Przeplatanka Hit czy Kicz?

Hejka już tydzień temu dostaliśmy zupełnie nowy tryb co się nazywa przeplatanka,który zastąpił martwy tryb klasyczny.
A dzisiaj wleciały zadania związane z nowym trybem.
Co myślicie o przeplatance?
To dla mnie trochę im tryb nie wyszedł bo tworzysz takie opierając się tylko na kartach klasowych (Karty neutralne są zakazane)
Tworząc talie dla DH jestem zaskoczony brakiem kilku kart dla moich kluczowych ulubionych kart a przecież Blizzard napisał,że podstawowy Łowca demonów będzie można składać coś z tych kart.
Wciąż najlepszym trybem jest dzicz gdzie grany kartami od historycznego (klasyczny) po karty z Festiwalu Legend

Tryb nie wyszedł, bo nie można używać neutralnych kart? przecież właśnie o to chodzi. Gram w ten tryb od czasu do czasu i powiem szczerze, że zabawnie to wygląda, bo większość talii to OTK decki na jakichś combach. Wydawać by się mogło, że ludzie będą grać samymi paladynami a tutaj przeważają magowie i druidzi. A jak ktoś nie widzi siebie w tym trybie to za miesiąc będą inne zasady. Dla mnie luzik.

Najbardziej boli brak większego bonusu do gwiazdek, bo trzeba lecieć przez te wszystkie dolne rangi.

Plusy: nowy tryb :rofl:
I to na tyle.
Minusy: Tryb tylko dla graczy którzy i tak grali w dzicz a kompletnie nie do grania przez tych co grają tylko standard a wręcz odpychający dla nowych graczy.
Kompletnie spieprzony balans, z tego co wyczytałem w necie to grają (na topie) 3 talię. Po zmianie dodatków będzie albo tak samo albo jeszcze gorzej… Podejrzewam że niedługo “wymyślą” banowanie kart w tym trybie…

Dla mnie to kicz.
Minusy to brak możliwość zabrania kart neutralnych
Brak 3 -4 kart dla Łowcy Demonów podstatowy (Niewidzący Obserwator , Wewnętrzy Demon czy Nadzorca Satyrów i Podwójne cięcię)

Ale Ty zdajesz sobie z tego sprawę, że gdyby można było dodać karty neutralne to ten tryb niczym by się nie różnił od pozostałych, prawda?

1 polubienie

Różniłby się doborem dodatków. Ale myślę, że taka odmiana bez neutralnych może być też ciekawa. Jak na razie nie grałem, ale po sesji pewnie spróbuję.

Szkoda czasu na:

1. Przeplatankę
  2. Próbowanie wytłumaczenia czegokolwiek Shangusiowi…
3 polubienia

Mi już standardowy ranked tak bardzo się znudził, że już przestałem nawet dbać o rangę czy gwiazdki, bo po co? dla kolejnych szarych kart na koniec sezonu? ta przeplatanka wpadła jak w masło. Fakt, to niewielka odmiana grać bez neutralnych kart, ale chociaż coś. Mam nadzieję, że w przyszłości naprawdę poszaleją.

Mogliby zrobić jakieś ciekawsze tryby typu stronnicy kosztują 1 i mają statystyki 1/1

Z tym brakiem neutralnych kart to nie poszaleli

Tyle fajnych pomysłów z karczemnych bójek a oni byle co dodali które wcale nie zachęca do gry

1 polubienie

Miałem nadzieję, że po tych dwóch dniach zmienią się zasady, ale pozostały takie same.

Choćby podwójna agonia przez cały mecz albo podwójne okrzyki bojowe. To byłby taki hit, że szok.

Rozegrałem kilka partii aż się boje rotacji w dodatkach.
Podejrzewam,że Przeplatanka znowu będzie martwa.
Ja wolę siedzieć w dziczy gdzie obowiązuje zasady kart od najstarszych do najnowszych
A standard to obejmuje zestaw bazowy z roku wilka
3 dodatki z roku Hydry i 1 dodatek z roku wilka a 1 sierpnia Tytanii

Gwiazdki są. Wygląda, że tyle ile masz w dziczy.

Szczerze to na takie “udziwnienia” nie czekam, bo stawiam, że tylko zniechęcą ludzi do tego trybu… Bardziej bym widział zmienne pokroju właśnie braku kart neutralnych, braku legend w deckach, braku zaklęć, obowiązkowe granie quest deckami, reno decki, tylko Cthun decki, granie tylko stronnikami, które mają jakiś tribe, deck na 15-20 kart i mniej życia itd.

Zaś co do samego trybu to jestem z niego zadowolony, gra się ciekawie choć bardziej czekam na rotację, gdzie meta będzie się bardziej różnić od tej ze standardu… Jest to ciekawa odmiana, na pewno znacznie lepsza niż Classic, ale w mojej opinii powinni go gdzieś zostawić…

2 polubienia

Ja gram teraz pod questy to całkiem spoko, ale koniec końców nie będę w ten tryb prawie na pewno grał, bo jestem leniwy i zmiana talii co miesiąc nie jest dla mnie, wystarczy mi zatem standard i ustawka…

1 polubienie

Nie gram w dzicz to i nie gram w przeplatankę…
Ustawka to też strata czasu bo 90% to RNG a 10% umiejętności i strategia.
Już najemnicy byli ciekawsi bo tam sam ustalałem skład grupy i kto kogo atakuje…

To jest jakiś kicz. Jak to możliwe, że magowi zawsze do wyboru podczas odkrywania 2 smoków są te, które powodują 4 obrażenia podczas rzucania zaklęć. Gdzie tu jakiś losowy rzut? Zawsze są one do wyboru i zawsze są wybierane.

To dlatego, że w tych dodatkach jakie są ujęte występuje tylko ten jeden konkretny smok. Dlatego gra nie może innych zaproponować oprócz niego. Neutralnych smoków też przecież nie ma.

Z tym odkryciem smoka to jest żenada dopóki przeciwnik tego nie zarzucił prowadziłem przez całą grę i mając full hp i pancerz, dwóch dużych stronników na stole. Nagle 10 tura i pac… przegrana. Bo za 10 many rzucił te zaklęcie za 9 i spelle za 0, 1 many (odnawiał tymi ciastkami manę) i zrobił OTK. Ta gra potrzebuje wywalenia możliwości rzucania czegoś za 0 many a szczególnie czarów i usunąć coś takiego jak duży stronnik za niski koszt

Ja na hs nie wydałem ani grosza i dlatego bujam się na MMR koło 5000 i bardzo często przegrywam gry gdzie prawdopodobieństwo przegrzanej wg. Deck trackera wynosi mniej niż 1%…
Jeszcze lepiej widać “uczciwą losowość” hs w standardzie gdzie jak gram kapłanem to przez pół dnia nie spotkam ani jednego czarnoksiężnika a jak zmienię talię na hero druida to na dzień dobry dostaje 3 imp czarnoksiężników kontrujących moją talię…