Chodzi o ten pomarańczowy “pył”, który dostaje się po wykonaniu jakiegoś zadania z tej całej puli osiągnięć (kolekcja, rozgrywka, tryby, przygody, postępy). Można coś z nim zrobić, na coś wymienić, coś za niego dostać, czy po prostu ma się te punkty i zbiera aż do śmierci?
Na razie bezuzyteczne, czekamy na zastosowanko
Pewnie jeszcze przez kilka lat będą bezużyteczne, blizz jakoś nie kwapi się aby coś zmienić w tej kwestii
Na Xboxie też masz punkty, które kompletnie nic nie oznaczają. Co najwyżej fejm na dzielnicy.
Jeśli już miałoby to mieć jakieś zastosowanie to na pewno nie chciałbym ich wydawać. Raczej bym poszedł w kamienie milowe 5k - 10k - 15k - 20k i przy każdym coś do odblokowania (choć zdaję sobie sprawę, że tych rzeczy jest już miliony, więc who cares), ale na zniżki 5% - 10% - 15% - 20% do sklepu to bym się połasił
O xboxa akurat nie pytałem, ale dzięki za odpowiedź
Fejm to jeszcze miałby znaczenie jakby ktoś inny to widział, a tak to mogę tylko powiedzieć, że “hej, a ja mam 1 000 000 punktów za osiągnięcia, które są kompletnie bezużyteczne.”
Punkty osiągnięć w grach mówią o tym ile ciekawych rzeczy udało się osiągnąć w w tej grze, czyli jest to swego rodzaju wyznacznik naszych “kolekcji” osiągnięć. Ludzie są różni, dla niektórych jest to bezużyteczny aspekt gry, ale dla niektórych może być to coś ważnego tak jak dla filatelistyków ważne jest zbieranie znaczków. Nie wszystko jest dla każdego.
Niektóre osiągnięcia (zwykle powiązane z ostatnimi wydarzeniami) mogą oferować dodatkowe nagrody takie jak np. doświadczenie lub karty:
Aktualnie osiągnięcia z Alterac Valey pozwalają na zdobycie łącznie 20200 punktów doświadczenia.
W jakim stopniu to co powiedziałeś pokazuje na użyteczność tego systemu pod względem technicznym? I tak, zdaję sobie sprawę o czym one mówią - o tym ile ciekawych rzeczy udało mi się osiągnąć. Thank you Capitan Obvious, your presence is redundant here.
Nie wszystko ma wartość materialną. W życiu codziennym niektóre rzeczy mają inny rodzaj wartości, jak np. uśmiech drugiej osoby - dla niektórych bezużyteczny, dla innych cenny.
Jeśli zdajesz sobie sprawę co oferują osiągnięcia, to pytanie o coś co wiesz ma niewiele sensu. Jeśli zastanawiałeś się czy mają jakieś dodatkowe funkcjonalności, to rozwiałem Twoje wątpliwości.
Osiągnięcia były czymś o co prosiło wielu graczy. Powód nie dla każdego będzie zrozumiały, a sama implementacja go mogłaby się wydawać stratą czasu, a mimo to prośby o ten system ciągle wracały i system wreszcie się pojawił.
Punkty osiągnięć same w sobie są chyba tylko dla maniaków co by chcieli mieć grę skończoną na 100%.
Meanwhile:
- Pakiety
- Skórki
- Złote karty
- Diamentowe karty
- Punkty doświadczenia do zdobycia (dodatek/mini-set)
Jakieś meme talie pod achiwments dla mnie były fajną odskocznią od mety.
Just chill out, we have no power here.
I po co piszesz mi o jakimiś sloganami? Wartość nadawana jest indywidualnie przez jednostkę lub ich zbiór i jest kwestią całkowicie subiektywną.
“Jeśli zdajesz sobie sprawę” - no właśnie nie do końca i dlatego zadałem pytanie. Uwaga, taka jest funkcja pytań, które są istotną częścią komunikacji.
Jeśli tego nie pojmujesz to bardzo mi przykro.
