Przygoda za złoto czy pieniądze?

Hej, tak się zastanawiam co byłoby dla mnie lepszym wyborem (mam trochę ponad 3k golda) - czy kupować kolejne rozdziały przygody za złoto/monety w grze (bodaj 4 x 700 golda) czy wydać 20 euro.

Z jednej strony bardziej opłaca się zachować golda, gdyż za 20 euro można kupić 15 paczek z kartami, a wydając 2800 golda na areny, dostajemy w przybliżeniu 19 paczek + dodatkowe nagrody + fun z gry na arenie.

Z drugiej zaś strony - wydając złoto mamy przygodę za darmo i nie marnujemy tych ponad 80zł, a 2800 złota można dostać mniej więcej za 8 tygodni robienia dziennych zadań. Jednak wtedy nici z gry na arenie.

A co wy wybraliście/wybierzecie?

Ja wybrałem za realną kasę :slight_smile: Golda już oszczędzam na przyszły dodatek i mam nadzieję, że będzie Heroiczna bójka bo bym sobie zagrał :grinning: Za kasę tak jak zauważyłeś lepiej wychodzi, bo w cenie 15 pakietów masz 15 pakietów, przygodę i extra rzeczy :slight_smile: Również jak porównałem ile bym musiał farmic to 2,8k golda, a ile czasu zajmuje zarobienie w pracy 20$ wybrałem wydanie zarobionej kasy :slight_smile:

PS. Na sklepie Battlenetu możesz zmienić region w linku na US i wtedy płacisz w dolarach. Nie dość, że jest taniej, to do tego nie liczy Ci VATu obowiązującego w USA. Tak więc kupując w Europie płacisz jakieś 88 zł, a kupując z USA ok. 75 zł. Razem 13 zł zaoszczędzone :slight_smile: Tutaj tego bardzo nie odczuje się, ale przy kupowaniu droższego preordera w tym dodatku zaoszczędziłem ok. 60 zł :slight_smile:

2 polubienia

Jak dla mnie nie opłaca się w ogóle tej przygody kupować. Chcesz pakiety, to kupuj pakiety. Chcesz oszczędzać już na nowy dodatek, to oszczędzaj.

Na pewno odradzałbym wydawanie realnych pieniędzy na przygodę. Jeśli masz obecnie ze 3 tysiące golda to możesz wydać na przygodę 2800 i wcale to nie ogranicza grania Areny. Potrzebujesz 700 golda tygodniowo, czyli w ciągu tygodnia połowę tej kwoty masz za same zadania dzienne, przy najgorszej wartości 50 gold na zadanie. A do tego masz jeszcze golda za wygrywanie, czy Areny.

Jak rozumiem dostaje się te same nagrody (złota karta itp) niezależnie od sposobu w jaki kupi się przygodę?

A ta zmiana z regionem to nie jest lekkie oszustwo?

PS: “W sklepie”, nie “na sklepie”, Panie wychowawco :stuck_out_tongue:

Niezależnie :slight_smile: Nie oszustwo, bo sobie samemu wybierasz region do którego ma być przypisany zakup :slight_smile: Można to sobie porównać do Amazona, sam wybierasz z którego zamawiasz, czy to będzie Amazon: DE, UK, USA, FR czy JP to już Twój wybór :wink: Oj jestem wolontariuszem, który uczy grać ludzi w gry planszowe i karty, a z wykształcenia i z zawodu jestem kimś innym :slight_smile:

1 polubienie

Jak głupiś, to płać więcej.

Ale wtedy dodatek będzie przypisany do amerykańskiego konta, a nie do europejskiego

Jeśli wybierzesz jako docelowy region europejski to tam będziesz miał dodatek.

Nie będzie. Kupując coś w sklepie, wybierasz region, do którego ma być przypisane.

Nie wydam ani złotówki na grę która ma wywalone na swoich graczy, wystarczy spojrzeć co się dzieje na wildzie Big Priest dostał jeszcze buffy

Jakie te bufy są? Spell za 9 many, który jest totalnym crapem na Wildzie. Czy może mówisz o Catrinie ? Opinia o tej karcie co do Big Prista są różne. Ja jestem zdania, że się nie nadaje do tego decku. Kiedy aggro Cię przyciska w 6 turze, rzucasz czar na wyciągniecie kopii 5/5, dostajesz ją i giniesz jak Barnsa wcześniej nie było. Albo dostałeś polimorfa, a później Catrinie zaczyna wskrzeszać te owce jednocześnie rozwadniając dobre stwory z wskrzeszenia. Oczywiście potrafi namnożyć stronników, ale dla mnie cały zachód nie jest tego warty, szczególnie, że sporo aggro się poniewiera po mecie…

Poza tym płakać o tym, że się nie umie obegrać decku, który jest od ponad 2 lat w mecie, bo obecnie nie jest to T1 deck w rankingach. Lepiej sprawuje się już Kontrol Priest :slight_smile:

1 polubienie

Bo tego typowy Polaczku nie idzie obegrać deckami z t3-t4 którymi gram. Jest to deck który ma wszystko (kontrole, tempo,midgame, late, leczenie, hard remówale i hard aoe za 7 many) A obegranie to zależy wyłącznie od rng i od tego co poprzyzywa (np Ragnarosa na freeze maga) i tego czy dobierzesz karty “obegrające” go czy nie. I mówię o darmowej legendzie głównie, no ale tak się znasz jak widać.

Może wskrzesić owcę - no świetny argument, MOŻE ale bazowo jest dobra vs kontrole.
No i tak, “obegrać” deck wsadzając kontry tylko przeciw niemu, to nie jest obegranie tylko pokazanie ze jest overpawered, tak samo jak spitefuel Priest miał wysokie win ratio tylko dlatego że cube grał.
Jest syf na hearthpawnie od dawna bo Big od dwóch lat daje raka, usunęli jego największą kontrę -Kingsbane i teraz jest totalnie bezkarny. Do tego dodali Big warlock, ja już tylko q robię. Jak widzę priesta na normalu to od razu się poddaje

to jesli bede mial europe w regionie zaznaczoną, to jak mam zrobic zeby zaplacic w innej walucie niz w euro, w tym przypadku usd?

Musisz wejść po prostu do odpowiedniego sklepu. Jak masz link to zamień w nim “eu” na “us” :wink:

1 polubienie

Ja kupuje za gold. W tydzień jestem w stanie uzbierać te 700 grając wyłącznie w drodze do pracy wiec nie widzę sensu wydawania pieniędzy.

Może zacznę gdy wróci dawny Blizzard. Gdy HS znowu będzie ciekawy (marzy mi się dodatek Horda vs Przymierze), gdy będzie Diablo 4 i gdy coś zrobią z Overwatch co sprawi ze będę chciał do niego wrócić (nowe wydarzenia sezonowe albo fabularne DLC na wzór Archiwów).

1 polubienie

To chyba musisz kończyć areny mając co najmniej 8 winów aby wyjść na plus…

Po prostu ma strasznie daleko do pracy. Ot co!

1 polubienie

I dużo szczęścia na arenie ;p

Nie musi. Na typowy plus jesteś już przy 7 wygranych, ponieważ na pewno masz 150 golda jako jedną z nagród, a pozostałe nagrody są Twoim zyskiem. Jednak jeśli liczysz wszystkie nagrody, to zwykle na plus jesteś przy 4 wygranych, bo za 150 golda masz pewny pakiet, 50-60 golda wśród nagród, plus dochodzi jeszcze jakaś karta, pył lub dodatkowe złoto.

A w tydzień można uzbierać 700 golda: 50 golda za zadanie i kolejne 50 golda za 15 wygranych dziennie.

Nie gram aren :wink: ok 60 golda dziennie z zadań + 40 z wygranych. 12 meczy rozegram na szybko w tramwaju bo dojazd zajmuje mi 40 minut w jedna stronę. Czasem pogram przed snem. Zbieram wygrane na złote portrety warlocka i huntera wiec cisnę w dziczy mech hunterem i zoolockiem.