Pytanie o graczy pc/telefony

hej, tak się zastanawiam czy wszyscy gracze mogą na siebie trafić niezależnie od tego na jakiej platformie grają czy np gracze na androidzie trafiają tylko na tych którzy tez graja na smartfonie z androidem?

i czy gracze z europy graja tylko z graczami z europy?

Gracze z danego serwera mogą trafić tylko na graczy z tego serwera. Jednak każdy może na danym serwerze grać, jeśli ma go do wyboru. Przykładowo mieszkając w Polsce możemy wybrać serwer Azja i tam grać. Jednak będąc na serwerze Azja nie trafimy na kogoś, kto gra na serwerze Europa.

Nie wiem jak jest z przypadkowym trafianiem na przeciwników jeśli chodzi o platformę. Jednak skoro możesz zagrać ze znajomym, który ma smartphone z Androidem, kiedy Ty grasz na PC, więc takie mecze między platformami są możliwe.

Właśnie główną zaletą jak i wadą HSa jest jego multiplatformowość. Możesz grać na każdym urządzeniu z każdym z serwera niezależnie od platformy. Jednakże dzięki temu aplikacja na telefony jest ociężała, ciężka i taka sobie. A ta na komputery nie jest tak dopracowana jak by mogła być. Do tego sam kod gry musi być dostatecznie elastyczny i mechaniki, które byłyby DOBRE na PC mogą się kompletnie nie sprawdzić na urządzeniach mobilnych.

4 polubienia

czym sie rozni hs na pc od hsa na smartfona, bo nie zauwazylem roznicy? XD

Właśnie jest mało różnic, a dzięki temu niezależnie od platformy możesz grać z każdym. Ale tak jak pisałem przez to aplikacja na smartfony nie jest tak zoptymalizowana jak by mogła być. Głównymi różnicami to: lekko inny i okrojony interfejs, stała jakość grafiki na smartfinach, brak możliwości wybrana rozdzielczości i ucięte plansze do gry.

1 polubienie

Ucięte masz bo rozdziałka i mały ekran. Pograj sobie kiedyś na tablecie , na moim IPadzie to jak na kompie i wszystkie dźwięki i grafiki są

No właśnie to jest bardzo słabe. Mam telefon o rozdzielczości przewyższającą FHD, a przekątna sięga blisko 6,5 cala. Wszystkie dzwięki i animacje są obecne, ale stół ucina. Na ipadzie 9,7 z 2018 roku jest wszystko ok. Na PC też jest ok. Zagęszczenie pikseli mam 2x lepsze na telefonie niż na tych 2 sprzętach, a ekran ucina nadal. Telefony teraz są już na tyle duże, że spokojnie można by było wcisnąć cały interfejs.