Podsumujmy:
- Zadałeś pytanie na temat korzyści wynikających z punktów osiągnięć
- Wypisałem korzyści wynikające z nich i osiągnięć
- Napisałeś że odpowiedź na Twoje pytanie była oczywista i zbędna mimo iż była odpowiedzią na pytanie które sam zadałeś
- Po czym piszesz że pytanie na które odpowiedź jest oczywista i zbędna jest zasadne
Zadawanie pytań jest ważne. Ważna jest też umiejętność przyjmowania odpowiedzi. Zadawanie pytań na które odpowiedź jest oczywista nie jest złe, o ile potrafi się z godnością przyjąć na nie odpowiedź. Negatywny odbiór cudzych odpowiedzi zniechęca innych do ich udzielania, redukując szansę na to że w przyszłości otrzyma się odpowiedź której się potrzebuje.
Pamiętaj też że znajdujemy się na forum publicznym, do którego wgląd mają też inne osoby. Nawet jeśli coś jest dla Ciebie oczywiste, może to nie być oczywiste dla osób które w przyszłości mogą szukać odpowiedzi w tym wątku.
Blizz gdy wychodziły punkty osiągnięć obiecywał że “w najbliższej przyszłości” będzie możliwość wymiany na różne dodatki kosmetyczne (czyli pewnie skiny itp)
Jednak minęło sporo czasu i blizz oczywiście nie spełnił swoich obietnic
To że dodali osiągnięcia to nie jest jakiś wyczyn, wiele gier ma to od dawna a tutaj jak zwykle blizz w tyle lata świetle za innymi
Chłopie. Wpadłeś tutaj z banalnym pytaniem i dostałeś tonę odpowiedzi z różnych stron. Teraz czepiasz się każdego jednego komentarza i odpowiedzi samych w sobie (pomimo, że nawet dziecko by je zrozumiało). Nie chodzi Ci więc już o odpowiedź a o poprawność tych odpowiedzi. Jeżeli nie rozumiesz tak prostych komentarzy to znaczy, że albo jako dziecko za mało uwagi przykładałeś do gier logicznych, nauki i czytania ze zrozumieniem, albo zwyczajnie się nabijasz i będziesz teraz prowadził dyskusję o wpisach. Dla mnie jesteś zwykłym forumowym trollem (myślałem, że ten rodzaj wymarł, ale widzę, że nie) i masz pożywkę z tego, że ktoś w ogóle jeszcze z Tobą rozmawia. Jeżeli zamierzasz teraz rozłożyć mój komentarz na części pierwsze i odnieść się do każdego zdania osobno, to sobie oszczędź.
Super pomysł, teraz maksymalna liczba punktów osiągnięć to gdzieś 25k (chyba). To byłby ukłon w stronę oddanych graczy, a w przyszłości zapewne pojawią się kolejne osiągnięcia. Więc powiedzmy max cap byłby 50%.
W końcu punkty osiągnięć mogłyby coś znaczyć, a nie tylko cieszyć oko. Ale wiemy jak jest.
Ten wpis wygląda jakbyś starał się użyć najtrudniejszych słów jakie znasz
Tak czy owak poprzeczka nie została zawieszona zbyt wysoko
Ja tylko powiem że wypełniałem ankietę ws. Hearthstone jakiś miesiąc temu dla Blizzard’a i z tego co pamiętam było coś napomknięte o tych punktach, także spekulując na ten temat można jedynie powiedzieć że być może w przyszłości będzie z tego jakiś użytek skoro był poruszany temat (o ile mnie pamięć nie myli) także… Pożyjemy, zobaczymy.
Pewnie dodadzą możliwość kupna skórek do ustawki/najemników
Bo maja tego juz sporo a malo kto je kupuje
Najemnicy już nie będą rozwijani przez Blizzard także wątpię by akurat celowali w ten element gry.
Poza tym sam aspekt wymiany tych punktów mija się z ideą osiągnięć, jak już to byłyby pewne progi na których można by było odblokować pewne “rzeczy” w grze.
Jak nie wszystko ma znaczenie materialne to superby było chociaż za karnet karczmarza dostawać coś ciekawszego niż w większości puste pola… Zdzieranie kasy na każdym kroku po czym i tak kasa wydana nadaje się tylko do rozgrywek w dziczy … Super, że można zbierać punkty, które nie mają żadnego technicznego znaczenia w 21wieku
Nagroda złotej łopaty wędruje do…