen reinstal gry i klienta z usunięciem zapisów, odinstalowanie firewalla i jest ciągle tak samo… Na telefonie na LTE chodzi pięknie, podłączam kompa do wifi telefonowego i jest to samo, no battlenet rozłącza… CS chodzi idealnie, Pubg też i ping nie skacze powyżej 50 w grze, żadnych rozłączeń…
Też miałem kiedyś takie problemy. Za pierwszym razem winowajcą okazał się mój dostarczyciel internetu UPC. Okazało się, że przeszli na “przesył danych nowszej generacji” (nie znam fachowego nazewnictwa), a serwery Blizza które są stare nie były z nim kompatybilne. Jeden telefon do faceta z UPC prośba o cofnięcie ustawień i znowu wszystko śmigało. Na starym forum był o tym wątek.
Za drugim razem nie wiem co było przyczyną, ale pomogło to: