Witam całą społeczność!
Przychodzę do Was z odświeżoną talią a w zasadzie propozycją zmian w talii na lepsze. Ze względu na bardzo przyspieszony aktualnie typ gier (agro decki etc.) protos mag stał się ciut za wolny żeby dorównać agro deckom. Pograłem ostatnio trochę na rycerza śmierci, protos kapłana i różnego rodzaju łowców i doszedłem do wniosku że warto wrzucić w talie poniższe zmiany (jeśli oczywiście chcecie przyspieszyć rozgrywkę i nadal cieszyć się grą magiem!):
Klasa: Mag
Format: Standard
2x (1) Sprzedawca cudów
2x (1) Tajemny artefaktor
2x (2) Basenowy uczniak
2x (2) Działo fotonowe
2x (2) Generator osłon
1x (2) Pierwotny glif
1x (2) Podziwianie gwiazd
2x (2) Przesiewacz złota
2x (2) Przewijanie
2x (2) Suchołusk zastępca
2x (3) Cewka rezonansowa
1x (3) Fizio Fotograf
1x (3) Odizolowany arcymag
1x (3) Poszukiwacz o ostrym wzroku
1x (4) Wrota przesyłowe
2x (4) Zagięcie czasoprzestrzeni
1x (5) Władca Marionetek Dorian
1x (7) Artanis
2x (12) Kolos
Wyrzuciłem z niej zbędne karty typu promień otchłani i dawaj głośniej a zastąpiłem czymś bardziej wartościowym lub o mniejszym koszcie(i przede wszystkim możliwym do połączenia w dwóch turach.
Generalnie z moich obserwacji gry w granicach rankingu legendy:
1.Sprzedawca cudów daje early + wymiana na karty bardziej wartościowe w mid game
2.Pierwotny glif jest uzupełnieniem do “przewijanie”, są to zaklęcia mocy tajemnej co prowadzi do następnej idei
3. Podziwianie gwiazd zagrane w 4 turze daje wam podwójne odkrycie zaklęcia (o zmniejszonym koszcie lub jedno z wcześniej zagranych a więc równie użytecznych)
4. Zagranie we wczesnej fazie Suchołuska podwaja wartościowe karty przy użyciu zagięcia czasoprzestrzeni
5. W erze brudnego szczura i żmiji zagranie mid game’u pod Fizia + poszukiwacz o ostrym wzroku daje gwarantowanego dodatkowego kolosa no i znów, napewno jakieś wartościowe zaklęcia
6. Przesiewacz złota w early game jest turbo, w mid game z założeniem boskiej tarczy daje refill ręki w sumie niewielkim kosztem
7. Dorian i odizolowany arcymag są w fazie prób i wymagają dobrego układu gry, nie jestem za ani przeciw, mogą być martwą kartą lub win conem ale są w propozycjach również inne pojedyncze karty więc można którąś z moich propozycji zduplikować zamiast tych dwóch.
AAECAZirBAis0QWk+gXymwaxwQbmygaG5gaM9AaT9AYL4MMF3vgFhY4G65gGzpwGwr4Gi/QGkPQGmfQGmvQGnfQGAAA=
Aby używać tej talii, skopiuj ją do schowka i stwórz nową talię w Hearthstone
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłej gry!